Şimdi Ara

İnfitini Fx35 aldım, ilk gözlemlerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
5
Favori
12.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen perşembe günü Camry ile vedalaştım ve 2005 model İnfiniti Fx35 aldım.240 hp, 277 hp ve şimdide 280 hp lik bir araca geçtim.Biraz yavaşta olsa giderek beygir gücünü yükseltiyorum .

    Beni bilenler biliyor saçma sapan piyasa araçları ile uğraşmıyorum.Bütçeme uygun eski ama kaliteli otomobilleri seviyorum.85 bin tl ye 2005 model 120 bin milde İnfiniti Fx35 aldım bu seferde.

    Aracı detaylı olarak, a dan z ye herşeyine baktırarak aldım.Ciddi sayılabilecek herhangi bir problemi bulunmuyor.İç mekanda ufak tefek deformasyonlar var ki normal.Motor ve şanzımanda sorun olmaması sebebiyle aracı aldım.Kaput ve tavan hariç araba komple boyalı.Dışarıdan çizikler için boyanmış, direklerde vs işlem yok.Değişen parça yok.Kazası yok, tramer kaydı yok.Çalışmayan herhangi bir donanımı yok.Bunları niye yazdım, almayı düşünenler varsa piyasası hakkında bilgisi olsun diye.3 e 5 e çok bakmam ben temiz arabaya 5 bin fazla veririm.

    Aracın sürüş keyfi bir Suv a göre mükemmel sayılabilir.Yağ gibi akıyor yolda.Aşırı yüksek değil, yine de trafikte biraz yukarıda olmak güzel bir his.Direksiyon hissi Camry den sonra mükemmel geldi diyebilirim.Boyut olarak abartılı büyük bir Suv değil.İç mekan genişliği yeteri kadar iyi.

    Motor özellikle biraz gaza dokunduğunuzda çok canlı.Çok kısa sürede çok yüksek hızlara çıkabiliyorsunuz.5 ileri şanzıman geçiş yönünden pürüzsüz.Herhangi bir ses vs yok.5 ileri olmasının elbette dezavantajları mevcut ama araba sonuçta 2005 model o yıllara göre iyi sayılır.Aracın çıkardığı ses tek başına alma sebebi.Yani arabada adaptif CC den anahtarsız çalıştırmaya kadar her türlü önemli donanım olmasına rağmen, bana deselerki bu donanımları söküyoruz umurumda bile olmaz.Bu arabanın olayı dış tasarımı, motor sesi ve performansı.Geri kalan departmanların hiçbiri sizi ilgilendirmiyor açıkçası.Arabayı sürerken MUTLU oluyorsunuz ki bundan daha önemli herhangi birşey bulunmuyor benim açımdan.

    Yakıt tüketimi şu an aracın keyfini çıkartmaya çalışmam sebebiyle 17 litreler civarında geziyor ( LPG tüketimi ).Aracı aldığımda yol bilgisayarı bana 14.6 lık bir tüketim gösteriyordu.Ortalama LPG tüketimi normal günlük kullanımda 15 civarında geziniyor.Uzun yolda 12 litrelere kadar düşürmek mümkün ama bunun için kasmaya gerek yok, tadını çıkartırım 50 lira fazla veririm..

    İlk bakışta söyleyeceklerim bunlar, bugün tatile çıkıyorum.Önümüzdeki hafta gelince, biraz da aracı tanıyınca fotoğraflar eşliğinde detaylı inceleme yazısını paylaşırım.







  • 10 sene önce binmiştim ama unutamadığım 3-5 araçtan biridir FX35. Cam kapalı gidemezsin, o inanılmaz tatlı egzoz sesi istemdışı cam açtırıyor alt devirlerde, dışarından da dikkat edenler bakmadan dahi arabanın Fx35 olduğunu anlar. Egzozla motorun uyumu nefistir, hiçbir V6 Suv'den bu sesi alamazsınız, egzoza bir milim müdahale etseniz bu mırıltı gider. Nitekim bu aracın sahibi de yeni egzoz alıp sesi bozmuştu.

    Konforu enfestir, süzülerek gider yolda. Yalıtım akıcılık işçilik süperdir, stabil sağlam alettir, yol tutuş problemi yoktur. Tipik yüksek imalat kaliteli ama avrupa Suv'si tipi ince trim-malzeme detayları falan sunmayan (amerikan tipi düğmeler, göstergeler, trim panelleri vs basittir, kişiselleştirme pek yoktur tek tiptir araçlar) çok keyifli japon premium Suv'dir. Bana böyle Suv'lerle gelin canımı yiyin, umarım arıza falan başa iş açmaz, güle güle kullanın.
  • 100 km de 17 litre LPG yakıyorsa çok iyi.benimde takibimde olan bir araç ama 2005 modem Volvo S60 i bile zar zor sattım korkutuyor açıkçası
  • Nissan 350z de kullanılan v6 motor mu var bunda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babapars -- 6 Haziran 2019; 8:42:46 >
  • Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah. Fx 35 benim de tasarımını çok beğendim bir otomobil.
  • Araç hep hayalimdeki araç ,ekonomik olarak butcem şuan yetsede almaya cesaret edemedim.

    Konuyu takibe aldım.buyuk masraf cikardimi?satarken ne kadar sürede sattiniz?yedek parça servis sorun oldumu?.ara ara olumlu olumsuz görüşlerinizi yazarsanız keyifle okurum.bugatti aldım deseniz bu kadar ilgilenmezdim.cok gözüm vardı bu makinede

    Keyifli sürüşler.
  • hayırlı olsun
  • Suv dediğin zaman fx35 derim başka tanımam.cesaretinize hayran kaldım.
  • Hayirli olsun hocam
  • Yazının devamını merakla bekliyorum. Hayırlı olsun. Güle güle kazasız belasız binin inşallah
  • Hayırlı olsun hocam, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Şöyle geniş, kapsamlı bir inceleme bekliyoruz
  • Bir Amerikan olmasa da bu arabanın hırıltısı muhteşem. Güle güle kullanın buralarda vardı bir tane her geldiğinde düşük devirdeki o motor sesi muhteşem
  • Çok teşekkürler baya merak eden var aracı biliyorum detaylı testini paylaşıcam merak edilmesin :).
  • Hayırlı olsun, detayları bekliyoruz. Kazasız belasız.
  • Hayırlı olsun, 0-100 ve 5.vites 2.500+ devir testlerini bekleriz.
  • Aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin , bu araç benimde radarımda sanırım ön göğüs bozulması kronik bir problem bu kasalarda , onun dışında bir problem duymadım , tatil dönüşü yorumlarınızı bekliyoruz.
  • Aracın yalıtımı harika. 2005 modeli ile ben de istanbuldan boluya kadar Seyehat ettim. Paspasları, pas pas altındaki halısı, bagaj havuzu ve halısı ufak detaylarda acayip kalite gizli. Gaza oturunca inanılmaz canlı çeviriyor motoru. Çok keyifli bir araç güle güle kullanın...
  • Hayırlı Olsun Hocam Güle Güle Kullanın.
  • Hayattan keyif almaya çalışiyorsun tebrik ederim aynı kafadayiz az çok benimde hedefim zj 5.2 den sonra 5.9 . İyi günlerde kullan
  • bakımları zor parca bulunmaz vs dıkkatlı kullanın barı
  • Hayırlı olsun aracınız?

    Camry nin özellikleri neydi ve onu kaça sattınız?

    Bir ara makyajlı Nissan murano modeline heveslenmiştim. 2009modeldi galiba ama onlarda cvt varmış ve şikayet çoktu, vazgeçtim. İnfiniti de 5ileri olması iyi olmuş.

    Ben de alacak araba bulamıyorum. Lancia delta aldım ama pek tatmin etmedi. 2009 3.0 subaru outback, 3.5 camry, 2011 subaru legacy, 2016 subaru levorg.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.