Şimdi Ara

İlginç mouse aktivitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bugün sizlere ilginç bir konudan bahsedeceğim.

    Konu video içeriğinde gösterdiğim gibi düz hareket yapılmasına rağmen imlecin istenilen yöne doğru hareket etmesi ancak bunu yaparken yukarı doğru çıkması.

    Video eki; https://www.youtube.com/watch?v=d0PSX2CkDfc 

    Anlayamayanlar için basit açıklama ilk olarak düşük sens'e alarak faremi sok eksen düzleminde hareket ettiriyorum faremin sol eksen üzerinde gitmesi gerekirken belli bir yerden sonra imleç sol üste doğru çıkmaya başlıyor.

    İnternette yaptığım araştırmalarda böyle bir şeyin konusunu bulamadım ancak denediğim farklı farelerde de bu durum( G300S / G102 Lightsync / G403 HERO ) geçerli.

    Bu konu hakkında bilgisi olanları yorumlara bekliyorum.

    not: En güncel G Hub Logitech sürümünde 100 DPI-400 DPI G403 HERO / G300S / G102 LIGHTSYNC ile denenmiştir. Farklı bilgisayarlar da da sonuç aynıdır.

    Bu konu hususunda merak edilen nokta bunu ayarlayabilme ve değiştirebilme seçenekleri var mıdır ?








  • Logitech yazılımında ayar mevcut. Aşağı yukarı ve bazı modellerde sağa sola hareket yönünü ayarlanmasını sağlar. Engelli bireylerin mouse kullanımını kolaylaştırmak için ek özellik. M570 de bu ayar mevcut.


    Eski programda taş görseli gibi bir şey olması gerekli. Taşı yukarı kaldırmak için mouse yukarı hareket etmelidir. Sen 45 derece açı ile bu hareketi tamamladığında mouse açısı 45 derece kaymış olur. Kısaca mouse ekranın altından yukarı hareketi için 45 derece açı yaptığında gerçekleşir. Açılı kaydedildiğinde mouse ekranın sağından soluna düz eksende hareketi son kaydedilmiş açıya göre yapar. Logitech m570 hariç diğer fareleri artık kullanmadığım için yeni programın ara yüz ayarlarını bilmiyorum

    Varsayılan ayara geri döndüğünde düzelmesi gerekli.


    G502 ve G300s dahili hafızası olan fareler. Eksen ayarı değişikliği hafızasında sakladığı için başka bilgisayara bağlandığında kayıtlı ayarlar ile çalışacaklarını düşünüyorum





  • experiment67 kullanıcısına yanıt

    Merhaba yazdığınız için teşekkür ederim ancak böyle bir ayar veya seçenek bulamadım .

  • Farelerde bu kadar teknolojik olduğunu bilmiyordum, nasıl bir farecik bu :)


    Bu cihazı sıfırlamanın bir yolu yok mudur? Sıfırlamanıza rağmen başka bilgisayarlarda da aynı sıkıntı devam ederse tek çağre garantiye gitmesi...

  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt

    Garantilik bir olay olduğunu sanmıyorum hocam.

    Olay tek mouse için geçerli değil denediğim g403 g300s g102 lght içinde geçerli sanırsam logitech veya windows'un kullanıcı iyileştirmesi için yapılmış bir olay olabilir

    100 dpi inebilecek bir arkadaşımız da test ederse (aynı videoda ki gibi) sonuçları görebiliriz.

    Bu arada logitech support'a danıştım.(henüz bir cevap gelmedi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IGRENC -- 21 Aralık 2020; 22:16:13 >
  • IGRENC kullanıcısına yanıt

    Sorunlar için öncelerinde İngilizce platformdan İngilizce RMA ticket oluşturuluyordu. O şekilde açarsanız cevap vermek zorunda kalırlar.


    Windows 10'un lanet driver güncellemeleri çok rezil. Bahsettiğiniz durum başıma geldi ve çözümünü bulana kadar canım çıktı. Cihaz takılıyken Aygıt Yöneticisi'nden yazılımda silinsin tiki ile donanımı kaldırın. Ardından hemen çıkarıp normal bir fare veya touchpad ile Logitech'in official yazılımını yükleyin. Bu sürede fareyi takabilirsiniz gerekli yükleme menüsünde. Ardından hızlı bir şekilde Windows Update taraması yapın ve Logitech için bir güncelleme varsa bunu indirdiğiniz "wushowhide.diagcab" yazılımı hemen bir daha asla yüklenmemesi adına kapatın. Eğer sorununuz giderse ihtimalen olan Windows 10 otomatik driver güncelleştirmelerindendir olduğunu anlayacağız beraber.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 21 Aralık 2020; 23:39:40 >
  • Arkadaş ile Teamviewer üzerinden saatlerdir denemeler yaptık, driver kaldırdık, paintten çizim yapmasını rica ettim. Sağdan sola doğru çizgi çizmek istediği zaman sonunda gittikçe yukarı çıkıyor. DPI düşürüldüğünde fare her hareketi aldığından atlama yapmadan çizgi düzgün bir şekilde yukarı çıkıyor fakat DPI yükseltildikçe yapılan hareketleri atladığından yukarı çıkma durumu daha da az oluyor. Hareketleri atladığı için her bir DPI yükselişinde ufak bir hareket dahi olsa fare uçuyor. Çizgi bu yüzden düz oluyor. Ortasını ayarlamak istedik fakat mümkün değil. Ya hızlı oluyor ya da bu problemin olduğu hızda oluyor.

    İlginç mouse aktivitesi



    Problemin ismi "negative acceleration" ve çoğunlukla Logitech G serisinde olan bir sıkıntı. Farklı oyun farelerinde de aynı sıkıntıyı yaşayanlar mevcut. Bu arkadaş dahil birçok kişi farklı mausepad, fare denesede aynı sıkıntı almaya devam ediyorlar. Bazı oyunlar kendi acc. seçenekleri mevcut, örneğin CS:GO, BF3 gibi... Bunları kapatan veya ufak tweak yapanlar sorunu çözmeyi başarmışlar. Logitech'in yazılımından acc. kapatıp çözenlerde mevcut. Windows 7 için ayrıca bir ayarda mevcut. Konuyu daha da üstlenmeyeceğim. Bakınmak isteyenler için linkleri aşağıya bırakıyorum.


    https://steamcommunity.com/discussions/forum/11/458604254452723892/


    https://www.overclock.net/threads/impossible-to-get-rid-of-neg-mouse-accel.1349736//


    https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/4du5az/huge_problem_regarding_negative_acceleration/


    https://www.reddit.com/r/Games/comments/uz7fh/why_do_so_many_pc_games_suffer_from_negative/


    Windows 7 (belki üzeri sistemlerde de çalışır) ayarlar... Bazı arkadaşlarda işe yaramış...


    http://donewmouseaccel.blogspot.com/2010/03/markc-windows-7-mouse-acceleration-fix.html?m=1


    DİPNOT: Fareyi düz tutarak çözen insanlarda mevcut fakat kesin bir bilgi mevcut değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 22 Aralık 2020; 6:35:59 >




  • Merhaba arkadaşlar dün akşam @Karanlık Ülke hocam ile gece 7 saat uğraştık gerek yaptıkları gerek sohbetimiz çok hoştu ancak bir sürü deneme yapmamıza rağmen win7 dahil bir sonuca ulaşamadık. Kendisine çok teşekkür ediyorum ve böyle bir dost kazandığım için kendimi şanslı hissediyorum kendisine emekleri için teşekkür ediyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.