Şimdi Ara

İlginç bir bağlantı problemi (Huawei HG255s modem ile)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, HG 253 modem ile kablosuz bağlantıda yaşadığım problemler neticesinde Superonline sağolsun modemimi 255s ile değiştirdi. İlk gün modem ilk bakışta daha güçlü olduğunu, evin daha önce interneti az çeken köşelerinde çok iyi bağlantı almasıyla gösterdi. Ancak ilerleyen saatlerde bir şeylerin ters gittiğini fark ettim. Normalde hız testlerinde hiç bir sorun yok. Yani 25 mbit bağlantıyı 5 metreden ve arada bir duvar varken 23-24 mb alabiliyorum. Ancak şunlar gibi problemler olduğunu gördüm:

    Outlookta kurulu iş maillerime gönderilen maillerde eğer ek varsa o maili alamıyorum (mailin ekini son kb.lara kadar indiriyor, son kb.larda takılıp kalıyor). Ancak ek olmayan kb boyutundaki mailleri alabiliyorum.

    Başta facebook olmak üzere sosyal medya kanallarında bağlantı problemleri yaşıyorum. Diğer pek çok sayfanın açılışında sorun olmasa da bazı sayfaların yüklemesinde sorunlar oluyor (sayfa tam yüklenmiyor vs)

    Bir dosya indirdiğimde son kb'lara kadar indiriyor ardından son kb.larda takılıp kalıyor. Dosya bir türlü tamamen inmiyor.

    Bunlarla alakalı olarak da windows update yapmıyor. Hata kodu veriyor. Kodu google da taradığımda bağlantı hatası kodu olduğunu görüyorum.

    Çeşitli dns.ler ile deneme yaptım ancak sonuç değişmedi.

    Superonline'ı aradım, modemi inceledik herşey normal görünüyor dediler.

    Aynı bilgisayarı cep telefonu üzerinden internete bağladığımda yukarıdaki sorunların hiç birisi yaşanmıyor. Tekrar modeme bağlandığımda aynı sorunlar yaşanmaya başlanıyor.

    Genel olarak durum bu. Sorunu çözmeme yardımcı olabilecek kimse var mı?







  • bende de aynı sorun var çözebildin mi bu problemi kafayı yemek üzereyim
  • balistic06 B kullanıcısına yanıt
    ip atamasını yokla huawei denen dandik modem kablosuzla kablolu cihazları çakıştırabiliyor üstelik iki çakışan cihazdada internet oluyor ama yavaş oluyor... nasıl olduğunu hiç anlamadım ip atamasını elle yapınca düzeldi... modemde QoS bile var ama niyeyse Root girişinde ayarlatıyor... ve root şifresi meçhul hg253s için bile zor bulmuştum...
  • Yaşadığım olayı Turkcelle şikayet etmemin ardından yetkili bir arkadaş gelip bana tekrar HG 253 modem verdi. 255s.lerde bu şikayet oluyormuş. Standart modeme dönüş yapılarak çözüldü yani durum...
  • Üstad bende 255s de aynı problemi yaşıyorum, bugün PC yi kablolu olarak bağlayınca internet in uçtuğunu gördüm resmen, dediğiniz gibi işin ilginci mobil cep tel ve tablet lerde pc ile aynı hatta daha uzun mesafelerde bu sorun yok, sanıyorum PC nin wireless kart i ile de alakalı uyumsuzluk olabilir o da bı 3, 4 yıllık bir notebook.

    5ghz i fln da kapattım sadece g olan açık ona rağmen kablosuz da sıkıntı devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cnrps C kullanıcısına yanıt
    5G kapat 11n seçili olsun reboot ettir çünkü o modemin yazılımı çok kötü düzgün işlemesi için reboot şart...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tutankenshta

    5G kapat 11n seçili olsun reboot ettir çünkü o modemin yazılımı çok kötü düzgün işlemesi için reboot şart...

    Hocam ben de dün fibere geçtim, 5g.yi kapattım, 11n'den kastınız 13 kanal arasından 11.yi seçmek mi?
    Bir de reboot için ne yapmak lazım?
  • outofnick O kullanıcısına yanıt
    https://www.chip.com.tr/haber/wlan-n-hakkinda-her-sey-wlan-802.11n-standardi-nedir_15878_2.html
    bakıver wifianalyzer ile en az yada kullanılmayan kanalı bul onu seç ve modemi yeniden başlat...
  • Arkadaşlar konuyu güncellememde fayda var.
    Dediğim gibi kablolu bağlantıda ve cep telefonunda bir sıkıntım yoktu.
    Sabah dizüstünden dosya indirmeyi denedim, youtube videolarından 2-3 tanesini 720p olarak kısa sürede dizüstüne sıkıntısız indirdim. Speedtest'ten evin üst katından deneyince orda bile 20mbps civarı hıza ulaştım. Youtube 4K videolar laptopta dondu ama stream çubuğu önde gözüküyordu, makinenin 8 yıllık olmasından olsa gerek
    Aynı videoları vestel adaptörün olduğu masaüstünden denediğim zaman hep yarım kalmıştı, 6 tane 720p youtube dosyası da yarım kalmıştı, 4k videolar ise donuyordu, speedtest.te de 10-12 mbps civarında takılıp, upload teste bile geçmiyordu. hatta 8 mb.lik hotmail eki bile ağ hatası deyip inmemişti.
    Arkadaşın güya windows 10 ile çalışmayan Tp-Link 822n adaptörünü alıp denedim ve çalıştı. 2 tane 4k youtube videosunu (3-4 dakikalık) donmadan izledim, o 2 videoyu 720p olarak (40-50 mb.) saniyede yaklaşık 2.5 mb. hızla indirdim, speedtest.le 2 test yaptım, 24.05 ve 24.10 download, 5.16 ve 5.11 upload çıktı, ping 2sinde de 7 çıktı. O inmeyen 8 mb.lık hotmail ekini yavaş hızla da olsa 100-200 kbps arası (hotmail sunucusundan olsa gerek) hızla indirdim. Şu an Tp-Link ile sıkıntım yok. Yeni kullanmaya başladım. Sıkıntı olursa bildirir veya sorarım.
    Eğer sizin de sıkıntınız varsa 255s modemle, farklı adaptör denemek çözüm olabilir. Tabiki ben de modemin ayarları ile oynamıştım, varsayılan ayarlar değildi.




  • wifi sorununun temel nedeni burada sizlerden de resimlerinizi bekliyoruz.

    Tüm hg255s kullanıcılarının dikkatinehttps://forum.donanimhaber.com/huawei-hg255s-wifi-errors-slow-throughput--131523340



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 19 Mart 2018; 18:22:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zaq999 kullanıcısına yanıt
    bence işçilikten kaynAklı sorunlar oluşuyor... servistekiler doğru düzgün bakmaDIĞINDAN elinizde patlıyor... HG253s ile aynı chip seti kullanmıyor mu bu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • imhotep_of_grudge kullanıcısına yanıt
    tamamen farklı. hg255s wifi realtek cipset.

    HG253s v2 için bilgi var HG253s de farklıdır.
    https://wikidevi.com/wiki/Huawei_HG253s_v2
  • aynı sorun bende var nasıl çözülür yazdıklarınızın hepsini yaşıyorum. yavaşlama, indirme sıkıntısı, outlook eki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.