Şimdi Ara

İlk 8GB RAM’li telefon: Asus ZenFone 3 AR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk 8GB RAM’li telefon: Asus ZenFone 3 AR


    Bu yıl yeni bir ZenFone serisi yerine mevcut seriye önemli eklemeler yapmayı tercih eden Asus, CES 2017 fuarında iki yeni modeli ile görücüye çıktı. ZenFone 3 Zoom modeli yanında ZenFone 3 AR modeli daha çok konuşuldu.


     


    Project Tango


     


    Project Tango, kamera ve yardımcı bileşenler ile GPS kullanmadan iç mekanların 3D modellemesini yapabilen bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Kameralar yardımıyla, tüm odanın 3D modellemesini yapabilen teknoloji, alanın ölçülerini hesaplayabiliyor ve hareket algılayabiliyor. Intel tarafından satın alınan yapay zeka firması Movidius, projenin altyapısını hazırlayan isim olarak dikkat çekiyor.


     


    Asus’un zengin gerçeklik odaklı ve Google Project Tango temelli ilk akıllı telefonu olan ZenFone 3 AR, ayrıca Lenovo’dan sonra bu alandaki ikinci akıllı telefon oldu. Telefon zengin gerçeklik konusunda içerik üretmek isteyen tüketicileri hedefliyor.  Ayrıca Google Daydream uyumu ile de yine bu alanda bir ilke imza atıyor.


     


    Asus’un kamera kombinasyonu şu ana kadar ki en gelişmiş olanı. Arka kısımda 23MP çözünürlüğünde Sony IMX318 Exmor RS sensör yer alıyor. Haritalama için ise 1 adet derinlik kamerası ve 1 adet de hareket algılama sensörü yer alıyor. Ayrıca 4 eksenli OIS, faz algılamalı otomatik odaklama ve lazer tabanlı otomatik odaklama ile destekleniyor. Ön kamera ise 8MP çözünürlüğünde.


     


    Snapdragon 821 yonga setinden gücünü alan akıllı telefonda diğer bir öne çıkan özellik ise 8GB LPDDR4 RAM barındırması. Böylece akıllı telefon sektöründe 8GB RAM taşıyan ilk akıllı telefon ZenFone 3 AR oluyor.


     


    [bkzdh= 88441]

    5.7 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekran barındıran modelde 32GB-64GB-128GB-256GB UFS 2.0 depolama seçeneği sunuluyor. 3300mAh kapasitel batarya değiştirilemezken WiFi AC, Bluetooth 4.2, USB Tip-C bağlantısı yer alıyor. Model yaz aylarında piyasada olacak ve 6GB LPDDR4 RAM seçeneği de sunulacak. 


     







  • olmus
  • Parmak izi okuyucu var mı acaba diye sorup kendimi gömeceğim. Çok farklılaşmı?.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 7 Ocak 2017; 0:11:56 >
  • Maalesef olmamış. 8 GB RAM benim PC'de yok. Tamamen balon bir cihaz. Hâlâ da yüksek megapiksel yarışı yapılıyor. Yahu minnacık sensöre 23 MP koyup fotoları çamur deryasına çeviriyorsunuz. 12'den üste çıkmayın onun yerine görüntü işleme teknolojilerine arge yatırımı yapın. Hâlâ istenen kalite yakalanabilmiş değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize kırpılıp kuş versiyonu gelir. O da 6 ayda gelir. Ben demiyorum, istatistikler diyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    Parmak izi okuyucu var mı acaba diye sorup kendimi gömeceğim. Çok farklılaşmı?.

    AR modelinde önde, zoom modelinde arkada parmak izi sensörü var.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    bırakmasın ama nedense bana da diğerleri öyle geliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 telefon için fazla en azından şimdilik ihtiyaç yok
  • 8 gb sırf göz boyamak için konulmuş bir rakam, aşırı gereksiz, kullanılmayan onca ram'in bir de boşa tüketeceği bir batarya olacak... PC'de bile 8 yeten de artan bir rakam..
  • Orta tuş hariç güzel.
  • Samsung un s2 den sonra yapmasını istedistediğim tasarım. 5 inç ekran 4000 mah ve bu tasarım. Tabi s2 esintileri daha bol olması ve arka kapak çıkarabilme şartıyla.
  • Telefon mayyakları birde kullanmasını bilseler üreticiler bu kadar uçmazlardı. Tabi işin göz boyama kısmı da var.
  • Yuh 8gg ne la asus sağlam geliyor. Yanlız şu deluxe birtürlü turkiyeye hala yollamadılar.
  • Asus bilgisayarlarina takacagi ram i yanlislikla telefona koymus :))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8Gb fazla abartı olmuş gerçi yavaş yavaş diğer firmalarda yapacaklar bunu asıl merak ettiğim kamera performansı nasıl olacak bu güne kadar kağıt üzerinde çok çok iyi olup uygulamada istenileni veremeyen bir çok cihaz gördük bakalım bu sefer olacakmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa_eser

    olmus

    olmus mu ölmüş mü ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.