Şimdi Ara

İlk Köpeğim Olacak Heycanlıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ilk deha tuvalet eğitimli bir rus fino yavrusu köpeğim olacak. sizce neler yapmalıyım. taktikler verebilrmizniz. yapılması gerekenler veya yapılmaması gereken şeyleri yazarmısınız yada hangi ögün yemek

    yada önünemi koymalıyım yemegi sürekli



  • Banyo: haftada 1 defa, kopek sampauniyla yikamalisin. eger deride dokulmeler varsa 2 defa yapabilirsin. Banyodan sonra havluyla guzelce kurulayip, daha sonra sac kurutma makinesiyle bu isleme devam edebilirsin. ozellikle kulak iclerinin havluyla iyice kuruduguna emin ol. her banyodan sonra 1 adet odul kurabiyesi verirsen, banyo yapmayi sevecektir.

    Tuvalet ihtiyaci: Hayvani mumkun oldugunca disariya cikartmalisin. en azindan 15 dk gezdir. bu sure icinde tuvalet ihtiyacini giderecektir ve surekli disariya ciktiginda yapacaktir. diskisini da bir poset yardimiyla alip cope atarsan cok iyi olur.

    Egitim vermesi: Genelde odul kurabiyesi/ gunluk yedigi mamadan tek tek vermeyle egitim verilir. Otur komutunu ogretirken; otur deyip, popusuna bastirip oturmasini saglayip 1 adet mama verebilirsiniz. bunu duzenli olarak tekrarlarsaniz mama vermediginizde kopeginiz oturacaktir. Yani ogretmek istediginiz hareketin komutunu verip, o hareketi ona gosterin ve odul verin. Tenis topu sevmeyen kopek nadirdir. tenis topuna alistirabilirseniz, egitimlerini mamasiz olarak da verebilirsiniz.

    Havlama sorunu: bunun icin egitim sekilleri internette yabanci kaynaklarda bulabilirsin.

    Bakim: tuylu bir cins ise, tuylerini her gun taramaniz durumunda dugum olmasini engelleyebilir ve kirilan tuylerin tarakta toplanmasi nedeniyle evdeki tuy sorununa yardimci olacaktir. Tirnaklarini kontrol etmeniz lazim. bunun icin gorsel resimlere bakmanizda fayda var. cok uzadiginda ya kendiniz kesmelisiniz(sinir e dikkat) yada veterinere kontrole goturdugunuzde rica edebilirsiniz. tuylerini duzenli araliklarla kesmeniz gerekebilir. bunun icin kopeginizin cinsini google da arattiginizda ne tarz modellerde kesildigini bulabilirsiniz. bahar - yaz - sonbahar mevsimlerinde kopeginize ayda 1 defa ic parazit hapi vererek bagirsaktaki zararlilardan kurtulmasini saglayabilirsiniz. ayni sekilde ensesine damla damlatarak, bit kene yapismasinin onune gecebilirsiniz. ( piyasadaki en iyi urun biraz pahali ve bulmasi zor olabilir " bayer firmasinin K9 advantix II " ilacini kullanabilirsiniz. urun kopek agirligina gore dozajlanmistir.)

    K9 advantix II kullanimi: kopeginiz ensesine 1 tupu guzelce suruyorsunuz ve 3 gun sonra banyo yaptiriyorsunuz. uygulamadan 3-4 gun oncesine kadar banyo yaptirmayin kirli olsun.

    Beslenme: Hazir kopek mamalarini tercih etmelisiniz. her kopek turune gore ebatlari mevcuttur. Turkiye deki guncel markalari bilmiyorum ama Royal Canine sanirim, fena degildi. Mumkun oldugunca sebze agirlikli, tavuk eti, kirmizi et ve balik eti destekli mamalari tercih etmelisin. Kopegin ebatina gore bir olcu kabi yapabilirsin zaten gramajlari pakette yaziyordur. ornegin 1 kucuk cay bardagi. sabah 1 olcek mama verip, aksam 1 olcek mama verebilirsiniz. yani gunde 2 defa yeterli olacaktir. Suyunu ise surekli taze tutmakta fayda var. mutlaka her ogun suyunu degismekte fayda var. gun icinde 1-2 defa daha degisebilirsiniz.

    Kesinlikle verilmeyecek gidalar: Cikolata ve icerisinde seker bulunan yiyecekler, sogan ve sogan icerikli yiyecekler, sarimsak ve sarimsak icerikli yiyecekler, kemikli tavuk eti(kemikten dolayi), hindi eti ve hindi eti iceren yiyecekler, baharatli yiyecekler, uzum,kavun ..vs. yiyecekler vermemelisin. bunlar hayvan icin zararli ve zehirlidir.

    Verebilecegin Gidalar: kucuk kopek icin konusmak gerekirse, bas parmaginin ucu kadar ekmek, muz, elma, portakal, mandalina, sade tavuk(baharatsiz), karpuz, havuc( istedigin kadar verebilirsin), kopekler icin uretilmis sekersiz dondurma, kemik iligi(genelde dilimlenmis kemik seklinde bulursan dondur ve 15 gunde 1 verebilirsin, donmus oldugu icin daha cok hosuna gidiyor), tuzsuz beyaz peynir, tuzsuz sade kraker, sade yogurt veya cilekli meyveli yogurttan 1 parmak,cilek verebilirsin.

    Rahat uyuyabilecegi ymusak bir kopek yastigi ve isirabilecegi kopekler icin olan pelus oyuncak alabilirsin. boynuna tasma mutlaka tak ve kaybolmasi durumunda sana ulasilabilecek bilgiyi paylas. isim ve tel numarasi.


    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpm -- 21 Mart 2016; 21:15:20 >




  • Banyo konusuna katılmıyorum köpekleri 1 ay hatta çok kirlenmedikçe 1.5 ayda yıkasanız da olur aksi taktirde çok fazla sık yıkamak koku yapıyor
  • berkant19 kullanıcısına yanıt
    Kopegimi goturdugum bir hayvan hastanesi var. Kac tane veteriner calisiyor bilmiyorum. sayabildigim 4-5 tane simdilik. hepsi konusunda uzman. banyo olayini sordugumda. kisin haftada 1, yazin mumkun oldugunca haftada 2 defa yikayin dedi. Bunun kopege zarari yok hatta derisine faydali dedi. kurumayi onlemesi amacli.

    Koku olayina gelirsek, bahsettigin gibi birsey soz konusu degil. once havlu ile guzelce kurulayip, sonrasinda sac kurutma makinesiyle iyice kuruttunuz mu koku olmuyor.
  • sarpm S kullanıcısına yanıt
    Karpuz veremezsin deyip sonra verebiliceğin gıdalar arasında yazman çok ilginç
  • Hayırlı olsun
  • Atkna kullanıcısına yanıt
    uyari icin tesekkurler. duzeltmeyi yapacagim. verilmeyeceklere kavun yazacaktim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.