Şimdi Ara

İlk Kez Kayak Yapacakların Bilmesi Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
25
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk Kez Kayak Yapacakların Bilmesi Gerekenler



    Kayak tatili, kışı sevdiren en güzel aktivitelerden biridir. Özellikle kar almayan bölgelerde yaşayanlar için büyülü bir tarafı da vardır. Ülkemizde kayak tatili için tercih edebileceğiniz onlarca rota mevcuttur. Siz de soğuk ve gri havalardan bunaldıysanız hemen bir kayak merkezine koşabilirsiniz. Hayatın koşturmacasına ara vererek kar üzerinde süzülmenin ve çocuklar gibi eğlenmenin tadını çıkarırsınız.



    İlk Kez Kayak Yapacakların Bilmesi Gerekenler



    Doğanın beyaz örtülerinin üzerinde özgürce uçmak, keyifli ve heyecanlı bir aktivitedir. Ancak birçok kişi kayak yapma konusunda endişelere sahiptir. Temel bilgileri edinmek ve imkânınız varsa ders almak, bu endişelerin büyük çoğunluğunu bertaraf edebilir. Bu bilgileri aldıktan sonra ekipman ve kıyafet seçiminde de özenli davranmanız gerekir. Kıyafetiniz bedeninize uygun olmalı, hareket özgürlüğü sunmalı ve sizi soğuktan korumalıdır. Ekipmanınız ise beceri seviyenizi karşılamalıdır. Aynı zamanda kask, güneş kremi ve gözlük gibi güvenlik ekipmanı kullanımını da ihmal etmemelisiniz.



    Edindiğiniz ekipmanları alıp doğru hava koşullarında seviyenize uygun bir parkura çıkar ve dengenizi korursanız keyifli bir kayak deneyimi yaşarsınız. Yeterli mola ve ilk yardım bilgisi de bu süreci güvenli hâle getirir. Ancak kalp rahatsızlıkları ve yüksek tansiyon gibi kardiyovasküler sorunlarınız; sırt, boyun, kas ve eklem ağrılarınız, denge veya koordinasyon probleminiz varsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız.



    Kayak Tatiline Çıkmak İçin En İyi Zamanlar



    Kayak tatiline çıkmak için en iyi zaman, elbette kış ortalarıdır. Gitmeyi düşündüğünüz bölgenin kar yağışı alma durumunu kontrol etmeniz size fayda sağlar. Böylece en kaliteli kar dönemini yakalayabilirsiniz. Genellikle aralık ayından nisana kadar kayak yapmak mümkündür. Ancak aralık ve ocak aylarında kar durumu belirsiz olabilir. Mart ve nisan aylarında ise kar miktarı azalabilir. Eğer çocuklu bir aileyseniz okulların tatile girmesini bekleyebilirsiniz. Romantik bir çiftseniz 14 Şubat dönemi sizin için idealdir.



    Kayak tatili için valiz hazırlığı da içinde bulunduğunuz mevsime göre değişir. Soğuk havalarda mutlaka termal parçaları yanınıza almalısınız. Aynı zamanda karın da bir yağış formu olduğunu hatırlayarak kıyafetlerinizi su geçirmez olanlardan seçmelisiniz. Yanınızda mutlaka yedek kıyafet bulundurmalısınız. Kış güneşinden yanmamak için gerekli kozmetik malzemeleri de unutmamalısınız. Daha ılıman mevsimlerde termal parçaları, ekstra eldiven ve atkıları valizden çıkarabilirsiniz.  



    Kayak Tatili İçin En Uygun Rotalar



    Kayak tatili için hemen her coğrafi bölgeyi tercih edebilirsiniz. Böylece evinize yakın bir konumda kayak yapma konforuna sahip olursunuz. Popüler kayak tatil yerlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:




    • Uludağ (Bursa)

    • Kartepe (Kocaeli)

    • Erciyes (Kayseri)

    • Sarıkamış (Kars)

    • Palandöken (Erzurum)

    • Abant (Bolu)



    Bu destinasyonlar arasında seçim yaparken konaklama alternatifleri, çevre, pist kalitesi, kar kalınlığı gibi faktörleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Listedekiler kadar popüler olmasa da ikâmet ettiğiniz şehir sınırlarında bulunan yerel kayak merkezlerini tercih edebilirsiniz. Kriterlerinizi belirledikten sonra kendiniz için en uygun rotayı seçmeniz mümkün olur.



    Kış Tatilinizi Ne Zaman Planlamalısınız?



    Kış ayları, tatilciler tarafından oldukça rağbet gören bir dönemdir. İş yoğunluğuna ve şehir stresine mola vermek isteyenler kendini tatilde bulur. Okulların ara tatili, yılbaşı ve sevgililer günü gibi dönemler de kışın otellerin dolmasını sağlar. Dolayısıyla kış tatili düşünüyorsanız planınızı yazdan yapmalısınız. Böylece Setur’un erken rezervasyon imkânlarını da yakalarsınız.





    Setur’da kayak tatili fırsatları sezon boyunca devam eder. Son dakikaya kalsanız bile listelen onlarca otel arasından kendinize uygun bir seçenek bulabilirsiniz. Güvenli ve kolay ödeme seçenekleriyle bütçenizi korursunuz. Soğuğa aldırmadan karın da kışın da tadını çıkarırsınız.









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.