Şimdi Ara

İngiliz GOlden retriever sahipleri yardım lütfen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba

    yaklaşık 1 ay önce barınaktan 7 aylık dişi ingiliz golden sahiplendik...

    kendisi biraz zayıf iyi beslenememiş..bu süreci bol yemek yedirerek geçiriyoruz.

    fakat bir sorunumuz var (ciddi bir sorun)

    sokakta falan yanımızda tasmasız geziyor yanımızdan ayrılmıyor.ama öyle bir an geliyor ki direk elimizi,kolumuzu,bacagımızı ısırıyor ve bırakmıyor.kolum agzındayken seviyorum bıraksın diye.mümkün degil bırakmıyor hatta kırlıyor kolum agzındayken.ciddi bir sıkıntı içerisindeyiz..kollarım bacaklarım falan diş izi oldu..

    bu durumla alakalı sizce ne yapabilriz?

    değerli yorumlarınız umarım bize yol gösterir...
    İngiliz GOlden retriever sahipleri yardım lütfen?







  • Seni ısırmasına kesinlikle müsaade etme. Ama bunun yöntemi dövmek, bağırmak vs değil. Orta karar sertlikte net bir "hayır" sesi çıkart. Evde herkes aynı şekilde davransın. Kararlılık çok önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denedik olmadı..hyr dedigin an yüksek bir ses tonla oyununu kesdiğini düşünüyor ve daha sert bır hırlama işe dişlerini göstererek saldırı moduna geciyor..ısırma olayı oyun amaçlı ama ayarı yok...barınakdan geldiği için böyle oldugunu düşünüyorum fakat olayı bir türlü aşamöadık.
  • Değişik bir durum hakikaten. Neticede barınaktan bile gelmiş olsa yavruluktan itibaren ısırmanın derecesini ayarlamayı öğrenmiş oluyorlar gerek diger köpeklerle gerekse insanlarla oynarken...
    Şu aşamada arkadaşın belirttiği gibi kararlı bir şekilde "hayır"larla öğretme yoluna gitmek gerek ama bu yöntem zaman alır.
    Aklıma sirke yöntemi geliyor ama son çare o da... Yoğun olarak ısırmayı seçtiği el-kol ya da neresiyse artık üzerine sirke püskürtün fısfıslı bir şişeden. Sirke kokusu ve tadından nefret ediyor köpekler, haliyle bir süre sonra ısırmaktan vazgeçecektir. Ancak yine bu ısırma eylemine maruz kalan herkesin uygulaması gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rock steady kullanıcısına yanıt
    eğitim tasması aldık bakalım..dikenli gibi...ısırmaya başlayınca tasmayı cekince ufak bir batma yapıyor boynuna...bu şekilde yaparsanız önüne gecersiniz dedi veteriner..diğer türlü kollarım sirkeli gezemem walla. :)))
  • halit32 H kullanıcısına yanıt
    :D
    Demokraside çareler tükenmez...
    Sonucunu da paylaşırsanız çok sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burnuna vur ısırmaya çalıştığında yüz verme sinirlendiğini belli et ama durup dururken isiracagini sanmıyorum nedenini bulmak gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun amaçlı ısırıyor zaten..ama ayarı yok ısırmanın
  • Hala bu hesabı kullanıyorsunuzdur umarım. Sorununuzu aşabildiniz mi? Aştıysanız nasıl başardınız yardımcı olur musunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.