Şimdi Ara

İNDİRME 0 BYTES SORUNU ÇÖZÜLMÜYOR 2023

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Fiber internet kullanıyorum başta vodafone kullandım 1000 megabit sonra bu sorunla ilgili gerekli çareyi bulamadıkları için Türk Telekoma geçiş yaptım ancak onda da bu sorun devam etti bi indirme yaparken aniden 0 a düşüp tekrar 8-10 megabitlere cıkması. Başlangıcta 60-70 megabit ile başlayan bi şey bi an da kesilip 0 a düşüyor ve internet buldugum her sayfaya girdim Diagtrack vs otomatik ağ ayarlarını kapatmalar steam üzerinden her şeyi yapmama rağmen bi care bulamadım. Sorunun modemden oldugunu düşünerek değiştirdim yine olmadı Fiber kabloyu sıfır taktırdım yine olmadı. Bilgisayarcıya gidp format attırdım cat 6 destekliyor mu diye sordum evet destekliyor dedi pc de de bi sorun cıkmadı. Onun laptopuyla da geldigimizde yine kesilmeler oldu ancak müşteri hizmetleri bi sorun göremiyor eve gelen ekiplerde bilmiyor sebebini halen daha buna çare bulunamamış cok fazla forumda bu şekil şikayeti olan insanlar var bi bilginiz varsa yardımcı olmanızı rica edeceğim Teşekkürler.








  • öncelikle sorunun steam'deki indirme hızın ise bir reddit üyesi, hızın sıfıra düşmesi sorunu için steam üzerinde hızın cpu kullanımının %100'e ulaşamayacağı şekilde sınırlandırın şeklinde öneride bulunmuş. aynı şekilde 1000'lik bir bağlantısı olduğunu (kopyacı değilsin di mi?  ), indirme hızı 60/60mb/s'e çıktığında cpu'nun %100'e ulaştığını ve indirme işleminin bu esnada bir süreliğine 0'a ulaştığını yazmış. bu sorunun çözümünü ise steam'i mb/s ile sınırlandırmakta bulmuş. bu şekilde cpu %100'e hiç bir zaman ulaşmadığı için de indirme hiç bir zaman durmuyor ve istikrarlı bir indirme hızı sağlanıyor.



    ağ üzerinde diğer yaptığın ayarlar, donanım değişiklikleri vb işlemlere ilaveten önerilebilecek olan şeylerden biri güvenlik duvarı ve ilk akla gelen dos ayarları. bunları kapatıp hız denemesi yapabilirsin.


    ikinci bir seçenek hızın sıfırlandığında vpn'e geçip hız artışının durumuna bakmak. hızın artıyor ise iss kısıtlaması karşına çıkıyor olabilir.


    windows üzerinde ne yapabilirsin? öncelikle güncelleştirme sayfasını açıp, sol taraftaki teslim iyileştirme bölümüne gir. diğer bilgisayarlardan indirmeyi açık hale getir. "yerel ağ ve internet" ikilisini seç. sonra da aynı yerde gelişmiş ayarlara gir ve ölçülen bant genişliği yüzdesini seçip, ön plan ve arka plan değerlerini %100 olarak kaydet. sonra da cmd üzerinden "netsh int tcp set global autotuninglevel=normal" komutunu ver.


    son olarak, technopat üzerinde "İnternet performans artırma ayarları" konusuna da bakabilirsin.  





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.