Şimdi Ara

İlk defa maskesiz yakalanmanın cezası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
14.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Takma nedenimi yukarıda yazdım.

    Dur ben sana sorayım;
    "Yazın ortasında nezle oldum yeaa" diye öksüre tıksıra serseri mayın gibi senin gezdiğin kaldırımlarda dolaşan aslında covidli olan birisi nizami maske taksın mı takmasın mı. Bu kişinin aniden önüne çıkıp yüzüne hapşırdığını düşün ama.

    Evinden çıkmasın deme.. Çünkü bilmiyor covidli olduğunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KütahyanınPınarları -- 10 Ağustos 2020; 14:14:24 >
  • KütahyanınPınarları K kullanıcısına yanıt
    Yolda bugune dek kac kisi yuzunuzun ortasina hapsirdi? Sacma sapan orneklerle gelmeyin. Evde hapsirmiyormusunuz? Madem cok dusuncelisiniz, oncelikle evde sevdiginiz insanlari korumak adina, evinizde maske takmakisiniz.

    Evde durmak daha cok hasta yapar, kimse evinde dursun demem zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Yau yürü git işine, maske yüzünden ya azar yedin ya ceza yedin gelmiş burda millete sarıyorsun.
    bu işin mantığını anlayamıyorsan insan gibi anlatanlar var işte daha ne istiyorsun. Anlatanda kabahat. Biri yüzüne hapşırsa da anlamazsın, durumun onu gösteriyor.
  • KütahyanınPınarları K kullanıcısına yanıt
    Ne ceza yedim nede azar. Isin mantigini sordum, sen muhatap oldun ama soruma mantikli cevap veremedin. Evindeki insanlar dahami degersiz? Onlari neden hapsurugundan korumuyorsunda, tanimadigin insanlari oncelikli olarak korumaya calisiyorsun?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ilk yakalanışta 6 ay, ikinci yakalanışta 2 yıl geri alıyorlar maskeyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepStorm

    herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim. madem kanunen faiz binmiyor, ceza gelirse haciz mektubu gelene kadar ödemiyim o zaman. ne zaman işler son aşamaya gelir haczetmeye gelicekler o zaman öderim, ki zaten üzerime kayıtlı haciz edebilecekleri birşey de yok. belki 5 yıl geçer ve ceza zaman aşımına uğrar. burdan da herkese tekrar tavsiyede bulunayım; hergün maske takıyorum polise rastlamadım bişey olmaz diye düşünmeyin, ilk takmadığınız anda 2 dakika sonra benim gibi karşınıza çıkabilirler.
    Merak etmeyin cezanın tebliğini izleyen 15 gün içerisinde ödeme yaparsanız ve tek seferde olursa belli oranda indirime gidiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam %20 oranında indiriyorlar. SGK cezaları için de geçerli aynı durum. Sanırım 6183 Sayılı kanunda sabit.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Maske fetislerine bir soru? Maskeyi evinizdede takiyormusunuz?

    Evinizde maske takmiyorsaniz sokakta neden maske takiyorsunuz? Maskenin insanlari ve sizi salgindan korudugunu dusunuyorsaniz, evinizde yasayan insanlar aileniz, sokaktaki insanlardan sizin icin dahami degersiz?

    Mantikli cevaplar bekliyorum.
    Hastalık damlacık enfeksiyonu olduğu için maske takmanın aslında pek de faydalı olmadığına dair bir sürü bilim insanı raporu var ama hükûmetler bu maske olayını epey sevmiş anladığım kadarıyla. Hasta biri suratınıza hapşıracak ki anca o zaman maske işe yarar. Onun dışında pek bir olayı yok maskenin. Zaten sokakta, açık alanda maske takmak tamamen külfet ve dayatma. Biyolojik olarak da bir koruyuculuğu yok; zehirli gaz söz konusu değilse tabii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner.vet -- 13 Ağustos 2020; 20:4:59 >
  • bunlar yaklaşan 2. dalga ve onun sonrasındaki ekonomik çöküşe insanları hazırlama turları. nasıl ki vurulan bi aşının etki edebilmesi için içine aluminyum katıyorarsa , planlanan büyük ekonomik çöküşün etki edebilmesi için böyle şeyler yapıyorlar. 3. dünya savaşının ayak sesleri öncül sinyalleri bunlar normal şeyler değil. Hah, resmi cekilmemiş, görüntülenemiş virüs molekülleri ispatlanamış "hastalıkları virüs / bakteri başlatır" teorisi, bu teori üzerine üretilmiş trilyonlarca dolarlık ilaç ve aşılar ve bunlar üzerine şimdi de ekonomik ve toplumsal operasyonlar ve bir savaş planı. Yanılmayı umarım yine de :

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    bunlar yaklaşan 2. dalga ve onun sonrasındaki ekonomik çöküşe insanları hazırlama turları. nasıl ki vurulan bi aşının etki edebilmesi için içine aluminyum katıyorarsa , planlanan büyük ekonomik çöküşün etki edebilmesi için böyle şeyler yapıyorlar. 3. dünya savaşının ayak sesleri öncül sinyalleri bunlar normal şeyler değil. Hah, resmi cekilmemiş, görüntülenemiş virüs molekülleri ispatlanamış "hastalıkları virüs / bakteri başlatır" teorisi, bu teori üzerine üretilmiş trilyonlarca dolarlık ilaç ve aşılar ve bunlar üzerine şimdi de ekonomik ve toplumsal operasyonlar ve bir savaş planı. Yanılmayı umarım yine de :
    Ben de böyle düşünüyorum ve umarım yanılıyorum diyorum. Çünkü konuya dair yapılan bilimsel yayınlarla basın yayın ve sosyal medya içerikleri çok tutarsız. Dünya genelinde önü alınamayan bir korku ve stres dalgası var. Tarihin en ağır ekonomik buhranı sanki yavaş yavaş geliyor gibi. Daha 1 yıl bile geçmedi ama panik virüsün kendi verdiği zararı gölgede bıraktı bile.




  • caner.vet C kullanıcısına yanıt
    
    Modern Tıp eğitimi sanayici tasarımı.

    Sanayici derken 1850'li yılların demir çelik kralı Andrew Carneige, (2020 dolar cinsinden 400 Milyar dolar servet) tacir Johns Hopkins (260 Milyar dolar) petrol baronu David Rockefeller (500 Milyar dolar). Modern Tıp yerine Carneige-Hopkins-Rockefeller tıbbı da denilebilir.

    Modern Tıp müfredatı 1910'da bu sanayicilerin kiraladığı Abraham Flexner adında bir öğretmen (doktor, fizikçi, matematikçi bile değil) tarafından 6 yıl ve laboratuvar ağırlıklı olacak şekilde tasarlandı. Flexner Report diye aratın.

    Trilyonlarca dolarlık sağlık ve laboratuvar ekipmanları endüstrisi Flexner Report sonrası hızlıca gelişmiştir.
    rr
    1925'te IG Farben, adlı kimya ve eczacılık şirketi, mahkumlar üzerinde denediği ilaç ve aşılar ile sayısız insanın ölümüne yol açmıştır. Kaynak:
    https://www.sourcewatch.org/index.php/Rockefeller_Foundation#IG_Farben_.26_Auschwitz

    1800'lerde hastalıkların sebebini açıklamak üzere Antoine Bechamp 'Terrain Theory' geliştirdi Louis Pasteur, Bechamp'ın fikirlerini alarak 'Germ Theory' 'yi geliştirdi. 'Terrain Theory' 'ye göre hastalıklar vücudun içindeki dinamikler tarafından başlatılıyordu, 'Germ Theory' ye göre hastalıklar bakteri ve virüsler tarafından başlatılıyordu. Bechamp 'a göre hastalıklardan korunmak için beslenme ve yaşam tarzı önemliydi, Pasteur'a göre hastalıklardan korunmak için ilaç ve aşı vurulmalıydı. Bildiğimiz tüm aşılar Pasteur'un Germ Theory'si üzerine kuruludur.

    1910'da Flexner Report , bu 2 teoriden ikincisini yani Pasteur'un 'Germ Theory' 'sini temel aldı. Cunku bu ilaç ve aşı üretimine destek oluyordu. Günümüz ilaç ve aşı sektörü, Abraham Flexner adlı öğretmen tarafından Tıp Eğitimi Müfredatına eklenen Germ Theory sayesinde gelişmiş ve trilyonlarca dolarlık olmuştur.

    Modern Tıp Eğitiminde, ilk-orta-lise eğitiminde 'Terrain Theory' den hiç bahsedilmemektedir. Ancak

    M.L. Leverson, M.D.
    Dr. Thomas Cowan, M.D.
    Dr. William P. Trebing (author of "Good-Bye Germ Theory" 2006)
    Antoine Béchamp, M.D.
    Claude Bernard, M.D.
    Éric Ancelet, M.D.
    Lorraine Day, M.D.
    Simon Louis Katzoff, M.D. (author of Timely Truths on Human Health, 1921)
    Dr. Barre Paul Lando (Stanford Medical School, Founder of Alfa Vedic)
    E.W. Cordingley, M.D., N.D., A.M. (Principles and Practice of Naturopathy)

    B.J. Palmer, D.C.
    Rudolf Virchow
    E. Douglas Hume (author of "Bechamp or Pasteur" 1923)
    Hans Ruesch (animal rights activist)
    Aldous Huxley
    Rudolph Steiner, filozof

    başta olmak üzere bircok araştırmacı, doktor ve yazar, Terrain Theory'nin geçerliliğini birçok çalışma ve örnekler ile göstermektedir. Ancak bu çalışmalar günümüz Tıp Sektörü, bilim kuruluşları, sözde bilgi paylaşan bilim siteleri, bilim kanalları, medya kuruluşları, haber kanalları tarafından hiç bahsedilmemektedir cunku Terrain Theory, günümüz bilim kuruluşları, günümüz Tıp Sektörü ve medyanın iddia ettiği "virüs, havadan kapı tokmagından vücuda girerek hastalık başlatır" iddiasını geçersizleştirir.

    Bugünkü problemler yani, sadece şu 5 aylık Corona propagandası ile birden bire abaşlamadı. Bu problem 100+ yıl önce temelleri atıldı.

    böyle bir problem tek başına kitlesel medya, haberler ve Corona propagandası ile olacak şey değil. Böylesine anormal bir sorunun olabilmesi için eğitim ve genel kültür gibi temellerde bir problem aranmalı.

    problem bu kadar derin olduktan sonra, finansal ekonomik toplumsal krizler kolaylıkla yaratılabilir. Nitekim yaratılıyor. 2. dalga, 3. dalga. günlük vaka rakamları indi cıktı. Maske zorunluluğu. Karantinalar. vs vs. bir yığın şeyde sanayicilerin avantajına olacak şekilde düzenlenmiş bir eğitim sisteminin rolü katkısı olmalı.

    Şu kısmı cok iyi düşünün: Carneige-Hopkins-Rockefeller sanayi alanında Trilyon dolar servet yaptıktan sonra neden sağlık işine girdi ve neden önce eğitimi hedefledi? Bu sorunun yanıtları bugün yaşadığımız birçok probleme ışık tutacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • furkan24x kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam bende sabah saat 08:20 sularında oturduğum sitenin 250 metre ilerisinde markete ekmek almaya çıktım sabah uyku sersemliği maskeyi almadım. Eve dönerken polis aracı yolumu kesti kimlik sordu yok dedim TC kimlik no istediler verdim durumu izah ettim elimde ekmek var. Adres ve telefonumu aldılar bir belgeye imza attırdılar ceza kesildi mi bana? Şayet kesildi ise cezayı nereden sorgulayıp biran evvel ödeyebilirim erken ödeyip para cezamı hafifleteyim biraz.
  • Hocam bana da aynı şekilde tutanak tutuldu. Yaklaşık 10 gün sonra ceza polis tarafından adrese tebliğ edildi. Evde olmadığım için arayıp asayiş şubeden almamı söylediler. Tebligat sonrası 15 gün içinde ödeme yaparsan%25 indirim var dediler. Ama ödeme yapmadım. Uzun bir sürede yapmayı düşünmüyorum. Ne zaman başıma bela olursa o zaman ödemeyi yaparım. Bu cezayı çoğu kişinin ödemeye gücü yetmeyecek, sonunda da cezalara af geleceğini düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geogercostanza

    Merhaba hocam bende sabah saat 08:20 sularında oturduğum sitenin 250 metre ilerisinde markete ekmek almaya çıktım sabah uyku sersemliği maskeyi almadım. Eve dönerken polis aracı yolumu kesti kimlik sordu yok dedim TC kimlik no istediler verdim durumu izah ettim elimde ekmek var. Adres ve telefonumu aldılar bir belgeye imza attırdılar ceza kesildi mi bana? Şayet kesildi ise cezayı nereden sorgulayıp biran evvel ödeyebilirim erken ödeyip para cezamı hafifleteyim biraz.

    Geçmiş olsun...

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.