Şimdi Ara

İKTİSAT SORULARI ACİLL YARDIM KALACAĞIM YOKSA YAPANLARA ÇOK DUA EDERİM ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR İKTİSAT SINAVIM ÇOK DÜŞÜK BU SORULARI YAPARSAM HOCA BIRAKMAYACAK YAPABİLENLER OLURSA LÜTFEN Bİ YARDIM EDİN GEÇEYİM..

    1-Tüketicinin fayda fonksiyonu : U=A^1/2.B^1/2 iken Hicksgil Teoremine göre A ve B malı için optimal miktarı belirleyen fonksiyonları gösteriniz

    2-Tüketicinin fayda fonksiyonu : U=X^0,5.Y^0,5 iken Marshallcı Talep Fonksiyonuna göre X ve Y malı miktarını gösteren talep fonksiyonu ve fayda düzeyi ne olmalıdır?

    3-Bütçe doğrusunun denklemi Y=80-Bx olan bir tüketici 400 TL harcamaktadır. Px=10TL olduğuna göre bütçe doğrusunda yer alan B parametresinin değeri nedir ?

    4-Rasyonel davranan bir tüketicinin harcaması m=3000 iken optimum tüketim bileşimi Y=100X^-0,5 biçiminde olan farksızlık eğrisi üzerindedir.X malından 25 birim satın alan bu tüketicinin tüm parasını harcama koşuluyla Y malı için yaptığı harcama kaçtır?

    5-Üretim faktörlerinin sırasıyla Pk=5TL PL=10TL fiyattan satın alan bir firmanın üretim fonksiyonu Q=20k^2.L biçimindedir.1280 birim malı minimum maliyette üretebilmek için ne kadar L kullanılmalıdır ?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.