Şimdi Ara

Inca 1020 20.1 inç DVI (inceleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam, bu monitörü 1 hafta kadar önce Vatanbigisayar'dan tek çekimle 287 liraya aldım. Hepsiburada'ki fiyatı şu an baktım 317 lira.

    Neden 20" tercih ettim çünkü 19" biraz küçük, 22" ve üzeri ise büyük geliyordu gözüme, 20" en ideali diye düşünüyordum. Samsung T200 modeli üzerinde durdum epey ama satışta bulamadığım için alamadım, zaten fiyatı da oldukça pahalıydı. (374 llira)

    Monitörü alıp ölü piksel kontrolü yaptırmaya gittiğimde eleman monitörü kutusundan çıkarırken parlak ekranlı bir monitör olduğunu farkettim, ve baya canım sıkıldı, çünkü fatura kesilmişti. Ürün teşhirdeyken parlak ekranlı olduğunun farkına varmamıştım, kapalıyken farkettim. Neden parlak ekran istemiyordum çünkü kardeşimde de asus dizüstü var ve o da parlak ekran, pek hoşuma gitmiyordu. Neyse piksel kontrolü esnasında geri vermeyi düşündüm monitörü, satıcı elemanlar içinde arkadaşım da vardı ve Ona da danıştım yardımcı olmasını söyledim, ama elemanlar beni ikna ettiler, al pişma olmazsın bu parlak ekran diğerleri gibi değil dediler, ben de aldım, eve getirip kurdum ve monitörü açtım. Gerçekten de çok parlak değil ekran, yani beni çok rahatsız etmedi, bu bakımdan içim rahat etti.

    Monitörün teknik özelliklerini verdikten sonra devam edeyim:

    Ürün Özellikleri :
    Ekran Büyüklüğü (İnç) 20.1"
    Çözünürlük (max) 1680x1050
    Tepki Süresi 2 mS
    Çalışma Frekansı (Hz) 75 Hz
    Nokta Aralığı 0.25 Doth Pitch
    Bağlantı Analog + Dvi
    Boyutlar 528 x 138 x 457 mm
    Ağırlık 5 kg
    Parlaklık (cd/m) 300 cd
    Kontrast Oranı (mnt) 1000 : 1
    Ekran Tipi 16 : 10 ( Geniş Ekran )


    Kutusundan DVI kablosu, haparlör için ses kablosu, analog giriş kablosu çıkıyor. Kurulumu çok basit, monitörü yuvarlak ayaklığa otutuyorsunuz o kadar. DVI kablosuyla bağlayıp monitörü açtım ve oldukça canlı bir görüntüyle karşılaştım. İlk defa LCD kullandığım içindir belki bilmiyorum, eski monitör Philips 17" CRT idi. CET den sonra 20" LCD oldukça keyifli oluyor. Monitörün kasası piyano siyahı, oldukça şık. Sade, abartısız, düz bir monitör. Ayrıca tek tuşla görüntü formatını değiştirebiliyorsunuz bu hoşuma gitti. Yani tek tuşla görüntüyü düz kare haline getirebiliyorsunuz. Monitörün arka kısmında dahili hoparlörler var. Açıkcası internette gezinirken falan yani performans istemeyen eylemlerde oldukça yeterli bir hoparlörü var, ancak müzik, film ve oyun için yetersiz olduğunu söyleyebilirm, yüksek seslerde ses bozuluyor, orta seviyedeyken tatminkar. Zaten bunları yaparken de harici hoparlörü kullanırsınız, çok önemli bir olumsuzluk değil bana göre. Üzerinde hoparlör olması bana göre yine de artı bir özellik. Bir de, ilk defa LCD kullandığım için mi bilmiyorum, görüntü çok canlı geliyor, yani ya gözüm alışmadı ya da karartma oranı biraz düşük. Dinamik kontrast özelliğini kapattım, parlaklığı ise sıfıra getirdim, yine de oldukça canlı. Sanırım oyun severler için tasarlanan bir monitör bu. Özelliklerinde 75 hz yazıyor ama ben 60 hz de çalıştırıyorum, ideali bu diyorlar.

    Beğendiğim tarafları:
    -Tek tuşla görüntü formatını değiştirebilme
    -DVI çıkışlı olması
    -Hoparlör olması
    -Canlı renkler
    -Sade ve şık olması
    -Menüsü çok anlaşılır ve kolay

    Beğenmediğim tarafları:
    -Monitörün açık olup olmadığını gösteren ışık estetik değil, daha şık yapılabilirdi.
    -Karartma oranını düşük tutmuşlar.
    -DVI kablosundaki giriş vidalarını kısa yapmışlar, yuvalarına vidalanmıyor, sadece takıp bırakıyorsunuz.

    Bu bilgiler ne kadar fikir verir size bilmiyorum ama ilk defa LCD kullandığım için fazla kıyaslama şansım ve yorum yapma şansım yok. İlk andaki gözlemlerim bunlar. Cep telefonu kamerasıyla çektiğim birkaç fotoyu yükleyeceğim ama cep olduğu için ve akşam olduğu için fotolar çok kaliteli değil, artık isteyen olursa gündüz de çekerim ve sonra yüklerim. Sorusu olan varsa elimden geldğince cevaplarım.


    http://img82.imageshack.us/img82/3795/grnt0127.jpg
    http://img70.imageshack.us/img70/7651/grnt0129.jpg
    http://img131.imageshack.us/img131/1055/grnt0120.jpg
    http://img119.imageshack.us/img119/3673/grnt0131.jpg
    http://img106.imageshack.us/img106/2848/grnt0128.jpg
    http://img210.imageshack.us/img210/4995/grnt0133.jpg
    http://img14.imageshack.us/img14/5113/grnt0135q.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaşif79 -- 26 Ekim 2009; 20:48:34 >







  •  Inca 1020 20.1 inç DVI  (inceleme)


     Inca 1020 20.1 inç DVI  (inceleme)


     Inca 1020 20.1 inç DVI  (inceleme)


     Inca 1020 20.1 inç DVI  (inceleme)


     Inca 1020 20.1 inç DVI  (inceleme)


     Inca 1020 20.1 inç DVI  (inceleme)


     Inca 1020 20.1 inç DVI  (inceleme)



    keşke kasası daha şık olsaymış,hayırlı olsun bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen_69 -- 27 Ekim 2009; 0:04:05 >




  • ben de kullanıyorum yazdığın artılarına aynen katılıyorum ancak kötü taraflarına güç tüketimini eklemek isterim max 50watt güç harcıyor belki yüksek değil ancak bana göre yeni çıkan bir monitörün daha iyi bir değeri olmalıydı bir de hakikaten güç ledi çok anlamsız olmuş keşke hiç koymasalar daha iyiymiş...ama monitörün oyunlarda hakkını vermek lazım 2ms olması hemen kendini farkettiriyor daha önce 17" 8ms acer vardı bende ve gerçekten arada dağlar kadar fark var görüntü çok daha akıcı ve net oluyor tam bir oyun monitörü...
  • Hayırlı olsun güzel bir monitör ama 22'' olanı alsan daha iyi olurdu.Bir süre kullandıktan sonra alışabilirsin.Yinede iyi günlerde kullan.
  • çok garip analog olan ürünü parlak ekran bu ise mat herneyse

    begendiğim noktası ucuz olması ve Türk malı olması

    begenmediğim noktaları ise YAZILIMI ÇOK KÖTÜ TARİHİ ESER.
    Renkleri berbat yazılımında kontrast ve aydınlatmayı açınca veya kısınca iyce patlıyor.
    Tasarım bi değişik aynı tasarımı kullanan 7 marka buldum.çin de yaptırıolar normal.
    1 WATT LIK DANDİK 2 tane speaker koymuşlar eyvah ki ne eyvah bari koydun kaliteli 2 watt bari koy.

    arkasına ufak 30 liralık sony lerden yapıştırsan 6 watt alıosun.

    23" VE 22" LERİNDE samsung en düşük seviye panellerini kullanan inca markasının yazılımları ve kasayı düzeltmesi halinde biraz daha kalitesini arttırabilecegini düşünüyorum 20" nin içini açmadık valle nese gl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4L1

    çok garip analog olan ürünü parlak ekran bu ise mat herneyse

    begendiğim noktası ucuz olması ve Türk malı olması

    begenmediğim noktaları ise YAZILIMI ÇOK KÖTÜ TARİHİ ESER.
    Renkleri berbat yazılımında kontrast ve aydınlatmayı açınca veya kısınca iyce patlıyor.
    Tasarım bi değişik aynı tasarımı kullanan 7 marka buldum.çin de yaptırıolar normal.
    1 WATT LIK DANDİK 2 tane speaker koymuşlar eyvah ki ne eyvah bari koydun kaliteli 2 watt bari koy.

    arkasına ufak 30 liralık sony lerden yapıştırsan 6 watt alıosun.

    23" VE 22" LERİNDE samsung en düşük seviye panellerini kullanan inca markasının yazılımları ve kasayı düzeltmesi halinde biraz daha kalitesini arttırabilecegini düşünüyorum 20" nin içini açmadık valle nese gl


    Sadece hoparlörle ilgili sözlerine katılıyorum, diğer yazıkların haksızlık olmuş bu monitöre. Renkler berbat değil, çok güzel. Monitörün yazılımı iyi olsa ne olur kötü olsa ne olur, sonuçta bir monitör bu, benim işimi görüyorsa yazılımını ne yapayım. Dokunmatik ekran değil de manuel olsun benim için hiç önemli değil. Dokunmatik ekran olacak diye 100 - 200 lira fazla vermem.

    Bir arkadaş 50 watt olduğunu söylemiş, evet ben de farkettmiştim ilk aldığımda özelliklerinde 50 W yazıyordu ama ben bunu normal bir değer zannettiğim için üzerinde durmadım. Diğer LCD monitörler daha az elektrik tüketiyorsa buna canım sıkılır işte.

    Sonuç olarak, ortalama ev kullanıcıları için ideal bir monştör bence. Tabi ki malzeme kalitesi veya teknolojisi daha iyi monitörler de var, ama arada fiyat olarak da baya fark var. Eğer ortalama bir ev kullanıcısıysanız, benim için şıklık, marka, prestij çok önemli değil, sadece işimi görsün, görüntü kalitesi de iyi olsun diyorsanız bu monitörden memnun kalırsnız. Bu fiyata DVI çıkışlı, 2 ms tepkimesi olan 20" bir monitör çok iyi bence. tabi daha yeni, zaman geçtikçe sorun çıkarır mı bilemem, şimdiki görüşlerim bunlar.




  • bende almayı düşünüyorum, acaba bu inca yı mı alsam (inca hakkında karaqmsarım bilmediğim bir firma ama yorumlar olumlu)
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=986&productid=bd53563

    yoksa
    Philips 190C1SB 19" 5 Ms (analog+DVI) Wide Screen LCD Monitör
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=bd54161&categoryId=986




  • tüh ya daha geçen hafta aldım philips 190VW ama bunu görünce pişman oldum yavv
  • sanırım bende bir alt modeli var..20.1 ınc..2ms...dvi...hocam ben bunu alalı 2 sene oldu ve bu zaman zarfında başka modelleride inceledim..bir onlara bakıyorum..bir benimkine..yani şunu alayım diyemiyorum..renkler canlı..oyun ve film performansı harika..bu incacılar kimse çok iyi monitör yapmışlar helal olsun..:)..
  • hoparleri kötü ama ben 5+1 ses sistemi kullanıyorum..monitörün sesiyle işim olmadığı için önemli değil..50 watt çekiyo diyorlar..bunların hepsi birbirine yakın güç çekiyolar zaten..ha 1 eksik yada 1 fazla farketmez..ölü piksel yok..yani bence fazlasıyla iyi bir monitör...son olarak renkler soluk diyenlerede ekran kartı ayarlarından contrast ve ton ayarı yapmalarını öneririm..o zaman renkler daha canlı oluyor..
  • yani inca almak daha ağır basıyor... Üstündeki hoparlör önemli değil hiç kullanmıcam zaten de sizde iyi görüşler söylediniz, biraz daha araştırım, sizinde ekliceniz bişeyler varsa iyi veya kötü olarak dinlemek isterim...
  • bende almıştım geri verdim bunun 23" olanını içime sinmedi yerden yere vurdular incayı p2250ye geçince kalite belli oldu ama yinede hayırlı olsun
  • www.bilyonershop.com da PHILIPS 192E1SB 18,5´´ SIYAH LCD MONİTÖR Axess, World Card ile 27,38 TL x 8 = 219,00 TL. Hem de KDV dahil ve Nakliye Ücretsiz!!! Bence kaçırılmayacak bir fırsat...
  • Philips 190C1SB aldım. Ekonomik modda 15 W normal modda 17 W elektrik tüketiyor :) Yani bu monitör benimkinden 3 kat fazla enerji harcıyor. İyi bir seçim yaptığıma inandım şimdi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.