Şimdi Ara

İnançsızlara hakaret çelişkisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
2.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şu linkten biraz okudum -https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/222029

    Kozmos düzenli evren demek oluyormuş, marsta neden hayat yok? evrende neden milyarlarca gezegen var? bunun neresi düzen? daha başında saçma geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokuba

    .
    Gercek islam bu degil...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

    Şu linkten biraz okudum -https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/222029

    Kozmos düzenli evren demek oluyormuş, marsta neden hayat yok? evrende neden milyarlarca gezegen var? bunun neresi düzen? daha başında saçma geldi.
    Türkçe kaynaklar bu konuda çok sınırlı ve pek doğru düzgün şeyler içermiyorlar. Kozmos evren demek. Evren çok düzen içinde, matematiksel konseptlerle doğa yasaları çok uyumlu bu bir tasarım gerektirir tarzındaki argümanlar birer teleolojik argümanlardır, kozmolojik argümanlar değil. Marsta hayatın olup olmamasının bir önemi yok çünkü bu argüman tüm evrende yaşam olmalı gibi bir varsayım içermiyor. Bu tür argüman savunucuları genellikle doğa yasalarının matematiğe uyarlanabilişini ve evrenin kompleks yapısını önemli bulurlar. Ben bu tür bir tasarım argümanını başarısız buluyorum. Benim savunduğum argüman BCCF nin olumsal olması nedeniyle yeter-sebinin olması gerektipi ve bunun Tanrı olduğunu göstermeye yönelik. Teleolojik argümanla ilgisi yok. Literatüre dair detaylı bir okuma yapmazsan bu konuları anlayamazsın ve her seferinde bana saçma sapan sorularla geri dönüş yapacaksın ama bir yerden sonra sıkılıyorum, ne kadar yardımcı olabilirim bilmiyorum açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-596C9B846 -- 29 Temmuz 2020; 22:54:1 >




  • Dostum sıkılıyorsan hiç cevap yazma baştan söyliyim benim için sorun değil. 1 milyar ışık yılı ötede misket büyüklüğünde götaşının bana ne faydası var? evrenin düzenli olduğunu iddia ediyorsan evrende hiçbir şeyin boşuna olmadığını ispatlaman lazım. Kaynar suyu soğuk su ile karıştırırsan ortalama sıcaklığı bulur ve bir düzen varmış gibi gözükür (örnek kötü oldu galiba )kütle çekimi, karaenerji/madde vs. daha bilmediğimiz faktörler var objektif olup bakarsak (hıristiyan olduğun için senin için zor) panteizm bile semavi dinlerden daha olası gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 29 Temmuz 2020; 23:16:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

    Dostum sıkılıyorsan hiç cevap yazma baştan söyliyim benim için sorun değil. 1 milyar ışık yılı ötede misket büyüklüğünde götaşının bana ne faydası var? evrenin düzenli olduğunu iddia ediyorsan evrende hiçbir şeyin boşuna olmadığını ispatlaman lazım. Kaynar suyu soğuk su ile karıştırırsan ortalama sıcaklığı bulur ve bir düzen varmış gibi gözükür (örnek kötü oldu galiba )kütle çekimi, karaenerji/madde vs. daha bilmediğimiz faktörler var objektif olup bakarsak (hıristiyan olduğun için senin için zor) panteizm bile semavi dinlerden daha olası gözüküyor.
    Bir şeyin boşuna yaratılıp yaratılmaması amaçla ilgili, düzenle değil. O tür bir argümanı savunanların düzenden kastı doğa yasalarının matematiksel modellemesi ve evrenin kompleksliği. Isı transferinin, kütleçekim kuvvetinin bu konuyla bir ilgisi yok. Hayır, ben evrende düzen var tarzı bir argümanı savunmuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslında buralara girmeye hiç gerek yok konu başlığı "İnançsızlara hakaret çelişkisi"

    Ben kendimce ölçmüş biçmişim ve semavi dinlerin insanlar tarafından uydurulduğuna kanaat getirmişim, şimdi iki seçeneğim var 1. mantıklı olanı seçip cehenneme gitmek 2. mantıksız olanı seçip cennete gitmek.

    Sence bu çelişkili değilmi? cennete gitmek için mantıksız olanımı seçelim yani?
  • Sadece cennete gitmiyorsun yanında taze kadınlar ve altın veriyorlar :) promosyonları yazmadan geçmeyelim, hem o kadınlar ki sadece sana sadık, gözleri sadece seni gören, bembeyaz tene sahip böyle bıngıl bıngıl bakireler.

    Dinimiz barış dinidir, kafirlere ölüm, bizden iyisi yok amin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 11 Ağustos 2020; 11:57:35 >
  • gokuba kullanıcısına yanıt
    He tamam, o zaman mantıksız olanı seçmek daha mantıklı mümkünse esmer olsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.