Şimdi Ara

İlk kez MacOS Kullanmak Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba ilk kez MacOS'lu bir cihaz yani MacBook almayı düşünüyorum. Bildiğiniz Windows kullanıcısıyım hiç MacOS kullanmadım, sorumun birisi program indirirken Windows'a yüklediğim program dosyasının aynısını MacOS'a da kurabilir miyim örneğin FileZilla gibi. İkinci sorum MacOS mühendislik programı kullanacak ve kodlamayla uğraşacak birisi için daha mı iyidir? Kullanımı daha mı kolaydır, teşekkürler.




  • Aynı programların bulunmayanların alternatifleri oluyor çoğu zaman. Hatta hemen hepsinin ya aynısı var ya alternatifi var. Filezilla da vardı sanırım ben kurmuştum. Kodlama ile uğraşıyorum ve mühendisim, kodlama için çok sevdiğim bi cihaz. Diğer programlar için de sanırım bir iki tanesi yoktu. Onları nasıl yüklersin bilemiyorum. Ben son sınıfta aldığım seçmeli elektrik dersinden birinde arkadaş ile ortak grup oluşturarak yapmıştım ödevi, benim cihaza kuramamıştım programı ama hangisi olduğunu hatırlamıyorum. Fakat onun dışında kuramadığım program yoktu dersler ile ilgili gerekli olan. Ek olarak windowstan geçmiştim ve iyi ki geçmişim diyorum. Kodlama kısmında benim için biçilmiş kaftan ya resmen. O konuda çok seviyorum cihazı ve işletim sistemini. M1 Air cihaz bu arada. Tek eksiğim 8GB modelini almıştım bütçem dolayısıyla, şu anda olsa 16/512 alırdım taksitle zorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticor -- 29 Eylül 2022; 11:7:1 >
  • anticor kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim, Macbook Air 8gb ram aldık biz de. Çok güzel ve pratik bir cihazmış. Mouse olmadan birçok şeyi yapabilmek tuhaf bir duygu ayrıca :D Almak isteyene Air'i kesinlikle tavsiye ederim. Pro versiyonu da eminim çok iyidir.

  • macOS, Apple'ın en önemli ürünlerinden biridir. Temeli Darwin adı altında Unix tabanlı açık kodlı bir sistem o yüzden Linux sürümü çıkarılmış her açık kodlu uygulama kaynak kodllarda birkaç değişiklik ile macOS 'de derlenip çalışabilir. Nitekim, örneğin FileZilla nın macOS 'de çalışan sürümleri var.

    Bu arada M1 yada M2 işlemcili Apple ürünlerine karşıyım, şu an için. İlerde belki bu düşüncem değişebilir.

    macOS'nin Windows'tan net üstün olduğu bir dönem vardır:

    Google One ilk Android telefon olarak 2008'de çıktığında büyük bir sükse yapmıştı. O dönem Windows üzerinde C# projeleri geliştiriyorduk ancak Android telefon süper ilgimizi çekmişti, doğal olarak Android'te app nasıl geliştirilir konusna baktık, baktığımızda bir tek Linux ile macOS (Mac OS X) te geliştirilebilir deniliyordu.

    Ünlü web uygulamalarını geliştiren kişilerin de MacBook kullandıkları biliniyor çünkü geliştirdikleri nesleri tanıttıkları ScreenCast'lerde macOS arayüzü görünüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.