Şimdi Ara

İlk makinem olucak tavsiye lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayatımda bolca gezeceğim bir döneme geçmek üzereyim gerçekten güzel bir makineye ihtiyacım var lakin fotoğraf makinesi teknolojisinden hiç anlamıyorum bana kısaca giriş bilgisi verebilecek ve makine tavsiyesi verebilecek birisi varsa gerçekten çok iyi olur.


    Bütçem maksimum 5.000TL.




  • Hocam sıfır makina bakmanızı tavsiye ederim. 

  • Olympus OMD EM10 mark3 + Olympus 45 mm f1,8 lens

  • daha evvelce fotograf konusunda bilgi ve tecrübeniz yoksa ve yapacağınız gezilerde sadece hatıra fotografı çekecekseniz fotograf makinesi almanıza gerek yok, yeni nesil akıllı telefonların yazılımları fotograf makinesinden daha başarılı, göze hoş gelen fotograf çekimi için daha avantajlı, neredeyse hatasız çekim yapmanızı sağlar,

  • Fotoğraf makinasini alıp iki gün kullanıp bir kenara atacaksaniz makinaya vereceğiniz paraya yazık. Bu bütçeyi üst düzey bir akıllı telefon için kullanırsanız onunla da güzel fotoğraflar cekebilirsiniz. Sizde öyle bir telefon yoksa tabi. İlla ki bir makina alacağım diyorsanız uzun yıllar fotoğrafla ilgilenen birisi olarak size gezilerinizde sizi yormayacak hafif bir makina almanızı öneririm.aynasiz sistem diye geçen fotoğraf makinelerinden alın. Markası da Fujifilm ya da Olympus olsun derim çünkü bu bütçe ile alacağınız en iyi makinalar u iki markada var. Yukarıda bir arkadaş yazmış Olympus modeli çok güzel bir makinedir. Fujifilm modellerini de bir araştırın ikisi de sizin işinizi fazlasıyla görür. Alacağınız makinenin wi-fi özelliği olmasına dikkat edin böylece çektiğiniz fotoğrafları kolayca telefonunuza aktarabilirsiniz. Makinenin yanında verilecek lensin sabit odaklı olmamasına dikkat edin siz fotoğraf makinası ile yeni bir başlangıç yapacağınız için sabit odaklı lens sizi bir müddet sonra sıkabilir. O yüzden kamera ile kit olarak verilen lenslerden 12-50, 14-42, 18-55 gibi zoom yapabileceğiniz lenslerden tercih edin derim. Böylece manzara fotoğrafları çekerken ve yakın plan çekerken zorlanmazsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.