Şimdi Ara

İlk bin için bölüm tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet ilk bine girdim , üniversite 1.sınıfım ve hâlâ bir bölüm tercihim yok, bu konuyu kimse sormadan geçelim.

    960 sayısal sıralamam var . Tıp yazdım ancak memnun değilim. Sanırım yatay geçiş yapacağım.
    Aklımda ODTÜ bilgisayar mühendisliği var ancak oranın da benim için iki sıkıntısı var ; birincisi ingilizce muafiyet sınavı. İngilizcem iyidir ancak üst düzey istiyor- asla bir sene daha kaybetmem. Kendimi sınava kadar ne kadar geliştiririm muallak. Ancak ingilizce çalışmayı severim.

    İkinci olarak çalışılacak şehir bakımından bağlayıcı olması. Memleketimde çalışmayı isterdim ama iyi bir bilgisayar mühendisi doğuda ne iş yapabilir ki? Tıpı bu yüzden yazdım (bağlayıcı değil ya).

    Vereceğiniz bölüm tavsiyelerini biraz detaylandırırsanız çok sevinirim . Şimdiden gelecek cevaplar için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • mühendislik için konuşursak kesinlikle bilgisayar mühendisliği. hem ülke içinde iyi iş bulursun hem de yurt dışına çıkış aşırı kolay. hele ki dış ülkeler şimdiki gibi uyanmış ve Türkiye'den iyi yazılımcı vakumlarken. evlenecek birini bulduğunda an yurt dışına çıkman maks 2 sene sürer. orda da ortalama veya üstü yaşarsın. hayat sana güzel olur.

    tıp düşünürsen ki çok net bilgim olmamakla birlikte zorunlu hizmet kastırabilir. doğuya gitmen gerekebilir. dişçiliğin iyi kazandırdığını duydum fakat tıp sektörü de git gide tıp okumayanların eline geçti. dolayısıyla zorlaşıyor gibi.

    bence dediğim gibi bilg. mühendisliği okuyup Türkiye gibi tanıdığın torpilin akrabalık ilişkisinin vs hayatını belirlediği bir ülke yerine aklın para edeceği Amerika İngiltere Kanada Avustralya gibi ülkelere gidip insan gibi yaşayabilirsin.

    ben geçen sene ayrıldım Türkiye'den çok da memnunum bu kararımdan. aselsan havelsan tai tei turkcell gibi büyük firmalara bak. adamlar 40 bininci 50 bininci beyni zikik baba parasıyla okumuş gerizekalıları işe alıyor inanılacak gibi değil. roketsan zaten bu sebepten batık halde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 28 Aralık 2019; 13:48:30 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.