Şimdi Ara

Imac SSD Upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,

    Arkadaşlar Imac 21'5 bilgisayarıma SSD disk takmayı düşünüyorum , upgrade biraz zor gibi gözüküyor videolarda ama yapabilirim diye düşünüyorum
    Sizden ricam bu upgrade kendi bilgisayarına uygulayan varsa yardımcı olabilirlermi ve hız olarak nekadar fark eder elimde 500 gb Samsung 840 EVO SSD var
    Şuanki Sistem özelliklerim :

    intel i5 2.50 ghz 4 Çekirdek
    16 Gb DDR 3 - 1333 Mhz RAM
    AMD Radeon HD 6750 M 512 Mb
    500 gb HDD



  • Bilgisayarlarda günümüzdeki en büyük performans kaybına uğratan parça hdd'nin yavaş yazma hızıdır ssd ile programlara klasörlere resimlere çok daha hızlı erişirsiniz farkı anlatılmaz yaşanır .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celaldk

    Bilgisayarlarda günümüzdeki en büyük performans kaybına uğratan parça hdd'nin yavaş yazma hızıdır ssd ile programlara klasörlere resimlere çok daha hızlı erişirsiniz farkı anlatılmaz yaşanır .

    Evet ben ps4 e takarak çok ciddi anlamda hız farkını gördüm şimdi imac e takmayı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok büyük bir performans artışı sağlarsın. İmzamdaki cihaza ben kendim taktım. Yalnız çinden makinene uygun SSD power kablosu getirtmen lazım. Data kablosu için standart pc sata kablosu kullanacaksın. SSD power kablosu için aliexpress de ki macdudu tavsiyemdir. Eğer 3. sürücü olarak eklemek istersen yani optik disk altına çift taraflı bantla yapıştırma şeklinde (Mid 2011 lere uygulanan yöntem) işlem zor ama direkt değişim yaparsan stok hdd yi kaldırıp yerine ssd takarsan (3.5 çevirici aparat yardımıyla) işlem kolay sayılır hem logicboard'u yerinden oynatmak zorunda kalmazsın, hemde ekstra kablo sipariş etmene lüzum kalmaz. Ama cihazın fanları sapıtır sürekli 4000 rpm de çalışır stok hdd ye dokunursan mac os x e yükleyeceğin programla fanların hızını kısman gerekir. Bence power kablosunu elde edip ilk bahsettiğim yöntemle takmalısın o zaman çok güzel oluyor. Mid 2011 ise tabii cihazın. Eğer daha eski ise optik sürücü yerine takılabilir çünkü daha eski modellerde sata 3 desteği zaten yok. Mid 2011 de optik sürücü sata 2 dir diğer portlar (Stok hdd yuvası ve arkadaki boş port) sata 3 dür. O yüzden mid 2011 de optik sürücüye değil arkadaki 3. boş porta takmak tercih ediliyor mesela benim DVD sürücüm bozuk bunu kolaylıkla ssd ile değiştirebilirdim ama o portun hızı sata 2 o yüzden yinede arkadaki porta taktım. Öte yandan makinen daha yeni ise mesela 2012 filan (DVD romsuz ince modeller) o konuda çok bilgim yok ama onlarda direkt stok hdd yi değiştirmen gerekebilir ve cihazın içini açmak için ön camı ısıtıp yapıştırıcı maddeyi eriteceksin vs.

    Ayrıca şunu özellikle yazayım tek bir vida bile kaybetme ve söktüğün her kabloyu küçük kağıtlarla etiketleyip nereden söktüğünü üzerine yaz ayrıca defter gibi birşeye bilgisayarın resimlerini çiz neyi nereden söktüğünü çizmen lazım. Çoğu kablo birbirinin yerine zaten takılmıyor ama 18 20 kablo rahat söküyorsun logicboard'u yerinden oynatma kısmına gelene kadar. Ayrıca bazı videolarda psu yu da söküyorlar bunu da püf noktası olarak yazayım psu yu sökmesen de logicboard'u yerinden çıkartıp (Öne doğru çok az kuvvet uygulayarak çekiyorsun çıt ediyor) sonra havaya kaldırdıktan sonra öne doğru alabilirsin arkadaki portlara bu şekilde erişiyorsun zaten psu ya dokunma yerinde kalsın.

    Not: Sistemi topladığın zaman bir daha açılmama riski her zaman vardır herhangi biryerden bir kabloya konnektöre zarar verirsen makinen bir daha açılmaz ve servislik olur ben sadece genel olarak bilgi veriyorum gerçekten kafaya koyduysan yardımcı olmak için yazıyorum. Ayrıca her vidayı ayrıca etiketle mesela optik vida, logicboard vidası vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 11 Ocak 2015; 16:53:07 >




  • Selamlar,

    Biraz gecikmiş bir konu benim için ancak maalesef bir konuda destek istiyorum.
    2011 Mid iMac modeli makinaya internal olarak ssd takacağım. Aynen yukarıda bahsettiğiniz metot ile. HDD yerine değil ama optik sürücünün altına.
    Ancak emin olamadığım konu ne tür bir sata kablosu almam gerektiği.

    Yabancı forumlarda ve video gösterimlerinde şu kabloyu kullanıyorlar ama bunu TR'de bir türlü online olarak bulamadım.
    13 pin dişi - 22 pin dişi Sata kablosu

    Bilen arkadaşlar bu kablonun tam adını ve TR de bulup bulamayacağımı bildirirlerse sevinirim.

    Selamlar,
    D.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.