Şimdi Ara

İngilizce Seviyesi ve Siteleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,sizlere bir kaç sorum var.Başlayalım...

    1-İngilizce seviyemi nasıl öğrenebilirim?

    Biliyorum bazı test siteleri var ama tam olarak düzgünce nerden öğrenebilirim?

    2-Bana hangi seviye ingilizce yeterli olur?

    Baya bir temelim var.Günlük hayatta ingilizce haberler okuyabilecek çoğu şeyi çevirebilecek kadar yeter.

    3-Mesleğini ingilizce olarak yapanların hepsi (çevirmenlik tarzı değil) C2 düzeyinde mi biliyor?

    Anlatmak istediğim C1 bilipde yapanlar da var mı?

    4-C1 ve C2 arası baya fark var mı?

    5-Gramer olayını açıklayabilir misiniz?

    Cümle yapısı kelimelerin diziliş sırası falan diye biliyorum.Ama nasıl bu kadar geniş bir konu oluyor?Gerçekten çok detaylımı öğrenmek lazım?Speaking listening mi ağırlık verelim?

    6--Hangi siteleri önerirsiniz?

    Arkadaşlar burdan sonrası benim için çok önemli lütfen eksiksiz okuyun.Öncelikle şunu söylemeliyim ki internetteki çoğu siteyi bilyorum.Seçmemde yardımcı olabilirsiniz belki veya bilmediğim bir site söylersiniz.Ücretsiz olmalı.Öğrenme metodum biraz değişik.13 yaşındayım yinede yaşıma ve çevreme göre baya iyi bir ingilizce yaptığımı düşünüyorum.Turistik biryerde oturmuyorum zaten.Yurtdışınada çıkmadım çıkamam.Şu ana kadar oyunlardan öğrendim aslında.Okulunda az buçuk katkısı var ama çoğunluk oyunlardan.Kitap az okudum.Sitelere biraz baktım.Genel olarak reading ve writing speaking ve listeninge göre daha iyi diye düşünüyorum.(Oyunlardan öğrendiğim için.Yazışıp okuyarak falan yani.)Bu bilgileri göz önünde bulundurursunuz umarım.Dalga geçmeyin cidden oyunlardan öğrendim.Yaşıma da bakmayın işi ciddiye alıyorum.Sorularım biraz saçmada olabilir kusura bakmayın.Hepsini bıkmadan usanmadan cevaplayana gerçekten helal olsun.Şimdiden teşekkürler.







  • Arkadaşlar cidden 26 kişi okumuş kimse yardım etmiyor.Bi yorum yapın ya
  • İngilizce'yi kullanacağın yere göre gramer ve speaking bilme seviyesi değişir. Eğer akademik kariyer düşünüyorsan grameri iyi bilmen gerekir. Ancak her hangi bir meslekte İngilizce bilen biri olmak istersen bence speakinge ağırlık vermelisin. Seviyeni belirlemenin en iyi yolu sınavlara girmektir. Online sınavlarla veya kursların düzenlediği sınavlara katılarak seviyeni ölçebilirsin. Tabi bu sınav sadece yazılı olmamalı speaking, listening ve reading hepsini içeren bir sınav olmalı. Sadece test sorusu çözerek seviyeni ölçemezsin. Eğer günlük haberleri okuyup anlayabiliyorsan yaşına göre iyi bir seviyen var demektir. Bunu kaybetmeden ilerletmeni öneririm. Ancak bir dili en iyi geliştirme yolu konuşarak pratik yapmaktır. Çevrende İngilizce bilen varsa onlarla günlük İngilizce konuşma saatleri yapabilirsin veya sadece konuşma üzerine pratik yapabileceğin bir kursa gidebilirsin. İngilizce yazışabileceğin online arkadaşlar edinebilirsin bunların hepsi olumlu etki yaratacaktır.




  • sarenarcı S kullanıcısına yanıt
    Kardeş öncelikle şuana kadar 38 kişiden cevap veren tek ve ilk kişisin.Bu zahmete katlandığın için çok teşekkür ederim.4 yeteneğimide geliştirmeye dikkat edeceğim.Ama dediğim gibi oyunlardan öğrendiğim için bugüne kadar genel olarak writing reading benim speaking listeninge göre uçuyor durumda.Ama günlük hayattada kullanabilmek için dediğin gibi özellikle speaking listening kasmaya çalışıcam.Listening internetten hallederim diye düşünüyorum.Speaking için konuşacak kimse yok.Kursa gidecek kadar paramda yok.Turistik biryerde yaşamıyorum zaten dediğim gibi.Ama forumda konu okurken filan görmüştüm.İlla ki başka biriyle iletişime geçmemiz gerekmiyormuş.Kendimiz sesli metin okuyarak falan telaffuz kasabiliyormuşuz.Sınıfta derse olabildiğince aktif katılmaya çalışıyorum.Özkan Çelen derslerine başladım.İlk dersi bitirdim.Hiçbir dersi tam olarak tamamlamadan diğerine
    geçmeyeceğim.Mesela alfabeyi ezberledim şuan.Hocamızın dediği gibi kodlamayıda çalışıp öyle geçicem sonraki derse.Asla yarım bırakmadan yavaş yavaş sağlam adımlarla geride kalıntı bırakmadan yürüyeceğim.Uzunca cevap yazıp okuduğun için minnettarım teeşkkürler kareşim.




  • Bence reading ve writing'in düşündüğün kadar iyi değil İngilizce seviyeni IELTS gibi sınavlar en iyi ölçen sınavlardır. İnternetteki ve kursların sınavları çok basit.

    Reading seviyeni ölçmek istersen verdiğim siteden Örnek IELTS academic reading sınavını yapıp kaç puan aldığını görebilirsin ve kesinlikle seviyene en yakın doğru sonuçları alacaksındır.

    İngilizce malesef belirli bir yaştan sonra edinilemediği için geriye sadece öğrenmek kalıyor yani yeterli seviye diye birşey yok yurtdışında ana dili ingilizce olan bir ülkede üni vs okuyamayacaksan hiçbir zaman üst seviyeye gelemez ve pratik yapmayı kestiğin zaman unutmaya yüz tutar.

    3- C1-C2 neye göre kime göre ? türkiyede grammar bilenler ingilizcem iyi diye geçiniyor önemli olan her yeteneği üst düzeyde tutabilmek buda dediğim gibi ingilizce düşünmek'den geçer ingilizce düşünebilmek için yurtdışında kalınması şart.



    4-İngilizce grammar zaten kolay 3-4 ay gibi tüm konuları bitirmiş olursun ondan sonra konuşarak öğrenmeye bak cambly vs.


    Üstteki yazıları yaşını görmeden yazdım. Yaşın gerçekten öğrenmek için çok uygun geç kalmadan ingilizceyi çok iyi öğrenebilirsin. Yeterki devamlı okuyarak,dinleyerek ve özellikle konuşarak çalışmaya devam et yaşın elverişli

    Seviye belirlemek için :
    https://ieltsonlinetests.com/ielts-exam-library#academic

    Akademik zorlu gelebilir general reading testinide deneyebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 12 Şubat 2019; 15:29:0 >




  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    "Bence reading ve writing'in düşündüğün kadar iyi değil."Bunu yazımda yeteri kadar belirttiğimi düşünüyorum.Reading wiritng BENİM speaking ve listeninge göre uçuyor dedim.Senin değil.Bir başkasınında değil.Cümlenin anlamı reading writing orta olabilir speaking listening daha kötü olabilir.Veya bir kaç anlamı daha var.Burda iki saat yazmicam.Tekrar söylüyorum cümlenin anlamı kısaca listennig ve speaking kasmaya reading ve writingden çok ihtiyacım var şuan.Ayrıca bundan sonrası benim için önemli lütfen eksiksiz okuyun arkadaşlar dediğim bölümüde tam okumamışsın ki orda yaşımın 13 olduğu yazıyordu.C1 C2 kime göre neye göre diyorsun kişiden kişiye değişmez ki bu.Evrensel derece değil mi bunlar?Onun dışında önerdiğin site için teşekkürler.
  • C1-C2 evrensel dereceler fakat türkiyedeki ingilizce öğretmenleri bile C1-C2 seviyesinde değil çoğu sen düşün artık türkiyede ingilizce hocası olmuş çoğu kişi bildiklerini sandıkları ingilizce cacıkSen hele bir B1 falan ol ondan sonra düşünürsün C1-C2 arasındaki farkı

    Reading öğrendiğin grammar'in altyapılaşması ve yeni kelimeler öğrenmek için en önemli yapılcak aktivitelerden biri.

    Yapman gereken şeyi biliyorsun ''çalışmak'' kaynak bulma üzerine vakit kaybetme bir anca bırak,C1-C2 gibi merakları bırak, merakların değil verdiğin emek seni istediğin noktaya götürecek şimdi otur ve günde 3 saat çalışmaya başla Hadi kolay gelsin.




  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için.C oalyı sadece meraktı.C1 e geleyimde çok fark varsa hemen C2 ye geçiyim diye bir amacım yok.Kaynak bence en önemli şey.Yanlış kaynak yılları boşa akıtabilir.Yarışa hızlı başlayıp yıllarımı kaybetmektense,az geç başlarım bir dakikamı bile boşa harcamam.Önemli olan aldığımız eğitimin süresi değil.Ne öğrendiğimiz.İyi günler kardeş.

    Edit:Sonradan fark ettim günde 3 saat çalış demişsiniz.Bende isterim 3 değil 8-9 çalışmak.Ama öğrenciyim malum sabah sekizde gidip öğleden sonra 4 te geliyorum.Bide ödev ders derken kalan vaktim maks 1,5-2 saat olur.Olabildiğince vakit ayırmaya çalışırım.Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Misty4242 -- 12 Şubat 2019; 23:44:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.