Şimdi Ara

İNGİLİZCE TIP SAÇMALIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
3.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Düşününcec yurt dışına çıkmayan bi adam neden ing tıp okusun? Ben Türkiyede insanlarla türkçe konuşacam ingilizce değil ?
    Yok neymiş gelişmek için tıp öğrencisinin makale okumak gerekiyormuş.Siz kaç tane makale okuyan öğrenci gördünüz belki çok inekler ama geneli okumuyormuş.
    Yok neymiş yurt dışında çalışmak için bla bla .Kardeşim tıp okuman için sınavı geçiyon sml diye bişey sonra orda bidaha tıp okuyosun yani kolay iş değil 35ten önce başlayamazsın işe.
    E haksız mıyım? Ne diyosunuz? Kendi fikrim belki saçmadır ama durum bu



  • Bu ne asabiyet hocam her tıp ingilizce değil siz de türkçe okuyun
    İdealist kişilerin ingilizce okuması gerekiyor ama, birisi türkiyede ailesiyle kalmak sıradan doktor olmak ister diğeri yeni yöntemler, tedaviler bulmak ister mecbur ingilizce bilmesi gerekir
  • İngilizce tıp tutmadıysa demekki normaldir bu sinirin..ingilizce her zaman her meslekte avantaj kabul etmek istesen de istemesen de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş doktor olunca iş bitmiyor, sürekli günceli takip etmen gerekiyor. 50 yaşınada gelsen 60 yaşınada gelsen tıptaki gelişmelerden haberdar olmak zorundasın, insanların sağlığı için.
    Herkesinde düşündüğü gibi bu tıptaki gelişmeler Türkiye 'den çıkmıyor, yurtdışından çıkıyor ve yayımlanan makaleler ingilizce oluyor. O makaleler ne zaman peki usta bir şekilde Türkçe'ye çevirilecek? 2 yıl? 3 yıl? 5yıl?
    Peki ne kadar sağlıklı bir çeviri olacak bunlar? Guyton fizyolojinin 13. basımı çıktı ve hala düzgün çevirilmeyen, mantık hatası içeren cümleler çıkabiliyor. Mutlaka orijinalinden okuyup anlamakla Türkçe çevirisinden okuyup anlamak arasında büyük fark var.
    İngilizce tıp saçmadır değildir bir kenara, gözü yükseklerde olan veya alanında başarılı olmak isteyen bir doktor için ben yabancı dil öğrenimini özellikle ingilizceyi şart görüyorum. Bu tıp eğitimi sırasında olabilir, eğitim sonrası olabilir.. Mutlaka faydası vardır, saçmalık olduğunu düşünmüyorum..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ingilizce Türkçe farkı ne? Ingilizce Tip terimleri daha kolay aksine. +meslek hayatına bi katkı da katmayacak bu. Çok basit bi dil. Ne saçmalık ne avantaj.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Derinnx kullanıcısına yanıt
    Boş yapma 3081 sıralamam marmara tıp geliyor
  • cidden komiksiniz. her meslekte enflasyon oluşan bu dönemde, ingilizce bilmeyen bir öğrenci ileride sıradan bir meslek sahibi olur bu dönemde ancak. ingilizceyi gerçekten öğreten bir yerde hangi bölüm olursa olsun ingilizce okunmalıdır.
  • businessdevelopment B kullanıcısına yanıt
    Dostum mühendislik olsa fln sonuna kadar haklısın.Tıp olunca böyle oluyo işte napalım adamlar eğitimimizi kabul bile etmiyo.Gel yine oku diyo
  • tıpla alakam yok ama zamanında araştırmıştım.USML sınavı bir nevi tusun ingilizce halidir,yani ingilizce tıp okusa da okumasa da ingilizce kaynaklardan çalışan adam %100 daha avantajlıdır,türkçe kaynaklardan çalışan adamın usml'yi kazanması söz konusu değildir.

    35 yaşında mı rahata kavuşuyor amerikaya usml'yi kazanarak gitmiş birisi

    35 yaşında o adam senin Türkiye'de 80 yaşına kadar doktor olarak kazanacağın parayı kazanıyor.

    26 yaşında usml'yi kazanarak orda uzmanlık eğitimine başlıyorsun bir daha tıp okumuyorsun

    uzmanlık eğitiminde aylık alacağın min. maaş da 10k dolar




  • ezios kullanıcısına yanıt
    Detaylı anlatır mısın dostum. Diyelim ing tıp okuduk 24te bitti sonra nasıl 26da abd de işe başlicam?
  • Denklik sınavında kolaylık olur
    Zaten ingilizcen iyiyse ha türkçe okumuşsun ha ingilizce aynı
  • O zaman ingilizcen iyi değil kendini Türkçeye ikna etmeye çalışıyosun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Derinnx kullanıcısına yanıt
    yok yahu kendi fikrim bu . Hadi çeldir beni
  • shadesofcool kullanıcısına yanıt
    denklik sınavı ne
  • Daha denklik sınavının ne olduğunu falan bilmiyosun neyse.. sürekli doktorlara bi laf atma peşindesin zaten köşesinde oturup bütün gün parol dağıtacak doktor ingilizce okumaz. Hedefin yurtdışıysa ingilizce bilmen gerekiyor net öyle sonradan ingilizce kursuyla falan halledilmez akademik ingilizce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makaleleri çok inekler okuyormuş ileride aile hekimi falan olmayı düşünüyorsun herhalde, hiçbir şey okumadan, kendini geliştirmeden, yenilikleri takip etmeden öğrenmeden aile hekimi bile olamazsın ama neyse.
  • Derinnx kullanıcısına yanıt
    LA daha yeni mezun oldum.Ben ne bileyim denklik nedir? Gönülsüz doktor olan tiplerdenim.Çok bi şey biliyosan konuş laf atmaya gelmişsen uza burda ekmek yok sana
  • Shore21 kullanıcısına yanıt
    Ya cahil gibi olmuş olabilir :)) genel doktorlar okumuyor sanki ya
  • Kendini geliştirmek istiyorsan ingilizce zorunluluk gibi bir şey. Eğer gelişmeyecem yaw diyorsan birsürü türkçe tıp var zaten. Sorunun ne anlamadım sanki bütün tıplar ingilizce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hynx kullanıcısına yanıt
    Ya gönlüm marmara ege arasından marmarada ama bana gelen yorumlar marmara diyince üstte yazdıklarım. O yüzden bi nevi soru amaçlıı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.