Şimdi Ara

İlla ki mac mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xtreme4495

    quote:

    Orijinalden alıntı: dreampowder

    quote:

    Orijinalden alıntı: xtreme4495

    Bu ülkede nedense ihtiyacı olanda olmayanda dizüstü sistemlere yöneliyor. Hatta masaüstü bilgisayar kullanmayı çağdısı olarak gören insanlar bile var. Film izlemek için Mac almak değilde, film izlemek için dizüstü sistem almak acaip bişey. Şahsen beni 23 LCD bile kesmiyor film izlerken. Yani film izlemek için 42 46 LCD alayım mı birde yanına mac mini koyup kumandasıyla media center yapayım mı oradan da bir monitor iliştirip günlük işlerimi de dibine girebilecegim bir monitorle halledeyim mi? Yada Imac alsam hdmi çıkısından lcd'ye kablo uzatabilir miyim gibi bir soru çok daha mantıklı ve isabetli olurdu. Ben Apple sistemi parası olan herkese öneririm. Film izlemek için alacak olana da yine sokaga atacak paran varsa al derim. Ama o kadar parası olan biride (Sırf film izlemek için laptop alabilen biri) parasının değerini önemsemeyeceginden buraya alayım mı diye sormazdı direkt alırdı bence.

    televizyona bağlayıp sadece flim izlemek isteyip de apple olsun diyene apple tv var, çok güzel xbmc yükleniyor

    Apple TV sadece Amerikada bulunan servislerden stream oynatıyor diye biliyorum. (Son versiyonları) yani HDD içinden MKV DivX Xvid vs. oynatamıyor ama eski versiyonlar sanırım hacklenince oynatabiliyordu ve XBMC'de yükleniyordu. Yoksa ben mi yanlış biliyorum? Bence Mac Mini bunun için biraz pahalı ama mükemmel bir cihaz. Şahsen bir Mini alıp hem bu ihtiyacımı görmeyi hemde bir şekilde monitörüme görüntü almayı düşünüyorum. Gündüzleri günlük işlerimi yaparım akşamları da TV'ye görüntü alıp kumandasıyla XBMC çalıstırırım... Gerçi sırf XBMC kullanılacaksa Ubuntu üzerinde de HTPC kurularak gayet stabil güzel çalısır bence bunun için Mac OS X bile gerekmez ama ben aynı makineyi hem ana bilgisayarım hemde htpc amaçlı kullanacagım. Bunun için Mac Mini bence biçilmiş kaftan.

    Not: Oyunla işim olmaz... Olsaydı aynı amaçla Windows pc kullanırdım.

    Apple TV'nin avantajı çok küçük, xbmc ile format sorunu ortadan kalkıyor ve ipad/iphone cihazlarınız varsa kablosuz oynatıcı olarak kullanabiliyorsunuz.

    HTPC konusuna gelince, zamanında topladım, ama kesinlikle güzel olmuyor, öncelikle türkiyede adam gibi htpc kasa yok, adamlar gitmiş shuttle pc kasasını htpc kasa diye satıyor. ikincisi htpc toplamak, öyle odun gibi tower kasayı htpc olarak koymadığınız sürece mac miniden de diğer sistemlerden de pahalıya geliyor.

    HTPC lerde bence en önemli iki faktör var, birincisi tipinin düzgün ve küçük bir form factor'e sahip olması, ikincisi ise sessiz olması. zaten ikisini içeren bir sistem topladığınızda hem mac mini den daha pahalı hem de mac miniden daha büyük ve zayıf bir sistemle kalıyorsunuz.

    Dediğiniz gibi amaç media yanında pc işleri ise htpc olarak mac mini bence en iyi sistem, hatta hiç sıfırla uğraşmayım eski jenerasyon core2duo ikinci el bir mac mini fazlasıyla işinizi görecektir. Ama sadece amaç divx, mkv oynatmak ise, appleTv yide boşverin western digital live var, aklınıza gelecek her formatı ve dvd/bluray imajını oynatıyor ve network üzerinden steam edebiliyor




  • macbook al gerisini düşünme
  • Mac seçiminin sebeplerini merak ettim ben de. Hani arkadaşa bu işler için gerek yok denmiş ya, peki hangi işler için gereklidir? Gerçekten performanslı bir diz üstü veya macbook pro arasında tercih yapacak birisi olarak soruyorum bu soruyu. Şahsen oyun olarak bilgisayarda diablo3 ve civilization tarzı strateji oyunları dışında birşey oynamam. Oyun için xbox 360'ım var zaten. Diğer yandan amatör fotoğrafçıyım ve Photoshop benzeri programlarla çok işim olur. Keza mühendis olduğum için autocad ve catia gibi programlarla da çalışmam gerekiyor zaman zaman. Sanki tarif macbook gibi ama bu kadar fiyat farkına değer mi gerçekten? Yani iyi bir i7 işlemcili ve gt660 ekran kartlı bir dizüstü bilgisayar daha iyi tercih olamaz mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenghis

    Mac seçiminin sebeplerini merak ettim ben de. Hani arkadaşa bu işler için gerek yok denmiş ya, peki hangi işler için gereklidir? Gerçekten performanslı bir diz üstü veya macbook pro arasında tercih yapacak birisi olarak soruyorum bu soruyu. Şahsen oyun olarak bilgisayarda diablo3 ve civilization tarzı strateji oyunları dışında birşey oynamam. Oyun için xbox 360'ım var zaten. Diğer yandan amatör fotoğrafçıyım ve Photoshop benzeri programlarla çok işim olur. Keza mühendis olduğum için autocad ve catia gibi programlarla da çalışmam gerekiyor zaman zaman. Sanki tarif macbook gibi ama bu kadar fiyat farkına değer mi gerçekten? Yani iyi bir i7 işlemcili ve gt660 ekran kartlı bir dizüstü bilgisayar daha iyi tercih olamaz mı?

    Mac OS artıları.

    Standalone uygulamalar. (Sadece Applications klasörüne sürükle bırak yaparak kurulum sağlanır. Patlayan tüfek mermisinden çıkan saçmalar gibi sistem klasörlerine DLL dosyası atarak işletim sistemini şişirmez)

    Basitleştirilmiş ve çok estetik arayüz. (Hem kullanıcının gözüne hoş gelir, hemde aradıgınız simgeler olması gereken yerdedirler. Control Panel içinde bir DNS ayarı değiştirmek yada disk bölümlendirme zımbırtısına ulaşabilmek için samanlıkta iğne arar gibi, gözlerinizle ekranın sağını solunu aşagısını yukarısını taramaz, aradıgınızı bulmak için 3-5 dk zaman harcamazsınız)

    BSD tabanlı çok kararlı ve stabil çekirdek üzerinde çalısan, üzerinde çalıstıgı donanıma göre uygun yazılmış işletim sistemi. (Onbinlerce farklı tipte kombinasyonlar ile özelleşebilen çeşit çeşit farklı tipte donanımın bileşkesinden oluşmuş PC üzerinde sorunsuz çalıssın diye sürücüler ile şişirilmiş ve Unix tabanlı sistemlere göre stabilite sorunu olan Windows'dan kesinlikle daha iyi...)

    Hızlı çalısan işletim sistemi (Eski bir mac'de bile azıcık ram takviyesi ile Lion nasıl hızlı çalışıyor görebilirsiniz. Bunun donanıma göre hazırlanmış yazılım olayıyla yakından ilgisi var. Örneğin Linux'de de eğer çekirdek indirip kendi makinenize göre derlerseniz, lüzumsuz kernel extensionları seçmezseniz, kendi işlemcinize göre derlenmiş çekirdek çok hızlı çalışır. Bizzat derledim oradan biliyorum... Windows çok geniş bir işlemci ailesini ve farklı tipte donanımları desteklemek zorunda bu performansa inanılmaz etki ediyor)


    Az kişi tarafından kullanılması güvenli olması. (Son zamanlarda 2-3 tane açık bulundu diye millet bayram ediyor ama Wincilerin laf edebilecegi kadar ciddi şeyler değil. Bu güzel birşey çünkü zararlı yazılımlar genelde Windows'u hedef alırlar. XP ile Mac karşılaştırması yapılsaydı bu konuda XP'yi yerden yere vururdum. Vistamsı sürümlerde durum biraz daha iyi)



    Donanım olarak Apple'ın artıları..


    Masaüstü modellerde kablo karmaşasına izin vermeyen ve sessiz çalışan yapı.
    Göze daha hoş gelen güzel dizayn.
    Fazla yer kaplamaması.
    Genelde kaliteli bileşenler ile üretim.
    Çogu Imac modelinde IPS ekran kullanılması. (Çok kalitelidir)


    Laptop modellerde

    Dizaynı daha hoş.
    Boya kavlaması olmaz.
    Saçma sapan stickerlar yapıştırılmaz.
    Ekran genişliği genelde optimal.


    Eh bunları istiyorsanız kararınızı verin... Fiyat farkına değer mi değmez mi o konuda ben yorum yapamam... Ben sadece kendimce artılarını yazdım. Değip değmeyecegini siz en iyi bilirsiniz...




  • Değindiğiniz noktalar etkileyici. Ama temelde makine değil işletim sistemi satınalınıyor gibi bir durum var anladığım kadarıyla. Tabi özelleşmiş işletim sisteminin yararları tartışılmaz. Diğer yandan bir pc alınıp iki yıl sonra modeli değiştirilip güncellense bile beş yıllık kullanım için toplamda bir mac fiyatı ancak ediyor ve bu süre de mac'ın ömrü kadar. Tabi windows'un konforsuz ortamında geçen bir süre oluyor bu. Yine de Türkiye fiyatları bence çok fazla mac bilgisayarların. Kuzene bir sorayım, Amerikadan getirebilirse bir mac, olmadı pc alacağız yine. Teşekkürler bilgiler için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenghis

    Değindiğiniz noktalar etkileyici. Ama temelde makine değil işletim sistemi satınalınıyor gibi bir durum var anladığım kadarıyla. Tabi özelleşmiş işletim sisteminin yararları tartışılmaz. Diğer yandan bir pc alınıp iki yıl sonra modeli değiştirilip güncellense bile beş yıllık kullanım için toplamda bir mac fiyatı ancak ediyor ve bu süre de mac'ın ömrü kadar. Tabi windows'un konforsuz ortamında geçen bir süre oluyor bu. Yine de Türkiye fiyatları bence çok fazla mac bilgisayarların. Kuzene bir sorayım, Amerikadan getirebilirse bir mac, olmadı pc alacağız yine. Teşekkürler bilgiler için.

    Aslında bu makineyi ne amaçla kullandıgınıza göre değişir... Mesela benim kullanımıma göre bana 2006 Imac bile yeter. Yani eğer 2006 model şu eski kasa beyaz Imaclerden birini bile kullanıyor olsaydım yada hadi Macbook diyelim (Mesela a1181) şimdi bile üzerinde her istediğimi yapabilirdim o makineler ile. Oturup kodlama ile uğraşmak, YT'da video izlemek, forumlara takılmak, torrent indirmek, Ichat kullanmak için i5'li yeni modele geçmek para israfından başka şey olmazdı benim için. Amaca tam hizmet eden bir apple insanı 7-8 sene bile sadece ufak Ram ve HDD güncellemeleri ile onca sene sorunsuz götürür... Ama Win yüklü bir pc'yi o kadar uzun süre kullanayım desem ömrüm format atmakla geçer.. Yeni çıkan Windows modellerini 2006'dan kalma PC makineye yüklemek ise Anakart + İşlemci + Ram değişimi haricinde imkansız gibi birşey. Örneğin, Netbook furyası çıkmasaydı, Ubuntu Netbook tarafında Windows'u bir ara geçer gibi olmasaydı, M$ Win 7'de hafıza yönetimini düzeltmeyecekti muthemelen... Şimdi Win 7'de, Win Vista gibi ram sömüren bir canavar olarak kalacaktı.. Hatta belkide hiç çıkmayacaktı.. Böyle frenkeştayn bir işletim sistemi serisiyle bir PC'yi 3 yıl kullanmak bile bence zor... Ama sizin kullanım amacınız diyorsunuz ki: Performans istiyorum... O zaman performansı daha ucuza alabiliyorsanız ve 1. kural bu ise sizin için o zaman bence PC alabiliyorsanız (Aynı paraya daha performanslı) PC tercih edin.. Windows'a da sadece işinize yarayan programları yükler dikkatli kullanırsanız belki format daha az gerekir.. Ama Mac konforunu vermeyeceği kesindir.

    Saygılar.




  • Aslında windows için vistadan bu yana format sorunu kalmadı sayılır. Masa üstü sistemimde win vista 64bit den sonra sadece win7 ye geçmek için format atmam gerekti. Üstelik sistemim raid0 olmasına rağmen. Çok format atan arkadaşlar çok temiz kullanmıyorlar bana kalırsa bilgisayarlarını. Derli toplu bir kullanım ve diskeeper gibi bir yazılımla gayet güzel çalışıyor. Ama bence windows photosop benzeri programlarda feci kasıyor. Hatta ekran kartı donanım hızlandırma bile son cs4 sürümünde eklendi. O da tam sorunsuz değil. Ayrıca bilgisayarı kaynak kullanan çok iyi bir dac-amfi, kulaklık sistemim var ki bence bir pc den daha kötü kaynak olamaz. Fan gürültüleri bile sesi bozmaya yetiyor. Beni mac tarafına çeken şeyler bunlar aslında. Salt performans veren pc lere yıllarca çok paralar harcadım. En kıral sistemi alsanız havasını atabileceğiniz maksimum 2 aydır. Tüm bu şeyler ışığında mac en doğru seçim. Engel gördüğüm tek konu, saçmalık derecesinde kazık ötesi fiyatları. Maliyeti 500tl tutmayacak cihazı 3500tl ye satıyor adamlar. Aynı seviye pc 1500tl iken mac 2500tl olsa bile alınır bence ama fark çok fazla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenghis

    Aslında windows için vistadan bu yana format sorunu kalmadı sayılır. Masa üstü sistemimde win vista 64bit den sonra sadece win7 ye geçmek için format atmam gerekti. Üstelik sistemim raid0 olmasına rağmen. Çok format atan arkadaşlar çok temiz kullanmıyorlar bana kalırsa bilgisayarlarını. Derli toplu bir kullanım ve diskeeper gibi bir yazılımla gayet güzel çalışıyor. Ama bence windows photosop benzeri programlarda feci kasıyor. Hatta ekran kartı donanım hızlandırma bile son cs4 sürümünde eklendi. O da tam sorunsuz değil. Ayrıca bilgisayarı kaynak kullanan çok iyi bir dac-amfi, kulaklık sistemim var ki bence bir pc den daha kötü kaynak olamaz. Fan gürültüleri bile sesi bozmaya yetiyor. Beni mac tarafına çeken şeyler bunlar aslında. Salt performans veren pc lere yıllarca çok paralar harcadım. En kıral sistemi alsanız havasını atabileceğiniz maksimum 2 aydır. Tüm bu şeyler ışığında mac en doğru seçim. Engel gördüğüm tek konu, saçmalık derecesinde kazık ötesi fiyatları. Maliyeti 500tl tutmayacak cihazı 3500tl ye satıyor adamlar. Aynı seviye pc 1500tl iken mac 2500tl olsa bile alınır bence ama fark çok fazla.

    Doğru haklısınız ama bu Türkiye'de Bilkom yüzünden böyle. Yurtdışında fiyatlar o kadar yüksek değil. İmkanınız varsa dışardan alın derim. 1 sene international garantinin Türkiye'de geçmesi lazım diye biliyorum...

    İşte MS XP'den sonra durumları biraz düzeltti. Sistem daha güvenli hale geldi Bunda Admin yetkileri barındıran hesap yerine, User Account Control'e dayalı sınırlı hesap sistemi etkili oldu. O yüzden spyware falan eskiye göre daha az bulaştıgı için, çok sayıda saçma sapan uygulama yüklenmezse format sık aralıklarla gerekmiyor ama yinede işletim sisteminin temeli mantıksız. Program installer paketi çalıştırılınca tüm DLL'ler gönderiliyor Windows dizinleri içine. Bunun bir dezavantaj oldugu tartışmasız bir gerçek. Birde Windows kullanıyorsa insan extra dikkat etmek zorunda. Sağlam bir antivirüs programı şart. Çünkü nereden, hangi siteden ne bulaşır belli olmuyor. Bir ara Win XP'de bunların suyu öyle çıkmıştı ki, Internet Explorer'da ki activex olayları yüzünden siteye girmenizle virüsü spyware'i kapmanız bir oluyordu. Şunu çalıştırmak istiyor musunuz şeklinde dialog kutusu bile çıkmadan HDD cayır cayır çalışıyor ve sitenin istedigi program yüklenebiliyordu. Ben kendi adıma Unix mimarisini daha mantıklı buldugum için Apple destekçisi olabilirim.. Gerçi Linux kullanacak ve sorun yaşamayacak kadar o sistemi de biliyorum, hatta mutlaka stabilite falan arıyorsam BSD'de yükler kullanırım ve çok kullandım da ama OS X 1. sıradaki tercihim ve favorim. Çünkü diğerleri hala desktop işletim sistemi olacak kadar son kullanıcıya hitap eder hale gelemediler daha. Birde kendi evimde Angarya işlere bulaşmak bu kadar uzun yıllar boyunca bu işlerle uğraşmış oldugum için bana artık usandırıcı geliyor. Bilgisayar en stabil, rahat, konforlu, gözüme hoş görünen, şık GUI sessiz, kablo yumaksız olsun, eve geleyim ben uğraşmayayım.. Safari'yi açayım, sitelere gireyim, kalan günlük işlerimi yapayım, düğmesine basıp kapatayım gibi son kullanıcının sınırlı bilgisi dahilinde yapabileceklerini yapmak istiyorum sadece. Evimde kendi yaşam alanımda, geriye kalan tüm şeyler bana mantıksız, angarya, vakit kaybı geliyor.. Eh bunlara Apple donanımların mükemmel dizaynı, tasarımı ve kullanım amacıma uygunlugu eklenince ister istemez PC benim için 2. plana düşüyor. Ama tabii herkesin istekleri, kullanım şekli, beklentileri farklı olabilir. Kimine de diğeri daha uygun gelir. Yani fanatizm boyutuna çekip mutlaka Apple çok iyi almayan enayidir dememek lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xtreme4495

    quote:

    Orijinalden alıntı: tenghis

    Aslında windows için vistadan bu yana format sorunu kalmadı sayılır. Masa üstü sistemimde win vista 64bit den sonra sadece win7 ye geçmek için format atmam gerekti. Üstelik sistemim raid0 olmasına rağmen. Çok format atan arkadaşlar çok temiz kullanmıyorlar bana kalırsa bilgisayarlarını. Derli toplu bir kullanım ve diskeeper gibi bir yazılımla gayet güzel çalışıyor. Ama bence windows photosop benzeri programlarda feci kasıyor. Hatta ekran kartı donanım hızlandırma bile son cs4 sürümünde eklendi. O da tam sorunsuz değil. Ayrıca bilgisayarı kaynak kullanan çok iyi bir dac-amfi, kulaklık sistemim var ki bence bir pc den daha kötü kaynak olamaz. Fan gürültüleri bile sesi bozmaya yetiyor. Beni mac tarafına çeken şeyler bunlar aslında. Salt performans veren pc lere yıllarca çok paralar harcadım. En kıral sistemi alsanız havasını atabileceğiniz maksimum 2 aydır. Tüm bu şeyler ışığında mac en doğru seçim. Engel gördüğüm tek konu, saçmalık derecesinde kazık ötesi fiyatları. Maliyeti 500tl tutmayacak cihazı 3500tl ye satıyor adamlar. Aynı seviye pc 1500tl iken mac 2500tl olsa bile alınır bence ama fark çok fazla.

    Doğru haklısınız ama bu Türkiye'de Bilkom yüzünden böyle. Yurtdışında fiyatlar o kadar yüksek değil. İmkanınız varsa dışardan alın derim. 1 sene international garantinin Türkiye'de geçmesi lazım diye biliyorum...

    İşte MS XP'den sonra durumları biraz düzeltti. Sistem daha güvenli hale geldi Bunda Admin yetkileri barındıran hesap yerine, User Account Control'e dayalı sınırlı hesap sistemi etkili oldu. O yüzden spyware falan eskiye göre daha az bulaştıgı için, çok sayıda saçma sapan uygulama yüklenmezse format sık aralıklarla gerekmiyor ama yinede işletim sisteminin temeli mantıksız. Program installer paketi çalıştırılınca tüm DLL'ler gönderiliyor Windows dizinleri içine. Bunun bir dezavantaj oldugu tartışmasız bir gerçek. Birde Windows kullanıyorsa insan extra dikkat etmek zorunda. Sağlam bir antivirüs programı şart. Çünkü nereden, hangi siteden ne bulaşır belli olmuyor. Bir ara Win XP'de bunların suyu öyle çıkmıştı ki, Internet Explorer'da ki activex olayları yüzünden siteye girmenizle virüsü spyware'i kapmanız bir oluyordu. Şunu çalıştırmak istiyor musunuz şeklinde dialog kutusu bile çıkmadan HDD cayır cayır çalışıyor ve sitenin istedigi program yüklenebiliyordu. Ben kendi adıma Unix mimarisini daha mantıklı buldugum için Apple destekçisi olabilirim.. Gerçi Linux kullanacak ve sorun yaşamayacak kadar o sistemi de biliyorum, hatta mutlaka stabilite falan arıyorsam BSD'de yükler kullanırım ve çok kullandım da ama OS X 1. sıradaki tercihim ve favorim. Çünkü diğerleri hala desktop işletim sistemi olacak kadar son kullanıcıya hitap eder hale gelemediler daha. Birde kendi evimde Angarya işlere bulaşmak bu kadar uzun yıllar boyunca bu işlerle uğraşmış oldugum için bana artık usandırıcı geliyor. Bilgisayar en stabil, rahat, konforlu, gözüme hoş görünen, şık GUI sessiz, kablo yumaksız olsun, eve geleyim ben uğraşmayayım.. Safari'yi açayım, sitelere gireyim, kalan günlük işlerimi yapayım, düğmesine basıp kapatayım gibi son kullanıcının sınırlı bilgisi dahilinde yapabileceklerini yapmak istiyorum sadece. Evimde kendi yaşam alanımda, geriye kalan tüm şeyler bana mantıksız, angarya, vakit kaybı geliyor.. Eh bunlara Apple donanımların mükemmel dizaynı, tasarımı ve kullanım amacıma uygunlugu eklenince ister istemez PC benim için 2. plana düşüyor. Ama tabii herkesin istekleri, kullanım şekli, beklentileri farklı olabilir. Kimine de diğeri daha uygun gelir. Yani fanatizm boyutuna çekip mutlaka Apple çok iyi almayan enayidir dememek lazım.

    çok güzel bir açıklama olmuş




  • Onu bunu bosverin de sadece film izlemek icin laptop isteyen adami da gazlayip 5 milyarlik mac aldiran insanin yatacak yeri yok yani...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Escape595

    Onu bunu bosverin de sadece film izlemek icin laptop isteyen adami da gazlayip 5 milyarlik mac aldiran insanin yatacak yeri yok yani...

    Tartışma burada dönüyorsa vazgeçiririz... Sorun olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xtreme4495

    quote:

    Orijinalden alıntı: Escape595

    Onu bunu bosverin de sadece film izlemek icin laptop isteyen adami da gazlayip 5 milyarlik mac aldiran insanin yatacak yeri yok yani...

    Tartışma burada dönüyorsa vazgeçiririz... Sorun olmaz.

    E burada donmus iste, adam yorumlardan da gaza gelip maci almis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Escape595


    quote:

    Orijinalden alıntı: xtreme4495

    quote:

    Orijinalden alıntı: Escape595

    Onu bunu bosverin de sadece film izlemek icin laptop isteyen adami da gazlayip 5 milyarlik mac aldiran insanin yatacak yeri yok yani...

    Tartışma burada dönüyorsa vazgeçiririz... Sorun olmaz.

    E burada donmus iste, adam yorumlardan da gaza gelip maci almis

    Gaza getirenin iddiasını çürütürdüm demek istemiştim.. Ama ben konuya sonradan dahil oldum. Hem parası çok olan isterse bir köşeye atmak için bile alır. İddiaları çürütsen bile alacağı varsa alır. Sonuçta kendi parası...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 10 Mayıs 2012; 15:17:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenghis

    Aslında windows için vistadan bu yana format sorunu kalmadı sayılır. Masa üstü sistemimde win vista 64bit den sonra sadece win7 ye geçmek için format atmam gerekti. Üstelik sistemim raid0 olmasına rağmen. Çok format atan arkadaşlar çok temiz kullanmıyorlar bana kalırsa bilgisayarlarını. Derli toplu bir kullanım ve diskeeper gibi bir yazılımla gayet güzel çalışıyor. Ama bence windows photosop benzeri programlarda feci kasıyor. Hatta ekran kartı donanım hızlandırma bile son cs4 sürümünde eklendi. O da tam sorunsuz değil. Ayrıca bilgisayarı kaynak kullanan çok iyi bir dac-amfi, kulaklık sistemim var ki bence bir pc den daha kötü kaynak olamaz. Fan gürültüleri bile sesi bozmaya yetiyor. Beni mac tarafına çeken şeyler bunlar aslında. Salt performans veren pc lere yıllarca çok paralar harcadım. En kıral sistemi alsanız havasını atabileceğiniz maksimum 2 aydır. Tüm bu şeyler ışığında mac en doğru seçim. Engel gördüğüm tek konu, saçmalık derecesinde kazık ötesi fiyatları. Maliyeti 500tl tutmayacak cihazı 3500tl ye satıyor adamlar. Aynı seviye pc 1500tl iken mac 2500tl olsa bile alınır bence ama fark çok fazla.

    cs 4 , cs 5 arasında fark yok gibi zaten artık.

    ayrıca bana göre eski mac lar photo shop kısmında daha iyilerdi.

    intele geçtikten sonra bana göre apple karizmayı çizdirdi.

    kendi teknolojisiyle devam etmeliydi.

    sadece işletim sistemi kaldı elinde ve onuda bence rezil etti.

    bir çok kişi lion sürümünden rahatsız.

    makina video eding işlerinde birz yüklenince çatlıyor.

    full hd videoları işlerken ( after , premiere vs programlarla ) çatlıyor sistem.


    win 7 li sistelerde bu olmuyor. aynı donanıma sahip bir win7 li, birde macos lu sistemde aynı eding işini ( aynı programlarla) yapın macos belirli bir yerden sonra not response düşüyor, win7 daha stabil gidiyor.


    konunun uzmanları bu konudan şikayetci.


    anlayacağınız profesyoneller ya kendilerine göre stabil 10.4 vers. kullanıyorlar ki şu anda bir çok program destek vermiyor. yada snow leopardı kullanıyorlar.

    lion sorunlu, ios a çevirdikleri mauntain lion ne olur Allah bilir.


    bana göre mac lar günlük kullanım düzeyinde pahalı makinalar gibi. hatta günlük kullanım için bile gereksiz.


    bunu yeni macbook pro almış biri olarak söylüyorum.


    safaride olsun, chorome de olsun web de gezinirken bile flash ın f sini görsün cihaz saçmalıyor, afallıyor, cpu tavan yapıyor, ısınıyor, ateş basıyor makinayı ... flash ı kapatıyor bazı kullanıcılar sırf bu yüzden. sırf sj gıcık diye maclere perf. flash yapmıyorlar bilerek.


    yani günlük kullanımda sıkıntılı, prof. şletim sistemlerin son sürümlerinden şikayetci ...


    umarım apple mac a gereken desteği verir. ( ios la uğraşmaktan mac e bakmıyorlar , hatta en iyisi mac i de ios laştıralımda kurtulalım mac ten derdindeler. )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 10 Mayıs 2012; 16:56:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    quote:

    Orijinalden alıntı: tenghis

    Aslında windows için vistadan bu yana format sorunu kalmadı sayılır. Masa üstü sistemimde win vista 64bit den sonra sadece win7 ye geçmek için format atmam gerekti. Üstelik sistemim raid0 olmasına rağmen. Çok format atan arkadaşlar çok temiz kullanmıyorlar bana kalırsa bilgisayarlarını. Derli toplu bir kullanım ve diskeeper gibi bir yazılımla gayet güzel çalışıyor. Ama bence windows photosop benzeri programlarda feci kasıyor. Hatta ekran kartı donanım hızlandırma bile son cs4 sürümünde eklendi. O da tam sorunsuz değil. Ayrıca bilgisayarı kaynak kullanan çok iyi bir dac-amfi, kulaklık sistemim var ki bence bir pc den daha kötü kaynak olamaz. Fan gürültüleri bile sesi bozmaya yetiyor. Beni mac tarafına çeken şeyler bunlar aslında. Salt performans veren pc lere yıllarca çok paralar harcadım. En kıral sistemi alsanız havasını atabileceğiniz maksimum 2 aydır. Tüm bu şeyler ışığında mac en doğru seçim. Engel gördüğüm tek konu, saçmalık derecesinde kazık ötesi fiyatları. Maliyeti 500tl tutmayacak cihazı 3500tl ye satıyor adamlar. Aynı seviye pc 1500tl iken mac 2500tl olsa bile alınır bence ama fark çok fazla.

    cs 4 , cs 5 arasında fark yok gibi zaten artık.

    ayrıca bana göre eski mac lar photo shop kısmında daha iyilerdi.

    intele geçtikten sonra bana göre apple karizmayı çizdirdi.

    kendi teknolojisiyle devam etmeliydi.

    sadece işletim sistemi kaldı elinde ve onuda bence rezil etti.

    bir çok kişi lion sürümünden rahatsız.

    makina video eding işlerinde birz yüklenince çatlıyor.

    full hd videoları işlerken ( after , premiere vs programlarla ) çatlıyor sistem.


    win 7 li sistelerde bu olmuyor. aynı donanıma sahip bir win7 li, birde macos lu sistemde aynı eding işini ( aynı programlarla) yapın macos belirli bir yerden sonra not response düşüyor, win7 daha stabil gidiyor.


    konunun uzmanları bu konudan şikayetci.


    anlayacağınız profesyoneller ya kendilerine göre stabil 10.4 vers. kullanıyorlar ki şu anda bir çok program destek vermiyor. yada snow leopardı kullanıyorlar.

    lion sorunlu, ios a çevirdikleri mauntain lion ne olur Allah bilir.


    bana göre mac lar günlük kullanım düzeyinde pahalı makinalar gibi. hatta günlük kullanım için bile gereksiz.


    bunu yeni macbook pro almış biri olarak söylüyorum.


    safaride olsun, chorome de olsun web de gezinirken bile flash ın f sini görsün cihaz saçmalıyor, afallıyor, cpu tavan yapıyor, ısınıyor, ateş basıyor makinayı ... flash ı kapatıyor bazı kullanıcılar sırf bu yüzden. sırf sj gıcık diye maclere perf. flash yapmıyorlar bilerek.


    yani günlük kullanımda sıkıntılı, prof. şletim sistemlerin son sürümlerinden şikayetci ...


    umarım apple mac a gereken desteği verir. ( ios la uğraşmaktan mac e bakmıyorlar , hatta en iyisi mac i de ios laştıralımda kurtulalım mac ten derdindeler. )

    Valla tam karar verir gibi oluyorum böyle bir yorum geliyor. Eski mac kullanıcıları genelde şikayetçi gelişmelerden gördüğüm kadarıyla. Açıkcası mac'in şekli şemali hoşuma gitse de onun kadar şık notebooklarda yok değil. Asıl beklentim stabilite ve performans. Azıcık diablo da oynarım belki diyordum ama o konuda da pek iyi yorumlar yok mac cephesinde. Her halde yeni modeller çıkınca netleşecek resim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenghis

    quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    quote:

    Orijinalden alıntı: tenghis

    Aslında windows için vistadan bu yana format sorunu kalmadı sayılır. Masa üstü sistemimde win vista 64bit den sonra sadece win7 ye geçmek için format atmam gerekti. Üstelik sistemim raid0 olmasına rağmen. Çok format atan arkadaşlar çok temiz kullanmıyorlar bana kalırsa bilgisayarlarını. Derli toplu bir kullanım ve diskeeper gibi bir yazılımla gayet güzel çalışıyor. Ama bence windows photosop benzeri programlarda feci kasıyor. Hatta ekran kartı donanım hızlandırma bile son cs4 sürümünde eklendi. O da tam sorunsuz değil. Ayrıca bilgisayarı kaynak kullanan çok iyi bir dac-amfi, kulaklık sistemim var ki bence bir pc den daha kötü kaynak olamaz. Fan gürültüleri bile sesi bozmaya yetiyor. Beni mac tarafına çeken şeyler bunlar aslında. Salt performans veren pc lere yıllarca çok paralar harcadım. En kıral sistemi alsanız havasını atabileceğiniz maksimum 2 aydır. Tüm bu şeyler ışığında mac en doğru seçim. Engel gördüğüm tek konu, saçmalık derecesinde kazık ötesi fiyatları. Maliyeti 500tl tutmayacak cihazı 3500tl ye satıyor adamlar. Aynı seviye pc 1500tl iken mac 2500tl olsa bile alınır bence ama fark çok fazla.

    cs 4 , cs 5 arasında fark yok gibi zaten artık.

    ayrıca bana göre eski mac lar photo shop kısmında daha iyilerdi.

    intele geçtikten sonra bana göre apple karizmayı çizdirdi.

    kendi teknolojisiyle devam etmeliydi.

    sadece işletim sistemi kaldı elinde ve onuda bence rezil etti.

    bir çok kişi lion sürümünden rahatsız.

    makina video eding işlerinde birz yüklenince çatlıyor.

    full hd videoları işlerken ( after , premiere vs programlarla ) çatlıyor sistem.


    win 7 li sistelerde bu olmuyor. aynı donanıma sahip bir win7 li, birde macos lu sistemde aynı eding işini ( aynı programlarla) yapın macos belirli bir yerden sonra not response düşüyor, win7 daha stabil gidiyor.


    konunun uzmanları bu konudan şikayetci.


    anlayacağınız profesyoneller ya kendilerine göre stabil 10.4 vers. kullanıyorlar ki şu anda bir çok program destek vermiyor. yada snow leopardı kullanıyorlar.

    lion sorunlu, ios a çevirdikleri mauntain lion ne olur Allah bilir.


    bana göre mac lar günlük kullanım düzeyinde pahalı makinalar gibi. hatta günlük kullanım için bile gereksiz.


    bunu yeni macbook pro almış biri olarak söylüyorum.


    safaride olsun, chorome de olsun web de gezinirken bile flash ın f sini görsün cihaz saçmalıyor, afallıyor, cpu tavan yapıyor, ısınıyor, ateş basıyor makinayı ... flash ı kapatıyor bazı kullanıcılar sırf bu yüzden. sırf sj gıcık diye maclere perf. flash yapmıyorlar bilerek.


    yani günlük kullanımda sıkıntılı, prof. şletim sistemlerin son sürümlerinden şikayetci ...


    umarım apple mac a gereken desteği verir. ( ios la uğraşmaktan mac e bakmıyorlar , hatta en iyisi mac i de ios laştıralımda kurtulalım mac ten derdindeler. )

    Valla tam karar verir gibi oluyorum böyle bir yorum geliyor. Eski mac kullanıcıları genelde şikayetçi gelişmelerden gördüğüm kadarıyla. Açıkcası mac'in şekli şemali hoşuma gitse de onun kadar şık notebooklarda yok değil. Asıl beklentim stabilite ve performans. Azıcık diablo da oynarım belki diyordum ama o konuda da pek iyi yorumlar yok mac cephesinde. Her halde yeni modeller çıkınca netleşecek resim.





  • mac kullanıcıları mac'ten şikayetçi değiller; osx liondan şikayetçiler aradaki farkı iyi analiz etmekte fayda var. apple yaz ayında mountain lion işletim sistemini sunacak
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.