Şimdi Ara

İNGİLİZCEYİ NASIL ÖĞRENMELİSİNİZ, İNGİLİZCE ÖĞRENİRKEN CAN ALICI NOKTALAR.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
29
Favori
18.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oxford University Press Yayınları'nın Oxford Grammar for Turks adlı gramer kitabı var. A1 - B2 kapsıyormuş, Türkçe açıklamalı. Onu sipariş vereceğim hocam. Türkçe anlatımlı kitap isteyenler bunu kullanabilir. Yanında ses CDsi de var. Bu bitince Grammar in Use almayı düşünüyorum. Sözlük olarak da online Cambridge Dictionary kullanıyordum zaten önceden.

    Edit: Kitabı satın aldım ve elime ulaştı. Gerçekten kaliteli bir kitap. A1 - B2 seviyesi fakat sıfır İngilizcesi olanları biraz zorlayabilir, her ne kadar Türkçe anlatımlı olsa da. Mesela direkt zamanlardan başlıyor gramer anlatmaya. Gramer bilgisinin yanı sıra içinde bol bol alıştırma var. Gerçekten çok fazla alıştırma var :) Bu konuda beni tatmin etti. Size bir hikaye veriyor önce ve o hikaye üzerinden alıştırmaları çözüyorsunuz. Ayrıca yanında gelen CD sadece ses CDsi değilmiş. İçinde tüm dil becerilerini (okuma, konuşma, dinleme, yazma, gramer bilgisi) geliştiren alıştırmalar mevcut. Örneğin konuşma bölümünde mikrofon yardımı ile kendiniz seslendiriyorsunuz. Konuşma ve dinleme alıştırmaları telaffuz geliştirme konusunda etkili. Bu konuda da beni tatmin etti. Zaten Oxford'tan da daha azı beklenmezdi. :) Ek bir bilgi, CD sadece Windows ve MacOS işletim sistemlerinde çalışıyor.

    Başka Türkçe anlatımlı, kaliteli gramer kitapları tavsiye ederseniz onları da alıp deneyebilirim hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atajya -- 19 Mayıs 2019; 6:45:21 >




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 28 Mayıs 2019; 14:18:43 >
  • Merhaba Yazılarınız ikna edici. Mantıklı ve gaaayet uzun....:) toparlamaya çalıştığımda konunun özü şu sanırım. bahsettiğiniz kaynakları alacağız ve onların dışına çıkmayacağız. peki konuları mutlaka türkçe destekli çalışmamız gerekecek illaki gramer konularında veya kelime sözlük vs bakarken. bunu nasıl yapacağız türkçe anlamlarına google translateden mi bakalım? belli bir sistemden bahsederken örenğin günde 3 saat çalışın önce okuma çalışın şu kaynaktan şu şekilde sonra dinleme şurdan şu şekilde daha sonra konuyu şu kaynaktan şu şekilde gibi o 3 saati daha spesifik hale getirebilir misiniz? kursa gidecek maddiyatım yok ve güvenmiyorumda zaten. en azından daha bilinçli ve disiplinli çalışırsak belki faydası olur.
  • Merhaba hocam bana bir yol çizer misiniz? Kelime öğrenmeye çalışıyorum. Yazıyorum okuyorum anlamını öğreniyorum. 700 kelime oldu diyorum seviniyorum ama bi bakmışım yarısına yakınını unutmuşum. Moralimi bozuyor. Ne yapmalıyım?
  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz geç olmuş ama yaziyim dedim diğer türk arkadaş zaten hatasız,akademik öğreticem demiyor ki.orada kullanılan normal sokak dili diyor.
  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam iyi günler. mesajlarınızı okudum ingilizce öğrenmeyi çok istiyorum ama ne yapacagimi nasıl başlayacağını bilmiyorum yardımcı olurmusunuz kaynaklar vs hakkinda@Oxford English

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sucuklusalam kullanıcısına yanıt
    merhaba nasılsınız bende bu günlerde aşırı ingilizce öğrenme isteği oluştu ama nasıl başlayacağımı ne yapacagimi bilmiyorum siz hangi kitaplardan başladınız çalışma metodunuzu anlatirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sucuklusalam kullanıcısına yanıt
    hocam hiç ingilizce bilmeyen biri tamamen ingilizce kaynaklardan nasıl çalışabilir onu anlamadim yani bu kaynakları türkçe çevirisi olanı yokmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    iyi de hocam bu kaynaklar tamamen ingilizce yani türkçe anlatımlık yok mu yoksa ingilizce anlatimli kitapları kendimiz mi ceviricez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydalı konu
  • cashamca1267 C kullanıcısına yanıt

    Hocam rad.planet adlı kişiyi nasıl bulabilirim yada mesajlarını


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam youtube kanalı actinizmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi gunler bu yol haritasiniz bana da atabilir misiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galiba hocamız bıraktı

  • Merhabalar,

    Kelime ezberlemek ve düzenli tekrar yaparak aklınızda kalıcı olmasını sağlamak için aşağıdaki uygulamayı kullanabilirsiniz.

    İçinde Tureng en-tr ve Oxford en-en sözlükler ile güncel çevirileri ve seslendirmeleri bulabiliyorsunuz.

    İsterseniz günlük hayatta karşılaştığınız yeni kelimeleri kendi setinize ekleyerek ezber ve tekrar yapabiliyorsunuz. İsterseniz Oxford'un en çok kullanılan 3000 ve 500'lik kelime setlerini kullanabiliyorsunuz.


    IOS: https://apps.apple.com/tr/app/ezberle/id1509344823?l=tr

    Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smhrcn.apps.ezberle&hl=en_US&gl=US


    İyi günler





  • Hocam merhabalar,

    Bu konu başlığının altında yaptığınız bütün yorumları okudum, söylediğiniz her kelimeyi not ettim ve tavsiye ettiğiniz bütün kaynakları alacam. Fakat ben hiç ingilizce bilmiyorum. İngilizceye sıfırdan başlayanlar/ingilizce hiç bilmeyenler için bunlar ağır gelmez mi?

    Benim gibi İngilizceye sıfırdan başlayanlar için tavsiyeleriniz nelerdir? Online eğitim için de önerilerinizi bekliyoruz. Lütfen bize yol gösterin. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam neden bu kadar boş konuşuyorsunuz? Derdiniz nedir açıklar mısınız? Eğer bir sıkıntınız varsa arzu ederseniz çevremde iyi bir doktor tanıdığım var kendisine yönlendirebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SenseiSprinter

    Hocam neden bu kadar boş konuşuyorsunuz? Derdiniz nedir açıklar mısınız? Eğer bir sıkıntınız varsa arzu ederseniz çevremde iyi bir doktor tanıdığım var kendisine yönlendirebilirim.

    Senin gibi GEREKSİZ birisi gelip buraya yazsın diye boş konuşuyorum hocam:) İdare et :)


    Sanırım 2 yıldır konuya yazmadığımı göremeyecek kadar da KÖRSÜN :)


    O detayı görmemenin sebebi de, konuya yazayım da ne olursa olsun :)


    Cahillik hala başa bela :)




    ......

    Yönlendir hocam :)


    Ben kendi doktoruma sordum, dedi ki; bunu söyleyeni bana yönlendir :)



    Selamlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 31 Temmuz 2021; 16:7:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.