Şimdi Ara

İngilizce Kelime Bilgilerimi Geliştirmek İçin Ne Yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene slep sınavına girmeyi düşünüyorum 1-2 aya sınava girmiş olucam onun için kısa sürede ingilizcemi geliştirmek için ne yapmalıyım?
    Kelimelerin aklımda kalması gerekiyor. Zaten yabancı dizi falan izliyorum ve dil kursuna gidiyorum daha fazla kelimeye ihtiyacım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Memrise.com.Kelime öğrenmek için harika bir site.Belirli aralıklarla kelimeleri tekrar ettirdiği için unutmak gibi bir sorunun da olmuyor.Tavsiye ederim.
  • Benhttp://lingualeo.com/tr/r/98c8im sitesini kullanıyorum muhteşem bir site, öğrenmek istediğiniz kelimeleri ekliyorsunuz ve dört alıştırma yaparak öğretiyorlar.Eklediğiniz kelimeyi çağrıştırmak için resimler sunuyor telafuz ediyor yadırıyor.Ayrıca orman diye bir bölümü var orda bir çok podcast film dizi makale hikaye bulabilirsin örnek veriyorum izlediğin bir filmde anlamadığın kelime varsa altyazı var altyazıya tıklıyorsun ve kelimeyi kelime bölümüne ekleyip çalışabiliyorsun.
  • Practice and Progress adli kitap muthis bir kaynaktir gerek kelime bilgisi gerek cumle bilgisi icin(readin')

    Hergun Oxford Dictionaries online version'un website'ini ziyaret et orada "word of the day" bolumu var hergun bir kelime paylasiyor ve bu kelime asiri profesyonel oluyor genelde...

    Merriem Webster Dictionary'den hergun 10 kelime ogren(ezberleme.) her birine birer cumle kur.

    Kitap oku bilmedigin kelimelerin altini ciz ve ingilizce tnaimlarini yap seviyeni bilmiyorum ama ben beginner olsan bile bu yontemi tavsiye ederim.

    Simdiki tavsiyem cok ama cok asiri kelime bilgisi icin gecerli: Eger kendine guveniyorsan(pes etmeden okuyabilirsen) Shakespeare okumani tavsiye ederim. Her cumlesinde(5-6 kelimelik atiyorum) EN AZ IKI TANE bilmedigin kelime cikiyor. Ama archaic english denen dille yazildigindan bazi eski kelimeleri bilmen gerekir mesela singular you icin eskiden thou denirdi. Your icin ise thy...

    Bir de affix(ek) leri bilirsen(suffix, prefix gibi) kelimelerden kelime turetebilirsin( Conspicuous, Conspicuously gibi )

    An International Approach adli bir kitap mevcut Oxford Press'ten. Dort ciltten olusuyor ama ben 2. ila baslamani tavsiye ederim cunku bu kitabin 1. si bile cok agir. Bu kitapta wordpool denen kutucuklar var ayrica bu kelimelerin kokenlerini aciklayan bolumler var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.