Şimdi Ara

ikinci monitör hdmi karıncalanma ve sonrası kapanma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
36
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yaklaşık 4 aydır çeşitli bilgisayarcılara götürüp hiçbir çözüm bulamadığım cihazımla alakalı sizlerden yardım istiyorum bu konuda fikirleriniz çok değerli benim için.

    Problemim şu şekilde: Laptop kullanıyorum ve hdmi ile ikinci monitöre bağlı 2 ekran kullanım yapıyorum fakat bir süre sonra ikinci monitörümde karıncalanma oluyor ve tamamen kapanıyor. Bilgisayarcıya götürdüğümde ilk başta hdmi portundan dediler port sorunu çözmedi (iki farklı bilgisayarcı lehimlerini de yenilediler), chipsetinden kaynaklanıyor olabilir dediler onunda olduğunu düşünmüyorum şuanlık sebebi de şudur bilgisayarcıdayken gpu test yapıyoruz bir süre sonra yine karıncalanma yapıp 2. ekranda görüntüyü kesiyor ama evdeyken gpu test yapıyorum ikinci ekranda görüntüyü kesmiyor ama bilgisayarın bir köşesine dokunduğumda ekran gidiyor diğer köşesine dokunduğumda ekran geliyor çok garip bir problem ile karşı karşıyayım videoyu da ekleyeceğim. Son olarak ikinci ekranımda görüntü karıncalanıp ardından kesilmesine rağmen ana ekranımda sorunsuz bir şekilde bilgisayarı kullanmaya devam edebiliyorum.


    Denediklerim:

    - Farklı hdmi kabloları denendi sorun kablodan değil

    - Farklı monitörler denendi sorun monitörde değil

    - Yazılımsal olabilir diye 4 farklı işletim sistemi denendi (windows 10, 11, 8.1 ve ubuntu 22.04) sorun yazılımsal değil.

    - hdmi portu ve kart temizlendi bilgisayarcılar tarafından.


    Gittiğim bilgisayarcılar kimisi hdmi portundan dedi fakat videoya bakarsanız hdmi kısmında kabloyu oynattığımda görüntü gitmiyor veya temasızlık olmuyor. başka götürdüğüm bilgisayarcı ise hdmi portu sorunsuz hatta çok temiz bununla alakası yok chipsetle alakalı dedi. Fakat chipsetle alakalı olsaydı bilgisayarın bir kısmına dokunduğumda gelen bir kısmına dokunduğumda giden bir yapıya dönüşeceğini zannetmiyorum.


    Bilgisayar Bilgileri: S145-15API Laptop (ideapad) - Type 81UT


    Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffbozkaya -- 1 Mart 2024; 0:40:9 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.