Şimdi Ara

ikinci Ele ne oldu böyle???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deserthawk

    ÖTV indirimi geldi de noldu?Çok da aman aman bir indirim olmadı,zaten şimdi çoğu markada stok kalmamış,o yüzden indirimin bir anlamı yok.

    Tabi aracını sıfır alanlar da değer kaybına tahammül edemiyor,sanıyor ki 5-6 sene kullansa az bir zararla satacak arabasını,hepimiz böyle olsun istemez miyiz?

    Ama olmaz,araba ancak para yer,değer kaybı göze alınmalı.Benim tahammülüm yok diyorsanız ikinci el alacaksınız (benim gibi).

    0 aracı daha galerıden cıkarınca 2-3 bın lıra duser fıyatı der babam. O yuzden 2. elde 0 fıyatını ısteyenlerın ılnalarını kaale almaz. Arac alacagı zaman tanıdıgı servıs usta galerılere haber salar 1 hafta sonra ıstedıgı turden aracı bulur. 2. el arac alırken bırde bu faktor onemlı arac pıyasasından tanıdıklerınızın olması avantaj.




  • ben onu bunu bilmemde pazardaki arabalar genelde 100bin ve üstü oluyor ayrıca hor kullanılmış oluyor geçen pazar gittim pazara 6 -7 tane araba baktım 70binden aşağı araba yoktu hatta albealar 130 140 binde idi ve çok hor kullanılmışlar en temiz arabalar 2 tane vardı biri 004 bora 70 bin diğeri ise 2004 elntra 21 binde idi anladımki pazardan kesinlikle araba alınmaz ya adamlara kaç bin kmde diyorum vallahi bilmiyorum bakalım diyorlar yada donanım ne diyorum cd çalar çift hava yastığı falan işte bilmiyorum diyorlar araç satanlarında yarısından çoğu araçtan anlamayan kro tipler zaten
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dkerem2

    ben onu bunu bilmemde pazardaki arabalar genelde 100bin ve üstü oluyor ayrıca hor kullanılmış oluyor geçen pazar gittim pazara 6 -7 tane araba baktım 70binden aşağı araba yoktu hatta albealar 130 140 binde idi ve çok hor kullanılmışlar en temiz arabalar 2 tane vardı biri 004 bora 70 bin diğeri ise 2004 elntra 21 binde idi anladımki pazardan kesinlikle araba alınmaz ya adamlara kaç bin kmde diyorum vallahi bilmiyorum bakalım diyorlar yada donanım ne diyorum cd çalar çift hava yastığı falan işte bilmiyorum diyorlar araç satanlarında yarısından çoğu araçtan anlamayan kro tipler zaten

    +1
    Malı zaten bılmeyen adamdan almıcaksın. Daha aırbag e eyırbag krus kontrol eyır kondısın dıyen adamdan arac degıl kıbrıt alınmaz...




  • ben adanadayım adanada genelde kullanılan yanlış yazılanların listesi...
    aırbag:eyirbek yada egirbeg
    cruise control:kruz kontrol
    cd çalar:sidi çalar
    teyp:teyip
    lpg işlenmiş:lpg işli
    lpg:tüplü
    park sensörü:anarya sensörü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dkerem2

    ben adanadayım adanada genelde kullanılan yanlış yazılanların listesi...
    aırbag:eyirbek yada egirbeg
    cruise control:kruz kontrol
    cd çalar:sidi çalar
    teyp:teyip
    lpg işlenmiş:lpg işli
    lpg:tüplü
    park sensörü:anarya sensörü



  • İKİNCİ EL YALAN OLDU...

    tabi sıfır araba fiyatlarını baz alarak ikinci elde şok düşüş yaşanması beklenirken, bazıları alış fiyatına göre fiyat belirlediği için araba elinde patlıyor
  • geçen gün bende pazarı gezdim.karşıdan göze hoş gelen hyundai,albea gibi araçları sorduğumda iki üç yaşında olmasına karşılık fiyatlar sıfıra çok yakındı.birde alım satım,servise gösterme,ufak bir bakım (her şey iyiyse) binince sıfırıyla başabaş gibi bir fiyat çıkıyor ortaya.bence ikinci el piyasası daha oturmadı.en cazipleri pazarda vs. uğraşmadan bayilerle takasa giren araçlar.ondada sağlam bir tanıdık olacak ve mutlaka ufakda olsa komisyon gibi bir şey vereceksin.
  • ikinci eli satanlarda problem.. adam alıcı çok diyor bugün gittim söylediği fiyattan 1 kuruş aşağıya inmiyor.. sanki aracı al bin; bi bakım vs. yaptırsan 500-600 bayılacaksın.. zaten istedikleri fiyatlar yüksek + alım satım masrafı; sıfırına iicene yaklaşacak 8-9 yaşındaki arabalar..
  • ikinci elde uçuk fiyatlar isteniyor.
    istediğinin 2-3 bin azını vererek başlayacaksın pazarlığa.
    brava ya adam tutturdu 14 diye. 13 ten fazla etmez.
    yok anlamıyor.
    satmaya niyeti de yok bu kişilerin.
    keriz bulursam kaptırırım.
  • satmaya niyeti olan ihtiyacı olan 2-3 ün hesabını yapmaz.. ihtiyacı ya da planı vardır ya satıp 0 alacaktır ya da model yükseltecektir araba bulmuştur nakite çevirmek ister.. çoğu gözü tok satıcı; piyasa nasılsa açıldı bulursam değerinden yüksek alıcıyı satarım yok bulamazsam durur elimde, niyetinde bir çoğu.. Satıcıların makul olmayanları bedavayamı vereceğim havasından bunları kabul etmez hiçbir zaman.. .. brava-mareaların ederi; 2000-2002 leri abs siz: 10.500-11.750 arası; abs`li 11.250-12.750 arası... kaç aydır alıcı olarak takip ediyorum satışlar hep bu rakamlar arasında.. fazlasını söyleyenler rüyadalar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sed22 -- 25 Nisan 2009; 12:21:07 >
  • arkadaşlar benim oto pazarlarında ki gözlemim işe yaramayan filodan çıkmış yeni toparlanmış tamir görme anlamında tabiri caizse hep ekmeği yenmiş arabalar ve hep tok satıcılar paraya ihtiyacı olupta satanlar değil anlayacağınız.o yüzden iyi arabalar net ortamında oluyor gibi geldi bana.ötv falanda hikaye fiyatlar yine aynı trendinde gidiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ibhaavci


    quote:

    Orjinalden alıntı: dkerem2

    ben adanadayım adanada genelde kullanılan yanlış yazılanların listesi...
    aırbag:eyirbek yada egirbeg
    cruise control:kruz kontrol
    cd çalar:sidi çalar
    teyp:teyip
    lpg işlenmiş:lpg işli
    lpg:tüplü
    park sensörü:anarya sensörü






    Adana'da tüplüye "DÜPLÜ" yazanlar da var.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

    arkadaşlar benim oto pazarlarında ki gözlemim işe yaramayan filodan çıkmış yeni toparlanmış tamir görme anlamında tabiri caizse hep ekmeği yenmiş arabalar ve hep tok satıcılar paraya ihtiyacı olupta satanlar değil anlayacağınız.o yüzden iyi arabalar net ortamında oluyor gibi geldi bana.ötv falanda hikaye fiyatlar yine aynı trendinde gidiyor.


    istanbul oto pazarı galiba bahsedilen.. izmirde açıkçası oto pazarının %50-60 ı civarı kuş serisi..
  • Haziran ortalarında oturucak sanırım ikinci el durumu..
  • çoğu arabadan anlamıyor piyasayıda bilmiyor.2-3 bin lira için ne diye 2. el alayım da üstüne birde riske girip uğraşayım.bankadan kredi çeker 0 alırım daha iyi.en azından kafam rahat mis gibi garantili binerim.(uzun süre masrafıda olmaz)

    240 binde b5 kasa passata 45 bin isteyen adamlar var bu memlekette.geçen birisi aynı kasa otm dizeli 36 bine koydu (50 binde boyasız) 2 günde satıldı araç.param olsa bende hiç düşünmeden alırdım.böyle olacakki alasın yoksa tenezzül edilmez 2. ele
  • oto pazarından kesinlikle araç alınmaz. en güzeli internetten ve kesinlikle sahibinden almak. internette seçenek çok. aradığınızda gerçek satıcılara rastlayabiliyorsunuz. fakat aradığınız araç türkiye'nin size uzak bir tarafından çıkabilir. bu uzakmış, ben, bana yakın bir araca bakayım, derseniz olmaz. geçen hafta bir arkadaşa astra bulduk. araç sahibi hatasız olduğunu söyledi. uzatmayalım, arkadaşa güvendik tam 950 km otobüsle gittik, aracı gördük. gerçekten araç hatasız ve süperdi. fiyatta da daha önce anlaşmıştık. direkt notere gittik, aracı aldık, geldik.
  • izmir otopazarındaydım bugün.. fiyatlar havada uçuşuyoor.. alınabilir 3-5 araba gördüm işte fiyatları:

    toyota yaris: 13.500
    ford focus 2003 otom. : 12.500
    2003 sirion: 9.500

    birde beğenip almayı düşündüğüm araç var yarın noter işlemlerini yapacağız işallah o.. uçuklardan birkaç örnek:

    2001 astra: 17.500
    2001 megane: 14.000
    2003? crv : 27.500
    2003 xsara: 14.500
    2001 brava : 13.500
    2003 clio: 13.500-14.000

    aklıma geldikçe yazarım daha.. birçoğu galerici veya satmaya değil pikniğe gelmiş vatandaşlar.. allah herkesi gönlünün istediğini versin.. ama bu fiyatlarla olmaz; orta yolu bulmak lazım..
  • İnternetten ve tanıdık oto satışı yapan firmaları takip etmekte yarar var. Bazen dürüst ve güvenilir satıcılar yada sahibinden satanlar çıkıyor. Zaten fiyatını düşürenler hemen araçını satıyor. Ben ÖTV çıkışıyla ertesi hafta 1998 Tigrayı 11.000'den 9000'e kadar inip birine sattım. Evet kmsi çok yüksekti. Ama araç muadillerine temiz ve donanımlı olduğunu düşünüyorum. Ama daha fazla uzatmaya gerek ve fiyatının daha da düşeceğiniz tahmin etmedim değil!

    Bence araştırmaya devam edin. Eninde sonunda istediğiniz birşey çıkacaktır. Olmadı paranın üstüne kredi alıp sıfırını almak. Bunu Tok ve inatçı satıcılara hissettirmek lazım. Bu arada satıcılara da hak vermek gerekiyor. Biraz empati yapmak gerekiyor. Sonuçta 50.000'e aldığı sıfır araçı 1-2 sene sonra 25.000 satmak zorunda mıdır?
  • 50bin'e aldığı arabaya ata biner gibi bindikten sonra illa ki 25e satmak zorunda kalır. bizim insanımız ticaretten anlamıyor. herkes keriz arar, herkes birine kakalamaya bakar. bi tane düzgün galerici tanımadım bugüne kadar(arkadaşlarımın aileleri de dahil). sahibinden almak en güzeli. adamı fiyat konusunda ikna etmek de size kalmış. gerçekten hakettiği değeri anlattığınız zaman anlayan çıkıyor. satmaktan vazgeçse bile.
    hala 15 16 yaşındaki arabalara(corolla) 12bin lira isteyenler var, ya da 180000km'ye gelen araçlara. Aydın'da 98 model doğanlar 12binlerde satılmaya çalışılıyor, bazıları da alıyor. alıcı bulduktan sonra karışamayız dabi satıcılara
  • serbest piyasa, tabiki herkes istediği fiyatı istiyebilir,
    ama sıfırına da bakıp ona göre belirlemek en güzeli olur gibi ..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.