Şimdi Ara

iNew V3 / Quatro F1453 inceleme, root, imei değiştirme, recovery, firmware, custom rom vs..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
668
Cevap
17
Favori
57.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cube Talk 5H 5.5" büyük gelince bir numara küçültüp 5" deneyeyim dedim. MTK 6592 beklediğim cihazlar gelene kadar alır incelerim beğenirsem bir süre kullanırım düşüncesi ile çıkar çıkmaz BIC'ten sipariş verdim. 2 gün sonra kargoya verdiler, siparişten sonra 15. gün elime geçti.

    Mediatek kendisini çok geliştirdi ve pazar payını arttırmak için strateji değişikliği yaparak üst - orta - alt segment olmak üzere işlemcilerini sınıflandırdı. Yeni nesil işlemcilerinden orta segmentin altı olarak piyasaya sürdüğü 6582 serisine ait telefon modelleri Kasımdan itibaren yavaş yavaş piyasaya girdi. Aralık ortasında da iNew V3 tasarımı ile farklı bir yönden kullanıcıyı vurmaya çalıştı. Ben 6.5mm kalınlığına aldanıp seri bir şekilde sipariş geçmiştim ama siparişten 2-3 gün sonra yayınlanan bir video da kalınlığın aslında 8mm olduğu 6.5mm'nin sadece kenarlara doğru inceldiği görülüyordu biraz canım sıkıldı aslında neyse dedim gelsin bir bakalım

    10 günlük kullanımım sonrası genel olarak eksileri;
    - Kendi sitelerinde yer alan bilgiler yalan, 6.5mm değil sadece kenarlar 6.5mm ortası bombeli 8mm. Kamera lensi Sony F2.0 değil F2.2 . Sitede miniUSB diyor bunun olmayacağını herkes biliyor microUSB.
    - Arkası mat plastik elden kayıyor, silikon kılıf vb. bir şey kullanmak iyi olur.
    - Ekran çok pil harcıyor, arka ışık düşük olsa bile farketmiyor firmware ile ilgili düzeltilmesi gereken bir şey olabilir.
    - Her mikrofonlu kulaklığı tanımıyor, kendi kulaklıkları dandik.
    - Kendi üzerinde bulunan konuşma hoparlörü (ön üstte kulağın dayandığı yer alan speaker) ebat olarak düşük kulak yoluna denk getirmek gerekiyor, aksi halde ses seviyesi düşük gibi geliyor.

    10 günlük kullanımım sonrası genel olarak artıları;
    - Ekran mükemmel, GG2 çok güzel koruyucu kullanmıyorum, ekranı ıslak denedim her ne kadar ekran üzerinde çok iyi hakimiyet kuramasamda ıslak algılamasını test ettim.
    - Ekran direkt güneş altında parlaklık orta ve üstünde ise hiç parlama ve kararma olmadan görünüyor, mükemmel.
    - Video çekimi eski firmware ile de çok harika idi, çekimi bilgisayarda da izledim çok az siyah geçiş dengesizliği var.
    - Yeni firmware sonrası fotoğraf performansı bu paraya en iyilerinden biri oldu.
    - Stok android ile gelmesi büyük bir artı gereksiz app yok gibi bir şey, en kullandığım aplikasyonlarım ile değiştirdim "Memory cleaner ile 760mb free memory gördüm".
    - Takılma hiç yok, oyun oynayan biri değilim ama 3 oyun denedim (iSniper 3D, Score! World Goals, Subway Surfers) tatmin etti.

    Malzeme/Tasarım
    Telefon malzemesi plastik sonuna kadar hissediyorsunuz dandik değil ama S3/S4 kadar iyide değil. Arka kapak mat elden çok güzel kayıyor dikkat etmek gerekiyor.
    Telefon gerçekten hafif, üzerinde çok tuş yok Xperia Z den araklanma açma kapama tuşu ve ses açma kapama var ki bence çok iyi.
    Genel olarak telefon çok hoşuma gitti, arka kapağı mat kaygan olduğu için elden çok kolay kayabiliyor bir kaç kere düşer kesin, kenarlarının ince olması fotoğraf çekerken biraz zorluyor açıkçası zaten hafif bir de kenarlar ince tutmakta zorlanıyor insan.

    Ses
    3.5mm kulaklık çıkışı benim kulaklıklarımı tanımadı kendi kulaklığı da çok dandik, ancak ses menüsünde boost gibi bir özellik var kulaklık çıkışını amp. etkisi ile arttırıyor. Büyük hoparlör kaliteli ve net seste bozma yapmıyor.
    Evde bulunan mikrofonlu kulaklıklardan 2'sini tanıdı (1'i Nokia yan sanayi kulaklığı) kulaklığı test edebildim konuşmada sorun yok. Ancak kullandığım "Aerial7 Sumo" kulaklıklarımı tanısaydı çok daha sevecektim telefonu.

    Kamera
    Fotoğraf çekimi çok kaliteli, video çekimini çok beğendim. Her ne kadar 18.2Mp desede durum öyle değil 6582 maximum 13Mp destekliyor çinliler hala enterpolasyon yönteminden kurtulamamış anlaşılan. Cube Talk 5H'ta olan düşük ışıkta hızlı çekimde odaklanma problemi bunda yok, video çekimi iyi iç mekanda hızlı geçişlerde siyahları hızlı yakalayabiliyor. LED orta üstü seviyede çok şey beklemiyorum zifir karanlıkta renkler olması gerektiğinden daha beyaz.
    Görüntülü görüşmede 5Mp ön kameranın pek bir faydası dokunduğunu söyleyemem, bu bağlantı hızları ile 1.3Mp yeterde artar gibi. Eski firmware ile kamera kesinlikle dandik gelmişti, Motoluxe bile 8Mp kamerası ile daha net çekebiliyordu, 3 farklı program denedim ama sanırım bu bir donanım sorunu veya firmware da yer alan driverlar kameraya hitap etmiyor eğer böyle bir hata ise düzeltirler umarım. Yeni firmware ile düzelttiler.

    Arka kamerasının Sony F2.0 lense sahip değil F2.2 lense sahip.

    GPS
    GPS Düzeltme Video
    http://www.youtube.com/watch?v=ZnY_425NgB0

    GPS ile ilgili MTK GPS düzeltme videosunda ki ayarları yaptıktan sonra kitlenme süresi 1sn-2sn oluyor.
    Sygic yükledim iç mekanda bulma süresi 20sn civarında sesli yönlendirme çok net anlaşılıyor.

    Ekran
    OGS ve IPS ekran olmasını çok beğendim. Üzerinde kendinden olan bir koruyucu var bir tane de kutudan çıkıyor. Kendinden gelen ekran koruyucuyu çıkardım, Gorilla Glass ekranı köşesine bayağı bir güç harcayarak sivri metal toka ile test ettim hiç bir sıkıntısı yok, koruyucu kullanmıyorum artık. Ekran 720p gayet yeterli zaten 6582 işlemcinin desteklediği maximum çözünürlük bu.
    Ekran direkt güneş altında parlaklık orta ve üstünde ise hiç parlama ve kararma olmadan görünüyor, mükemmel.

    NFC
    Sony Xperia Z ile denedim çalışıyor ancak sırt sırta dayamanın pek bir esprisi yok mobil ödeme için belki işe yarayabilir.

    Pil
    Normal + GPS + App yükleme kullanımı sonucunda 33. saatte pil 11%'deyken 3dk sonra telefon kapandı. Sanırım pil yüzdesi ile ilgili firmware da sıkıntılar var. 1800mAh GMD ile eşim telefon + Günlük 1-2 saat Wi-Fi ve Ekran açık ama 00-07 saatleri arası uçak modunda 4-5 gün idare edebiliyor. iNew en az 2 gün gitse yetecek diyordum yeni firmware da bu sorunlar çözülmezse 1 gün (20-24 saat) civarı anca dayanır.
    Yeni firmware ile pil yüzde sapması düzeldi ancak youn kullanımla 24-30 saat anca çıkarabiliyor, en çok pili arka ışığı kısık olsa bile ekran harcıyor, yeni bir firmware yayınlayıp düzeltilmez ise ekran donanım olarak çok pil harcıyor diyebileceğim.

    Firmware
    Firmware ile ilgili bir kaç bug mevcut Ayarlar menüsünde tarih saat kısmına girmeye çalışınca ayarlar error veriyor. (Yeni firmware ile düzeltilmedi.)
    Bazı programlar açıkken telefon kilit ekranına geçince launchera dönemiyor bir türlü home tuşuna basmanız gerekiyor. (Yeni firmware ile düzeltildi.)
    Led motion ve Air guesture çalışmadığı zaten firma tarafından bildirilmişti, firmware ile düzelteceklerini düşünüyorum. (Yeni firmware ile düzeltilmedi.)
    Pil yüzdeleri ve deşarj gösterimi ile ilgili de sıkıntılar mevcut, ancak yabancı forumda bu durumları belirttiğimde teyit gelmedi. (Yeni firmware ile düzeltildi.)

    Android yazılımı ve stok app
    Telefon saf android. Ayarlar menüsünde ek olarak baya bir ayar mevcut bu yönden Samsung telefonlardan esinlendiklerini söyleyebilirim. AOSP klavye var bunu da beğendim. Kamera aplikasyonu da güzel. Telefon çevirici biraz dandik ama normal 4.2 çeviricisinden daha güzel ve 3G arama özelliği çeviricide mevcut denedim güzel çalışıyor. Stok mesaj programı pop-up özelliği mevcut. Stok kilit ekranında mesaj ve çağrı bildirimleri logo üzerinde rakam olmak sureti ile bildiriliyor.
    Rootta gereksiz hiç bir program yok hiç Çin programı yok.

    Yaptığım değişiklikler;
    Root / Mobile Uncle
    Çevirici: exDialer Pro (stok yerine roottan değiştirdim)
    Arayüz: Lightnin Launcher Extreme (stok yerine roottan değiştirdim)
    Sms/Mms: Textra (stok yerine roottan değiştirdim)
    Browser: Minibrowser Pro / Shady Browser (stok yerine roottan değiştirdim)
    Kilit Ekranı: Cover Screen
    Galeri: QuickPic (stok yerine roottan değiştirdim)
    Harita: Yandex (stok yerine roottan değiştirdim)
    GPS Harita: Sygic
    Xposed, Greenify, GravityBox, Set DNS, OfficeSuite, SetDNS vs.


    Antutu skoru: 17000

    Model iNew V3
    Android 4.2.2
    5" OGS IPS 1280*720 5 point Touch Capacitive Screen
    CPU MTK MT6582 28NM Cortex A7 Quad Core 1.3GHz
    RAM 1GB DDR3
    Nand Flash 16GB
    Arka Kamera 18.0MP
    Ön Kamera 5.0MP
    Wireless Wifi 802.11 b/g/n
    2G/3G GSM:900/1800MHz,WCDMA:2100MHz
    Bluetooth v4.0
    FM Radio
    GPS (harici chip)
    OTG
    Light Sensor, G-sensor, Proximity Sensor, Gyro
    Pil 1830mAh Li-Po
    Ölçüler 142.5 x 70.8 x 8(6.5) mm
    Net Ağırlık 128g
    Yüksek ve net ses çıkışı

    Portlar
    1 x Micro USB port
    1 x 3.5mm earphone port
    1x TF card Slot
    2 x SIM card Slot

    Paket İçeriği
    1 x iNew V3
    1 x Charger
    1 x Micro USB cable
    1 x User's Manual


    Geliştirici seçenekleri menülerde görünmüyor açmak için;
    Ayarlar>Telefon Hakkında>Derleme numarası 7 kere tıklamanız gerekiyor. Daha sonra Ayarlar menüsünde Geliştirici seçenekleri açılıyor.
    Öncelikle cihaz MT6582 işlemcili olduğu için hem root hemde imei işlemi yaklaşık 3dk sürüyor
    Root işlemini Kinguser ile hallettim, daha sonra Superuser'a çevirdim.

    http://www.shuame.com/en/root/

    Driverların kurulumu ve Root işlemi

    Driver Yükleme Video
    http://www.youtube.com/watch?v=xMiPBoZQq48

    Driver Yükleme Resimli Anlatım
    http://www.cokbasit.org/mtmtk-65xx-usb-driver-windows-7de-nasil-kurulur-mtk65xx-driver-indir.html

    sjRoot.rar 4.5 MB (yeşil buton)

    1. Öncelikle telefonu bilgisayara kablosu vasıtası ile bağlıyoruz ve telefonun USB hata ayıklama özelliğinin tikli olduğundan emin oluyoruz;
    Geliştirici seçenekleri menülerde görünmüyor açmak için;
    Ayarlar>Telefon Hakkında>Derleme numarası 7 kere tıklamanız gerekiyor. Daha sonra Ayarlar menüsünde Geliştirici seçenekleri açılıyor.
    Sistem Ayarları > Geliştirici Seçenekleri > USB hata ayıklama (tikli olacak)

    2. Bilgisayar kendince driverları yüklemeye çalışacak beceremeyince Bilgisayarıma sağ tıklayarak > Özellikler > Soldan Aygıt Yöneticisi üzerinden sarı ünlem ile belirtilmiş V3'e sağ tıklayarak sürücüyü güncelleştire tıkladıktan sonra bir klasöre çıkarılan MT65xx_USB_Driver.zip'ın klasörünü göstererek driverları kurulumunu tamamlayabilirsin.

    3. Driverlar sorunsuz yüklendiğinde telefon hala bilgisayara bağlı iken sjRoot.exe'yi çalıştırıp yeşil root düğmesine basıyoruz o kendi telefonu yeniden başlatıp Kinguser kurulumu tamamlanıyor.

    4. Tavsiyem bir root explorer aplikasyonu kurmanız ve sistem dosyalarına dalarak gereksiz sistem dosyalarını temizlemeniz.


    Imei değiştirme & yedekleme

    Telefon çeviricisini açıyoruz ve engineering mode için *#*#3646633#*#* değerini giriyoruz çıkan ekranda

    Connectivity > CDS Information > Radio Information > Phone1
    karşımıza AT+ şeklinde bir komut satırı çıkıyor "E" yazıyoruz ve bir menu açılıyor menüden AT+EGMR=1,7,"" seçiyoruz ve kopyalamak istediğimiz imei numarasını tırnak işaretleri arasına yazıyoruz.
    AT+EGMR=1,7,"123456789000000"
    Send at command'a basıyoruz.

    Geri tuşu

    Connectivity > CDS Information > Radio Information > Phone2
    karşımıza AT+ şeklinde bir komut satırı çıkıyor "E" yazıyoruz ve bir menu açılıyor menüden AT+EGMR=1,10,"" seçiyoruz ve kopyalamak istediğimiz imei numarasını tırnak işaretleri arasına yazıyoruz.
    AT+EGMR=1,10,"123456789000000"
    Send at command'a basıyoruz.

    Telefonu kapatıp açıyoruz ve telefon çeviricisini açıyoruz *#06#'ye basıp imei'yi kontrol ediyoruz.

    Yedekleme işlemi için Google Play den Mobileuncle Tools adlı aplikasyonu indirip Root yetkilerini vermemiz gerekiyor.
    Mobileuncle Tools > IMEI Backup Restore > BackUp IMEI to SDCARD
    Mobileuncle Tools > IMEI Backup Restore > BackUp IMEI to SDCARD2

    Custom rom yükledikten sonra imeileri Restore bölümlerinden geri yükleyebilirsiniz.


    Firmware yükleme

    Gerekli Yazılımlar
    MTK 65XX Driverı yüklenmesi (BKNZ. üstte)
    Firmware ve Flash Tool


    1. Vcom Driverlarının yüklü olduğundan emin olun bu driverlar telefonun preloader moduna geçmesi için gerekli.
    2. Telefonu kapatıp pilini çıkarın birkaç saniye bekleyin pili geri takın telefonu açmayın.
    3. Firmware'ı klasöre çıkarın.
    3. İndirdiğiniz SP Flash Tool'u açıp klasöre açıp flash_tool.exe programını çalıştırın.
    4. Scatter-loading'e basıp cxq_v3_inew_v1.0.1 içerisindeki en alt klasöre gidip MT6582_Android_scatter.txt dosyasını tikliyoruz ve Firmware için gerekli tüm dosyalar Flash_tool'a yükleniyor.
    5. Şimdi bilgisayara taktığımız USB kablonun bir ucunuda telefona takıyoruz, şimdi download tuşuna basıyoruz.
    6. Flash tool da kırmızı bir işlem barı çıkıyor tamamlanıyor ardından mor barın çıkıp yavaşça tamamlanması gerekiyor eğer çok hızlı tamamlandı ise bir yerde yanlış var bilgisayarı yeniden başlatarak işlemi en baştan almak gerekiyor.
    7. Ardından sarı işlem barı yeni firmware'ın yüklendiği anlamına geliiyor bittiğinde yeşil bir daire çıkıyorsa işlem tamam demektir.

    Şimdi USB kabloyu çıkarıp ses açma ve güç düğmesine basarak telefonu açabilirsin.


    Firmware sonrası yeni çekimler Kitkat App 8Mp;
    Gün ışığı Kedi:http://imageshack.com/a/img32/8923/ct8k.jpg
    Gün ışığı Kedi:http://imageshack.com/a/img823/1073/9g4a.jpg
    Gün ışığı Ağaç:http://imageshack.com/a/img703/893/mtda.jpg
    Loş ışık Halı:http://imageshack.com/a/img196/9392/krtk.jpg


    Eski Firmware Kitkat App 8Mp;
    Loş ışık Halı:http://imageshack.us/a/img841/7312/z8ym.jpg
    Eski Firmware Orjinal App 13Mp;
    Loş ışık Halı:http://imageshack.us/a/img11/944/glp1.jpg


    Fotoğraflar 8Mp ile çekilmiştir.


    Eski Firmware Orjinal App 8Mp;
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/8531/adfc25fc-77b9-4d55-8151-6cefd1ef8317.jpg
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/8531/31499bd7-6304-4a3e-8345-c9c5e3ddfd51.jpg
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/8531/612dd0f7-4c3e-42e3-b5a6-61e979ac359b.jpg

     iNew V3 / Quatro F1453 inceleme, root, imei değiştirme, recovery, firmware, custom rom vs.. iNew V3 / Quatro F1453 inceleme, root, imei değiştirme, recovery, firmware, custom rom vs.. iNew V3 / Quatro F1453 inceleme, root, imei değiştirme, recovery, firmware, custom rom vs.. iNew V3 / Quatro F1453 inceleme, root, imei değiştirme, recovery, firmware, custom rom vs.. iNew V3 / Quatro F1453 inceleme, root, imei değiştirme, recovery, firmware, custom rom vs..
     iNew V3 / Quatro F1453 inceleme, root, imei değiştirme, recovery, firmware, custom rom vs.. iNew V3 / Quatro F1453 inceleme, root, imei değiştirme, recovery, firmware, custom rom vs..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adimavi -- 26 Ekim 2014; 18:26:58 >







  • İnceleme için teşekkürler hocam.
    Pil gücü bana biraz yetersiz geldi gibi
    Güle güle kullanın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sskun -- 3 Ocak 2014; 17:20:45 >
  • Hayırlı olsun
    İncelik bakımından tatmin oldunuz mu acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahkan -- 3 Ocak 2014; 17:38:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun güle güle kullan...bilgiler için çok sağol....
  • Hayirli olsun kardesim valla gozum kaldi telde pandawillden almistim bi hafta oyaladilar iptal ettim en son alanlar icinde en sanslimiz senmissin galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cihazı bende almak istiyorum sizce nerden almalıyım.Yardımcı olursanız sevinirim.

    İyi Forumlar
  • @abdullahkan
    S3 veya S4 düşünün kenarlara doğru ineliyor elinize aldığınızda orta kısmı avuç içine denk geldiği için kenarların inceliği telefonu ince hissetmenizi sağlıyor buda benzer şekilde ama reklam aldatmacası var kesinlikle 6.5mm değil.

    @aresfatih
    Pandawill gönderime başladı diye biliyorum, Aliexpress üzerinden DHL ile 200$ civarına olduğu XDA'da konuşuluyor, gerçi DHL gümrükten geçmeme ihtimali daha yüksek.

    @xxbymanxx
    aresfatih'in konusundan fikir edinebilirsin, ben buyincoinsten aldım bu ordan aldığım 3. telefon sıkıntı olmadı çok şükür.
    http://forum.donanimhaber.com/m_84964091/tm.htm




  • Resimler iyi değil.13 mp örnekleir görebilir miyiz?
  • adimavi kullanıcısına yanıt
    ..........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet0303531 -- 4 Ocak 2014; 22:38:14 >
  • Pil ile ilgili kullanıma ait ekran görüntülerini pil biterken koyarım.
    Bu arada BIC'te telefon 180$'a düşmüş.

    @mehmet0303531
    Bugün kendinden gelen ekran koruyucuyu çıkardım, biraz zorladım çizdim filan ekran bana GG gibi geldi nasıl emin olabilirim bilmiyorum açıkçası anahtar testi yapmadım ama kız sağolsun toka testi yaptı
    Ekran koruyucu yokken tozlar ekrana yapışıyor.

    @x15
    Kendi orjianl kamerası ile ilgili bir sorun olabilir diye kitkat kamera aplikasyonu ile de denedim.
    Kendi kamerası 13Mp Kitkat kamerası 8Mp (elimde ki portlanmış aplikasyon daha yüksek desteklemiyor)


    Kitkat App 8Mp;
    HDR Kapalı:http://imageshack.us/a/img841/7312/z8ym.jpg
    HDR Açık:http://imageshack.us/a/img841/8526/kas9.jpg
    Orjinal App 13Mp;
    HDR Kapalı:http://imageshack.us/a/img11/944/glp1.jpg
    HDR Açık:http://imageshack.us/a/img19/1957/7mte.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adimavi -- 4 Ocak 2014; 13:49:48 >




  • adimavi kullanıcısına yanıt
    ...............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet0303531 -- 4 Ocak 2014; 22:37:11 >
  • adimavi kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, detaylı bir video yayınlıyacakmısınız ?

    Ayrıca cihazı görsel olarak beğendiniz mi ? 1 tanede ben sipariş geçmeyi düşünüyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alainn -- 4 Ocak 2014; 17:13:15 >
  • @nefsim
    Video yayınlamayı düşünmüyorum ama talep olursa yayınlayabilirim.

    Cihaz görsel olarak çok iyi GMD ile karşılaştırma fotoları koymayı düşünüyordum olmazsa video koyarım.
  • adimavi kullanıcısına yanıt
    ......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet0303531 -- 4 Ocak 2014; 22:36:29 >
  • .........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet0303531 -- 4 Ocak 2014; 22:36:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adimavi

    @nefsim
    Video yayınlamayı düşünmüyorum ama talep olursa yayınlayabilirim.

    Cihaz görsel olarak çok iyi GMD ile karşılaştırma fotoları koymayı düşünüyordum olmazsa video koyarım.

    Telefonu tavsiye eder misisniz? Bir de nereden nasıl ne kadar aldığınızı iflan anlatabilirsneiz iyi olur
  • İlk cümlede anlatmışım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adimavi

    İlk cümlede anlatmışım

    Yok hocam mesela hangi kargo ile aldiniz ve gumrukten gecmesi ixin birsey yaptniz mi gibi?
  • adimavi kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet0303531 -- 5 Ocak 2014; 20:43:26 >
  • @mehmet0303531
    Nasıl bir sorunun var bilmiyorum ama daha dün elime geçmiş ve bugün 09:30'da şarjdan aldığım telefon için saatlik yüzde ve kullanım bilgisi istiyorsun sanırım. Saatlik bilgi vermemem seni bayağı bir germiş anlaşılan. İlk şarj bitsin diye bekliyorum sabredersen kullanım bilgileri resim ile birlikte koyacağım zaten.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.