Şimdi Ara

İlandaki araç alınır mı? ASTRA J 1.4T Cosmo (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üstadlar, astra j HB için, makyajlı - makyajsız nasıl anlayabiliriz? 2012-2013 modellere bakiyorum bende ama hangisi makyajlı hangisi değil anlamıyorum, farklı nedir, nasıl anlayabilirim?

    Teşekkürler.
  • Hocam 2013 ve üzeri makyajlı. Ön tampon da krom şerit değişti. Arka tampon a krom şerit geldi. Sis farı küçüldü en belirgin dış özellikleri bunlar.

    Edit. Hocam LPG li baksan daha iyi olur. Ağır araba olduğu için yakar ama çok yakar denmesine bakma turbo 140 olmasına, 200nm tork u 1850 devirde vermesine, rakiplerinden 250-300 kg daha ağır olmasına rağmen corolladan bi tık fazla, Honda civic ten de az yakar. Ve performans olarak, özellikle yokuşta bu ikisini de deler geçer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhdmr -- 2 Nisan 2018; 11:34:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terliksi Hayvan

    Üstadlar, astra j HB için, makyajlı - makyajsız nasıl anlayabiliriz? 2012-2013 modellere bakiyorum bende ama hangisi makyajlı hangisi değil anlamıyorum, farklı nedir, nasıl anlayabilirim?

    Teşekkürler.

    'ilhdmr' nikli arkadaşında dediği gibi 2013 model ve üzeri makyajlı ön kısmı resimdeki gibi görünüyosa makyajlı kasadır özellikle amblemin olduğu yere dikkat edin eski kasalarda daha farklı İlandaki araç alınır mı? ASTRA J 1.4T Cosmo




  • Rica ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şehir içi 7.5 litreyi görmeniz çok zor maalesef bakmayın fabrika verilerine... Biraz sıkarsanız bu araçla, benzin ibresindeki düşüşü çok rahat farkedebilirsiniz

    Edit: O zamanlar bu arabayı almaya çok yakındım test sürüşüne dahi çıktım fakat astra turbolara bu arabayı bilen hiç kimse maalesef tüp taktırmıyor. Bu konuda sizlerde iyi araştırma yapmanızı öneririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feda0034 -- 2 Nisan 2018; 12:24:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kullandım arabayı 9-10 lt nin altında göremezsin. km de 60 kuruş yapar. ayda 1000 km yapsan sigortası vergisi derken aylık masrafı 1000 lirayı bulur sana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feda0034

    Hocam şehir içi 7.5 litreyi görmeniz çok zor maalesef bakmayın fabrika verilerine... Biraz sıkarsanız bu araçla, benzin ibresindeki düşüşü çok rahat farkedebilirsiniz

    Edit: O zamanlar bu arabayı almaya çok yakındım test sürüşüne dahi çıktım fakat astra turbolara bu arabayı bilen hiç kimse maalesef tüp taktırmıyor. Bu konuda sizlerde iyi araştırma yapmanızı öneririm

    Hocam 1.4 turbo ya lpg de sorun yok. Çevremde 70.000 km dir lpg ile gezen var sorun sıfır. Forumlarda da 1.4 turbo ile sorun yaşayanı görmedim. Hani varsa da ben denk gelmedim. Öte yandan opel forumunda a14net kodlu motorların çelik sübaplı olduğu gösterilmiş. Öte yandan almanyada lpg ile fabrika çıkışı olanlar a14net kodlu olanlar. Hatta şurada konu sahibi net belli etmiş. Mobildeyim uygun sayfayı siz isterseniz bulun.



    http://www.opelim.net/forums/opel-lpg-uygulamalari/96878-opel-astra-j-2013-lpg-16.html



    Bu nedenle arkadaş a14net ile başlayan motorlu alırsa merdiven altı yerde yaptırmadıkça sorun yaşamaz. Diğer kodlu motorda ise 70.000 km yapmadan sorun çıkmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3 farklı astra j sahibi oldum. 1.6, 1.4t ve 1.6t motorlara mocan da lpg taktirdim. Atmosferik 20.000 km kullandım. Atmosferik çekilmez bu araçta hiç tavsiye etmem. 1.6 turbo harika ama şehir içi 12 litre yakti ve lpg ile bile çok yakıyor. Bu motoruda 15000 km kullandım.



    1.4t motora brc lpg taktirip chip ile 170bg olarak 60.000 km kullandım. Ortalama şehir içi 10 litre benzin 12 litre lpg yakar. Chipsiz şehir içi performans olarak 120bg hissi var. Şehir dışı 140 sonrası canlıdır. Çoğu zaman ankara İstanbul yaptım. Sürekli 130 sabit olarak ortalama 8 litre benzin 10 litre lpg yakar. Chiple beraber en küçük sorun yaşamadım. Arabamı müşterime sattım o da şuan 110.000 km de. Bakım hariç arabanin masrafı yok.



    Bu aracta düzgün ayar çok önemli. İstanbul candan ankara mocan dışında montaj yaptırıp sorun yaşayan çok duydum. Özetle iyi bir ayar yapılırsa, sürekli yüksek devir kullanılmazsa lpg ile sorun yaşama olasılığı düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederiz.
    2011-2012 modellere bakıyordum ama özellikle 2013 bakın diyorsunuz yani?
  • Aynen 2013 ve üzerine bak hatta mümkünse sport donanım seçeneğini al

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet kesinlikle 2013 altına bakmayın. Makyajlı kasada sportla Enjoy Active arasında pek fark yok. İkisinde sensörler filan var. Hatta enteresandır Enjoy Active de yarı deri koltuk var. Bana göre makyajlı kasada geniş ekranlı bir Enjoy Active, sport tan daha iyi. Motor kodu a14net ile başlayanlardan alın lpg ile sorunda olmaz. Şimdiden iyi günlerde kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu araci 1 yil kullandım başima emme manifoldu olayi geldi ve birde yakıtı resmen sömürüyor.Şehir içı yakit ortalama kışın 12 lt yazın 10 lt idi ona göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XYLGN

    ben kullandım arabayı 9-10 lt nin altında göremezsin. km de 60 kuruş yapar. ayda 1000 km yapsan sigortası vergisi derken aylık masrafı 1000 lirayı bulur sana.

    1.4 t sport modeli eski aracımızdı şehir içi maks 8 yakıyordu 7.5 8 arası gidiyordu.Dikkat edilirse 7.2 ye kadar düşüyordu.Siz çok devirli kullanmış olmalısınız yoksa 10 lt yakacak bir durumu yok.Belki 1.6 180 hp modelidir.
  • Alma lpg ile bile çok yakıyor şehir içi 10 litre benzin yakarsın gaz daha da fazla, daha az yakan bir şey al rahat rahat gez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orktas

    Alma lpg ile bile çok yakıyor şehir içi 10 litre benzin yakarsın gaz daha da fazla, daha az yakan bir şey al rahat rahat gez.

    Opel çok yakıyoru neye dayanarak söylüyorsunuz? Aynı güzergahta son kasa corolla otomatik ile en düşük 8.4 görürken opel (opel de otomatik) ile 7.8 gördüm(yinede uzun dönemde tahminen corolla bir tık az yakar) . Aynı güzergahta şimdi opel 8.3 yakarken 2015 model Honda civic atmosferik 1.6 otomatik 9.6 yakıyor!! Opel özellikle civic ten gözle görülür şekilde az yakıyor. Bu nedenle çok yakıyor almayın demek insanları yanıltmaktan başka bir şey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 otomatik corsa d var bende. O bile İstanbul da 10 litre nin altına çok zor iniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    subaplar nasıl erimiyor anlamadım, subap değiştiriliyor mu? pek çok subap eriten astra duymuştum lpgde.
  • Ben km'de bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Direksiyon , vites vb parçalar hiç 80-90k gibi durmuyor. Zira ben 2011 model sıfır aldığım c4 model aracı 2014'de 31bin de satmıştım o arabayı 3 ay önce görmüştüm 67bine yeni gelmiş. Herkes arabayı her gün kullanacak diye bir şey yok bizim sitede bile bir çok araba hafta da 1 park yerinden ancak çıkıyor.
  • Behnanbalaban kullanıcısına yanıt
    Subap erimesinin nedeni yüksek ısı. Lpg ayarı düzgün değilse zengin-fakir karışımda motor üst kapağı aşırı ısınacak ve subaplar uzun vadede zarar görecektir ama lpg ayarı iyi yapılırsa benzin ile çalışma ile benzer sıcaklık değerleri ortaya çıkıyor. Obd cihazları ile sıcaklık takibi yapılabilir.

    Benzin enjektörleri sıvı benzini yüksek basınçta püskürtür. Yüksek basınçla benzin gaz fazına geçer. Sıvı-gaz faz değişimi ile birlikte ortamdan ısı alınarak sıcaklık düşer. Çakmağa gaz bastıysanız ortaya çıkan sıcaklık düşüşü buna örnektir. İşte yüksek devirlerde bu soğutmadan mahrum kalındığı için uzun vadede subaplar yine hasar görür. 4k-5k devir çevirecek sürüşlerde benzinde kullanmakta fayda var.

    Ayrıca subap olayına bu kadar takılmasına şaşıyorum. En baba subap onarımı 2000 TL tutar. Siz bu aşamaya gelene kadar sandık motor parasını lpg ile zaten tasarruf ediyorsunuz. DSG gibi sizi yolda bırakan bir durumda değil. Sabah geç marş ile anlayıp 3 saat işçilikle kalıcı olarak çüzülebilen bir durum.




  • ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Arkadaşımın 10 ay önce aldığı sedan Astrasına koyarsak söylüyorum şehir içi 10,4 litre ortalama ile geziyor benzer şartlar da golf 8,5 Polo 7,8 c3 7,7 yakıyor.

    Bu araçlara göre fazla yakıyor. O fiyata daha az yakan daha rahat rahat gezebileceği araçlar var.



    Yorumunuza diğer kısmına gelecek olursak Astardan çok yakan olmadığını iddia etmiyorum zaten ama Astra az yakmıyor ve ondan az yakan araçlar var.



    Siz demek ki 7,8 yaktığınız yerde bu az yakan araçlardan biri olsa 6,5 civarı yakacaktınız bu hak götürmez bir gerçek. Amacım astrayı kötülemek değil dizel alırsa çok iyi bir tercih ama benzinli de pek mantıklı değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.