Şimdi Ara

iLife A10S, A9S ve alt model robot süpürgeler (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
24
Favori
22.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SkiP_ S kullanıcısına yanıt
    Bu ses normal değil, servise yönlendirin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba
    Bir kaç gün önce gelen süpürgeyi kurcalama ve anlama evresini henüz tamamlayamadim. Farklı bir hayat gerçekten normal supurgeden sonra. İlk tespitlerimi paylaşmak isterim.

    Sunduğu özellikler pahalı süpürgeler ile esdeger. Filtreler fırçalar ve yedekleri oldukça kaliteli aynı zamanda.
    Cihaz kullandığı yazılım olarak gayet iyi. Fonksiyonlarını kullanıyorum ve oldukca kolay bir arayüze sahip.
    Süpürme açısından oldukça tatmin edici. Her defasında bol miktarda toz topladık.
    Henüz mop denemedim.
    Haritalaması harika gerçekten. Hızlı ve hatasız.
    15 mm hali çıkış bilgisi var ama ne varsa çıkıyor. Shaggy halılara dolanmasa temizliğini eksiksiz yapacak.
    Pil performansini şu an 80 dakika olarak vereceğim. 4 hali var. Yaklaşık 70 m2. Benim.evim iki katlı ve 140 M2 iki günde bir tertemiz oluyor. Bu frekans bana fazlası ile.yeterli.

    Olumsuz olarak.. bugün köşe bir alanı pas geçmesi ilginçti. Ayrıca sehpanın bir ayak arasına girerken diğer arasına girmemesini de pek anlamadım. Ama takılmıyorum zamanla çok daha iyi hale gelecektir. Ayrıca bir oda temizletme sırasında işi bitip dönmeye çalıştı. Ama kapı kapanmıştı, kafa karisti ve butun odayi turlayarak cikis aradı :)

    Bu cihazı almayı düşünecek bir kişi var ise düşünmesin koşsun alsın :)

    Selamlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RobotAbi R kullanıcısına yanıt

    Yorumlar için teşekkürler, iyi günlerde kullanınız.

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Hocam saygılar.
    Oluşan müşteri sayısını ve potansiyeli göz önüne alırsak cihaz ile ilgili detaylı bir inceleme yapsanız fevkalade olur aslında.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Servis sürecini test ediyoruz bakalım bu arada. Bugün cihazın ellerine ulaşması lazım. Henüz 10 günlük cihazın üretimden kaynaklı bir sorunu varsa ne gibi haklarım olabiliyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SkiP_ S kullanıcısına yanıt
    Bende geçen hafta servise gönderdim, bugün geri gönderecekler, söylenene göre batarya ve şarj adaptörü değişmiş, cihaz geri geldiğinde teknik raporda yazılan doğrultusunda ve kendimde test ederek sorunun giderilip giderilmediğini ve servis sürecini değerlendireceğim, sanırım 2-3 güne bana ulaşır, sizede geçmiş olsun ayrıca

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SkiP_ S kullanıcısına yanıt

    Saygılar benden,


    Bu aralar hem yeni ofis, hem üretimine başladıımız bataryalar, hem de piyasaya yeni girecek olan bir kaç firma ile görüşmeler sonucunda maalesef incelemelere vaktim kalmıyor.

    Neyse ki, üniversiteler kapandı ve derslerim bitti, biraz nefes alabiliyorum.


    En kısa zamanda bir inceleme yapacağım, ilginize çok teşekkürler.


    Saygılarımla

  • İron-i Man kullanıcısına yanıt
    Sizinle servis süresince hic iletişime gectiler mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

    Batarya ile ilgili yaşadığınız sorunun detayını paylaşmanız mümkün mü acaba?

    @SkiP_ arkadaşta servise gönderdi, bizler de A10s kullanıcısı olarak nelere dikkat etmeliyiz diye fikir vermesi açısından soruyorum. Umarım sorun giderilir ve memnun kalırsınız. Ve umarım kronik bir sorun yoktur cihazlarda.

  • SkiP_ S kullanıcısına yanıt
    Hayır arayan olmadı, aksine ben servis elemanlarıyla görüşüp sorunumu sözlü olarak anlatma çabasına giriştim ama çağrı merkezi elemanını aşamadım, aslında sorunumu yazılı olarak ilettim cihazla birlikte ama sözlü olarak kendimi daha iyi ifade edebileceğimi düşünerek irtibata geçmeye çalıştım ama eğer ekip gerekli görürse irtibata geçerler diye yanıt aldım, bakalım inşallah çözülmüştür

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kk1903 kullanıcısına yanıt
    Servise gönderdiğim yazı aşağıda hocam. Özetle batarya dolmadan kendini şarj ettiğini sanıp uykuya alıyor sonra çalışıncada 1-2 dakika içinde şarjının bitmekte olduğunu anlayıp geri yanaşıyor üniteye, manuel şarj edincede bişey değişmedi


    Edit: Yazı okunamıyor hocam maalesef, cihaz gelince video çekicem ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İron-i Man -- 31 Mayıs 2021; 17:42:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iLife A10s süpürgemiz servisten geldi. Motor haznesine plastik parça kaçmış dediler, temizlenmiş ve ne güncellemesi olduğunu bilmediğim bir güncelleme yapılmış. (Robot süpürgeler anakart güncellemesi alıyor mu bilemiyorum)
    Giza Smart hakkında deneyimim şu şekilde oldu.
    Instagram veya WhatsApp iletişim hattından ellerinden geldiğince cevap vermeye çalışıyorlar, fakat siz ustelemezseniz ürünün durumu hakkında bilgi alamıyorsunuz. (Biz size bilgi vereceğiz demişlerdi normalde)
    Bugün saat 3 gibi WhatsApp hattından ürünün durumunu sordum, test aşamasında cevabını aldım. Saat 4'te işten çıkarken kargocu robotu getirdi :) aradım söyledim, bir karışıklık olmuş heralde dediler. Ürün geri geldiğinde herhangi bir yerinde deforme izi görmedim.
    Sonuç olarak iletisim kopukluklarini saymazsak 2 gün içerisinde islemler tamamlanmış ve sorunsuz bir sekilde gönderilmiş diyebilirim.
    Sanırım yeniden haritalama yaptırmam gerekeceği için yarına bıraktım ama hemen çalıştırdım süpürgeyi, ses yok gibiydi. Kullandıkça yazarım tekrar.

    Saygılarımla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • SkiP_ S kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, iyi günlerde kullanınız.

  • Herkese merhaba.17 Mayıs itibariyle İlıfe A10s modeli cihaz aldım ve şarj istasyonunda şarj olmadan uyku moduna geçme ve dolayısıyla şarj olmama sorunundan dolayı cihazı 23 Mayıs tarihinde servise gönderdim. Servisi aradığım her zaman ulaşabildim, yani iletişimden yana sorun yaşamadım. Cihazın kolisini yumuşak malzemeyle sarıp gönderdim, geri gelirken alelade bir şekilde koliyle gönderilmiş ve koli birkaç yerinden hasar almıştı, şükür ki cihazda bir hasar yoktu, yani en azından pıtpıt naylonla gönderilebilirdi. Gelelim sorunumun çözümüne; şarj adaptörüm ve bataryam değiştirilmiş teknik rapora göre, 1 haftadır da kullanıyorum ve daha önceki şikayetim tekrarlamadı, yani şarjı bitince istasyona yanaşıyor ve yaklaşık 6-6.5 saat kadar şarj olup uykuya geçiyor veya temizlik yarım kaldıysa kaldığı yerden devam ediyor. Fakat şarj olurken uygulama üzerinden şarj seviyesi takip edilemiyor, mesela 1 diş şarj çubuğuyla şarja yanaştıysa, kendini tamamen doldurup uykuya aldığı zamana kadar tek dişte şarj oluyor görünüyor. Başka bir eksikliği de şu; mesela fırçaya ip, kıl, tüy gibi bir şey takıldı ve cihaz error verdiğinde, fırçayı temizleyip tekrar başlattığında temizliğe sıfırdan başlıyor, kaldığı yerden devam etmiyor.Fakat şarjı bitip istasyona kendi yanaşırsa, şarj olduktan sonra temizliğe devam ediyor. 1 hafta kadar deneyip yazmak istedim servis sürecini. Ben genel anlamda servis hizmetinden memnun kaldım. Almayı düşünen arkadaşlar için fikir olsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 2 haftalık deneyimlerimi aktarayım.


    Trendyoldan 2909 TL'ye aldım. Şu anda Hepsiburada da 3125 TL, Trendyol'da 3425 TL görünüyor. Kutusu gayet korunaklı, parçalar tam, hiç açılmamış şekilde, yedek parçalarla beraber geldi.


    Cihazı özellikle çift fırçası için satın aldım. Emiş gücüne diyecek lafım yoktur. Fabrika çıkış ayarında emiş gücü 34, yan fırçalar 76 ayarlanmıştı. Bu şekliyle bile gayet güzel her yeri temizliyordu. Şu an emiş gücünü 100, yan fırçaları 70 ayarladım. Emiş gücünü 100 yaptığımda çıkan ses, 70 db sesiyle övünen elektrikle süpürgemden kesinlikle daha fazla değildir. Şarjı 120 metrekare bir evi tek seferde temizlemeye yetiyor. Haritalamada sorun yok, 10 dakikada haritayı oluşturabiliyor.


    Oda seçme, oda birleştirme, oda bölme, yasak alan belirleme, belli bir bölgeyi temizleme, görünmez duvar işaretleme, halı işaretleme (sanırım mop için), çoklu harita oluşturma (3 harita oluşturulabiliyor), saat-gün programlama, emme ayarı, yan fırça ayarı, su kullanım ayarı (hafif, standart, güçlü), ses ayarı, parça kullanım ömrü gibi birçok özellik sorunsuz çalışıyor. Her gün cihazı tüm ev için çalıştırıyorum. Her gün çalıştırmayla ana fırçanın, yan fırçanın ve filtrenin ömrü %1 kadar azalıyor görünüyor. Halıların boyu 1-1,2 cm. Halılara rahatça çıkabiliyor. Programın kullanımı kolay. Ama program ve seslendirme İngilizcedir. Bağlantıda hiç sorun yaşamadım. Günün sonunda toz haznesi doluyor, robotun üstü tozlanıyor. Tüm ev temizlenmişse günlük haznenin boşaltılması ve isteğe bağlı üstünün silinmesi gerekir. Toz haznesi her gün süpürülen bir ev için yeterli geliyor. Toz haznesini boşaltmak ve temizlemek kolaydır. Filtresi yıkanmıyor. Mopu da çalıştırdım, bir sorun görünmüyor. Ancak bir parça bezle tüm alanın temizlenmesi bana pek cazip gelmediği için aktif kullanmıyorum.


    Gelelim sorunlara. Görev devam ederken ben programla durdurup kaldığı yerden devam ettirebiliyorum. Ancak herhangi bir nedenden dolayı hata verdiğinde kaldığı yerden devam etmemektedir. Örneğin halının püskülüne takıldı, elle halının püskülünden kurtarmama rağmen kaldığı yerden devam etmiyor. Üzerindeki düğmeye basınca haritadan bağımsız etrafı süpürüyor. Telefondan yeni görev vermek istediğimde kabul etmiyor. Telefondan önce şarj istasyonuna gönderiyorum, sonra yeni görevi kabul ediyor. Son göreve kaldığı yerden devam et gibi bir seçenek yoktur. Her hata verdiğinde sıfırdan temizletmek zorunda kalıyorsunuz. Bazen halıya öyle bir takılıyor ki ana fırçanın üzerindeki 3 farklı noktadan tırnaklı olan sarı koruma bile çıkabiliyor. Çareyi püsküllü alanları görünmez duvar olarak işaretlemede buldum. Püsküllerden artık hiçbir şekilde geçmiyor. Hata olduğunda (ana fırçanın halıya takılması, saçın fırçanın dönmesini engellemesi gibi) kaldığı yerden devam etmek yazılımla çözülebilecek bir sorun ama çözerler mi bilemiyorum. Diğer robot süpürgelerde de hata verdiğinde benzer bir durum yaşanıyor mu bilmiyorum. Şarj ünitesine dön dediğimizde fırçaları minimumda çalışarak dönmektedir. Ancak evin en uç odasını temizletme görevi verdiysem o odaya gidene kadar normal temizlik moduyla gittiği yolu yerleri temizleyerek gitmektedir. Çok ufak bir sorun ama gereksiz güç harcanmasına neden olmaktadır.





  • icatcikartmayav İ kullanıcısına yanıt

    İyi günlerde kullanınız.

    Naçizane tavsiyem fan ayarınızı en yüksekte tutmamanızdır, emiş gücünü %100e alır ve sürekli orada kullanırsanız çok uzak olmayan bir sürede fanınızı arızalanacaktır.

    Saygılarımla

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Eyvallah. Tavsiyenizi dikkate alacağım.

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Ali bey fan ve yan fırçalar için uzun ömürlü olabilmesi maksadıyla ideal çalıştırma yüzdesi varmıdır?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İron-i Man kullanıcısına yanıt
    Fırça için ideal çalıştırma yüzdesi yok sadece süpürgeliklerde ve parkenizde çok boşluğunuz var ise yüksek hızda çalıştırmanızı önermem, yan fırçalar çabuk yıpranırlar.

    Fan için halıda maximum %70-80, sert zeminde %60-70 öneriliyor firmanın kendi teknik bültenlerinde - ki ben de katılıyorum.

    Saygılarımla

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.