Şimdi Ara

İLGİNÇ KİTLENME SORUNU(ÇILDIRTACAK)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR SLM BİLGİSAYAR YENİ KURULUM YAPTIM SORUNSUZCA...AMA BİLİGİSAYARI AÇIP KULLANMAYA BAŞLADIĞIMDA 1 DK SONRA EKRAN KAYBOLUP BİLGİSAYAR KİLİTLENİYO...RAM İ DEĞİŞTİRDİM...EKRAN KARTINI DEĞİŞTİRDİM GENE YAPIYO...İŞLEMCİ OLABİLİRMİ AMA BENİM BİLDİĞİM KOLAY KOLAY BOZULMAZ ...ARKADAŞLAR YARDIMLARINIZ BEKLİYORUM...



  • Eğer her defasında 1 dakikada kilitleniyorsa, bence windows Ekran koruyucuyu kaldırın ve "Güç Yönetimi" seçeneklerinde Güç tasarrufuna yönelik (HDD kapatılması, network kapatılması, monitör kapatılması gibi .... ) tüm seçenekleri kapatın. Bir de biostaki Power Ayarlarını kontrol edin.
  • ARKADAŞIM EKRAN KORUYUCUSU GİBİ AYARLARI KONTROL ETTİM BİOS AYARLARIDA DEFAULT AYARINDA ŞUNUDA SÖYLEYİM BEN BU PROBLEMİ ÖNCEDENDE YAŞIYODUM..FORMATTTIR DEDİM YOK GENE KİTLENME SORUNU VAR..
  • Cpu nun fanını fln temizledinmi hiç yerinden oynattınmı? Belki kendiliğinden de oynamış olabilir tabi. Sorunun kitlenme olması cpu nun ısınmasından kaynaklanabilir. Benim başıma şöyle bie şey gelmişti. Cpu'nun fanını çıkarttım yağladım sonra yerine taktım.Tam olarak taktığıma neredeyse emindim. Ama tam senin anlattığın gibi bir sorun oluyordu. Sonra fark ettim ki fan tam olarak yerine oturmamış yani bir noktası bile demire temas etmesse ısınma problemi çıkıyor ve bu da kilitlenme yapıyor. Sorunun böyle bişey olup olmadığını anlaman için de pc kitlendikten sonra tekrar yeniden başlat we setup tan bi cpu sıcaklık değerlerini kontrol etmeni tavsiye ederim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: datamemory0101

    ARKADAŞIM EKRAN KORUYUCUSU GİBİ AYARLARI KONTROL ETTİM BİOS AYARLARIDA DEFAULT AYARINDA ŞUNUDA SÖYLEYİM BEN BU PROBLEMİ ÖNCEDENDE YAŞIYODUM..FORMATTTIR DEDİM YOK GENE KİTLENME SORUNU VAR..


    arkadaşım işlemcin fazla ısınıyordur kontrol ettin mi? belirtilerin hepsi işleemciyi gösteriyor. stabil olarak çalıştıktan 1 dk sonra oluyorsa benim aklıma başka bişey gelmiyor. fanını kontrol et. ram olamaz diye düşünüyorum çünkü ramde sorun olsa bilgisayarı açmada sorun yaşarsın.
  • evet bu gibi durumlarda işlemci ile üzerindeki soğutucu arasında bir temassızlık veya kuruma olur... imkanın yoksa diş macunu sür geçişken olarak..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozas

    evet bu gibi durumlarda işlemci ile üzerindeki soğutucu arasında bir temassızlık veya kuruma olur... imkanın yoksa diş macunu sür geçişken olarak..



    diş macunu cpu ısısını fazla geçrimez sakın denemeyin cpu yu yakarsınız mutlaka termal macun sürün zaten pahalı bişi deil 4-5 ytl falan . büyük ihtimal işlemcini üstündeki termal macun kurumuştur yenisini sür eğer kurumamışsa ve dier ark ların dedikleri sorunlarin hiç biri yoksa anakarttaki kondansatörler ya şişmiş yada patlamıştır garantisi varsa yollarsın yoksa yeni bi tane almak zorundasin
  • arkadaşlar ilginiz için teşekkürler..
  • arkadaşım önce bios dan bi işlemci sıcaklığını kontrol yükselme ne aşamada yani biraz bekle o sayfada ama muhtemelen işlemci aşarı ısınıyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.