Şimdi Ara

İKİNCİ EL DURDU HEP AYNİ İLANLAR O MESHUR MART AYINIZDA GELDI 🙈🙈☺☺ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.429
Cevap
16
Favori
115.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
153 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiyatlar hiç bir zaman düşemez bu ülkede neyin düştüğü görülmüş ama piyasanın yavaşladığıda gerçek alım gücü kalmadı daha da kötü olacak. Alabilen alsın ihtiyacı olan alsın orası ayrı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haykouz H kullanıcısına yanıt

    İpop ve ikinciyeni.com da detaylı olarak araç bilgilerine ulaşabilirsin. İkinci yeni daha ihale yöntemiyle devam eder ama araçla ilgili tüv ekspertizi sunuyor.

  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt

    Örneğin intercity , hertz , sixt , air , dfilo zeplincar bunlardan bazıları. VDF filo mesela araçları hep yetkili servislerde. Biraz araştırmak gerekiyor. Bu zamanda para kolay kazanılmadığı ve birşey sahibi olmanın çok zor olduğu koşullarda sadece sarı siteden araç kovalamak biraz mantık dışı.

  • İkinci el durur tabi, niye durmasın ki ?
    Para varsa araba var diyor satıcı taraf (100 lira inmeyen var)
    Alıcı tarafta diyor ki, para da bende :D
    İkisi de birbirlerine gösterip vermiyorlar.
    Biri parayı gösteriyo, diğeri anahtarı :D
    Benim oyum parası olana.. yoksa artiz ne arar la bazarda ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 3 Kasım 2020; 21:15:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç alabilecek adam kalmadı artık bankalar musluğu kapattı doğal olarak alıcı azaldı al satçılar galericiler tok satıcılar fiyat güncellemeleriyle son kurşunlarını sıkacak hala yıkılmadık fiyatlar bu mesajı verecekler ama şöyle bir durum var ki pandemi paniği büyük oranda bitti ne olursa olsun fabrikalar geçen yıl olduğu gibi durmayacak ayrıca geçen yaz araba alma çılgınlığında milletin yediği kazıklardan dolayı ikinci ele güven kalmadı insanlar dolandırılma riskine girmektense bekler biraz daha fazla verir sıfır alır ikinci el alacak adam da 3 5 fazla verip kurumsal firmalardan alır. Al sat yapan şu an kapısının önünde 3 4baraba olan adam her gün eskiyen arabasının artık değerlenmediğini anlayınca elinden çıkarmak için kırk takla atacak nasıl fiyat yükseltirken birbirleriyle yarıştılarsa 2 ay sonra da fiyat düşerken yarışacaklar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen
    Özellikle uzun dönem araç kiralayan kurumsal firmaların en azından D sınıfı araçları bence gayet mantıklı
    Ben insignia kullanıyorum uzun dönem yıllık 60bin km her şey yetkili serviste yapıldı 2.5 yıl bitti 6 ay falan kaldı , parça vs her şey orjinal ile değişti
    Ondan önce astra kullandım 3 yıl her şey yine yetkili servis , hiç duymadım servis için başka yere git vs

    2. El piyasası el mahkum yavaşlayacak
    Denildiği gibi alan aldı
    Krediler yükseldi
    Elde kalan arabalar için inecek biraz fiyatlar
    Öyle sıfırın 20-30 üstü zor ileride
    Bakıyorum arada fiyatlar mantıklı hale gelmeye başladı ( sıfıra fiyatlarına göre tabi )

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elamdanbinmahrum

    Örneğin intercity , hertz , sixt , air , dfilo zeplincar bunlardan bazıları. VDF filo mesela araçları hep yetkili servislerde. Biraz araştırmak gerekiyor. Bu zamanda para kolay kazanılmadığı ve birşey sahibi olmanın çok zor olduğu koşullarda sadece sarı siteden araç kovalamak biraz mantık dışı.

    Benim bildiğim 4 büyük filo kiralama sirketi yetkili servisleri kullanmıyor hatta hasar icin %70 i yine yetkili servisi kullanmiyir digerkerini bilemiyorum tabiki istisnalar vardir fakat saydıklarından bazilarida anlasmali servislerde mekanik bakim yapılıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt

    Elbette anlaşmalı servislerde bakım yapabilirler. Bunun tek sebebi yalnızca işçilik ve motor yağı. 0 olarak alınmış araçlar özel servislerde de garanti kapsamında bakım yapabilir fakat orjinal parça kullanmak suretiyle.


    Kiralama firmalarının da tam olarak özel servisleri tercih etmesinin sebebi ilk söylemiş olduğum sebep motor yağı ve işçilik , çünkü ;


    Yetkili servisler örnek olarak 5 litre motor yağına euro6 için konuşuyorum 500-650 tl fiyat çıkarıyor. Ekonomik ve orta sınıf araçlar için. Ve işçilik olarak yine 350-500 arasında fiyatlar çekiliyor. Filtreler ise ortalama 50-100 bandında olması gerekirken 100-150 tl arasında değişiyor. Yani yetkili serviste x bir bakım ortalama 1500-2000 tl tutuyor


    Özel serviste ise aynı motor yağı 250 tl den dolduruluyor. Aynı filtreler 40-90 tl arasında değişirken işçilik ise en fazla 120-150 tl arasında.


    Yani özel servisler de bakım yapılmasının sebebi tam olarak yetkili servislerin 2000 tl ye yaptığı bakımı kdv dahil 700-900 tl arasında yapılıyor olması.


    He bu demek değil ki yetkili serviste bakım yapılmıyor o arabaya iyi bakılmamıştır. Yine başa dönüyoruz kiralama firmaları özel serviste " garanti kapsamında " bakım yaptırıyor.


    Garantisel bir durum olduğunda ise yetkili servise araç yönlendirilir. Yetkili serviste yıllık bakımı yapmak şartı ile araca garanti kapsamında değişecek parçasına destek olabilir. Bu en sık kullanılan yöntemdir.





  • Patladı balon aynı şekilde emlak içinde gecerli. Fiyat oyunlarıyla algı yaratma pesindeler. Değiştirip değiştirip atıyorlar ilanları.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam ,


    Zaten kiralık araba kullanan kullanıcı ya da firmalar araçları satın almak istiyor genelde. Çünkü özel servise gittiklerinde de orjinal parça kullanıldığını bildikleri için.

  • Arabam yok almayı da düşünmüyorum. Ne zaman bir araba alsam diye şöyle bir bakınsam. Forumda hep aynı konu. Piyasa durdu vb. bilmem ne. hep aynı hikaye.

  • Kardeşim bu düşer avuntularınıza gerçekten şaşırıyorum. Alici tarafından baktığında öyle görülüyor olabilir. Ben sana kendi satıcı olduğum taraftan anlatayım.


    Hyundai i20 active elite 1.4 2017 40.000 km bi araba var bende. Ben bu arabayı kaç paraya aldım? 62.500.

    Şuan kaça satılıyor?
    170.000

    Sen ne bekliyorsun ?
    Indirim

    Indirim gelse kaça iner ?
    150? 130? 100? 80?

    62.500 ün altına inmeden her türlü sen zaten yiyeceğin kazığı yemissin.


    Benim uzuldugum kısım sizin araba satılmıyor düşecek sanarken birilerinin bana 167.500 e ver alayım diye yalvarıyor olması.

    Ilani ilk açtığımda 90 veriyorlardı, 1 ay sonra 100, 2 ay sonra 130, 4 ay sonra 145, 6 ay sonra 167.500. Bu rakamları telefonda falan degil, araç basında verdiler. Hepsi de 1000-2000 TL dusmedigim için almadı gitti. Daha sonra çoğuda ağladı arayıp tamam ver diye ama :))))

    Ilani ilk açtığımda 15.000 km hatasizdi, şimdi 167.500 veriyorlar ama 1500 tramer 45.000km



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImMaster -- 3 Kasım 2020; 21:33:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Favorilerde 6 tane mercedes var. C180 hepsi. 1 i satıldı 1 i satılmadı ilandan kalkti. 4 tanesi 5 ila 17 bin tl fiyat arttırdı. Yeni taktık satilmiyorsa fiyat arttir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba fiyatları düşer,düşmez diyenler Aralıktan sonra kriz geldiğinde alıcı çıkmadığında gerçekten paraya ihtiyaç olupta satacak insanlar çıktığında o zaman görün.Araçların fiyatı bir kaç ayda 3 katına çıktı sizcede anormal bir durum değil mi?Tamam artış makul ölçüde zaten olur ama 3 katına çıktı.Faceta adam hasarlı yüksek km pert olmuş 20 yaşında hurda araba paylaşıyor 98 bin yazmış yok ebenin a.... Millette doğal olarak 50 filan teklif ediyor Şimdi 90bin üzeri veripte bu arabayı alan salak çıkıyorsa piyasa düşmez ama satılmazsa düşer.

  • 1 Euro 10 tl piyasanın düşeceğini mi sanıyorsun ?

  • Şu araç 1 aydır aynı fiyat.Bunun gibi bir sürü farklı marka ve model var ilanlarda


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-aninda-kredin-hazir-2011-model-1.6-dizel-trend-x-858792425/detay

  • quote:

    Orijinalden alıntı: koroglu69

    200 bindeki araclara hurdalara 150 bin cekince mart dada satilmaz dostum



    Alıntıları Göster

    Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), Ekim ayına ilişkin otomobil ve hafif ticari araç satış verilerini paylaştı. Buna göre, yükselen fiyatlara rağmen pazardaki rekor büyüme devam ediyor.



    Yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 2020'nin 10 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78,1 büyüyerek 588 bin 353 adet seviyesinde gerçekleşti. Otomobil satışları 10 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 73,1 artışla 465 bin 31 adet olurken, hafif ticari araç satışları da yüzde 99,7 artışla 123 bin 323 adede ulaştı.



    Otomobil satışları Ekim'de yüzde 90 arttı



    Ekim ayı özelindeki verilere göz attığımızda, otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 93 arttığını ve 94 bin 733 adet seviyesine ulaştığını görüyoruz. Ekim ayında sadece otomobil satışlarında yüzde 90,9 artış (76 bin 341 adet) söz konusu iken, hafif ticari araç satışlarındaki yükseliş oranı ise yüzde 102,6 olarak (18 bin 392 adet) gerçekleşti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yav megan olmuş 300 dalgamı geçiyonuz düşecek diye

  • Emekkk kullanıcısına yanıt

    Düşmeyecek hocam hiç bir zamn sadece alım satım azalacak. Megane 300 bin 2+1 daire parası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • educationist E kullanıcısına yanıt

    aracı olan üstüne bir iki koyar gene alır ama olmayana sabır diliyorum.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.