Şimdi Ara

İkinci el bisiklet alırken nelere dikkat etmeliyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hepinize saygı ve sevgilerimle.

    Arkadaşlar ikinci el ucuz bisiklet almak istiyorum. 1000 TL'yi geçmesin. Yazın turlara falan katılmayı düşünüyorum. Bisikletten hiç anlamıyorum; alırken neye dikkat etmeliyim, iyi olduğunu nasıl anlayabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.




  • Merhaba hocam. Bisiklet bölümü var orada daha çok yorum alırsınız. Ama konu buraya açılmışken yorumumu yazayım ben de.

    Eski bir bisikletçi ve mevcut çoğu bisiklet çeşitlerini (dağ, şehir, yol, yarış,tandem) denemiş biri olarak ilk tavsiyem bisikleti hangi tür yolda süreceğinizi belirlemek olur. Yani kalın lastikli dağ bisikleti alıp bunu şehirde %100 asfalt yolda kullanmak çok tavsiye ettiğim bir şey değil. Eğer şehirde kullanılacak bir şey alacaksanız tavsiyem şehir bisikleti olarak bilinen hibrit bir bisiklet bakmanız olur. Sadece önde amortisör olması yeterli. Çift amortisör bir bisiklet aşırı gereksiz.

    Bütçenizin 200-300 üstüne kadar arayın.umkuj mertebe üst segment sayılacak bir bisikleti pazarlıkla bütçeniz dahilinde almaya çalışın.

    Bisikletin hareket eden aksamı kesinlikle sağlam olmalı. Yani dişlilerde, vites geçişlerinde, göbekte, tekerlek ve jantta gözle görünür bir hasar var mı iyi bakılmalı. Bisiklet almaya gidildiğinde mutlaka tüm vitesleri deneyeceğiniz ön sürüş yapınız. Gidonda, bisikletin hareketinde bir anormallik olup olmadığı iyi denetlenmeli.

    Bir başka önemli konu ise bisikletin kullanıcı boyuna uygun olması. Son kullandığım yarış bisikletini çok uygun fiyata bulduğum için olması gerekenden (M) bir boy büyük (L) aldım ve uzun sürüşlerde gerçekten rahatsızlık hissettim. Boy/bisiklet ölçüsü konusunda Google'da ölçüm metotlarını bulabilirsiniz.
    Donanım özelliği olarak Shimano gibi her yerde servis ve yedek parça bulabileceğiniz markalardan kullanılmış olmasi daha iyidir

    Üç yıldır bisikletten uzak olduğum için marka/model tavsiyesi vermem şu an mümkün değil maalesef. Bir sorunuz olursa mesaj yazabilirsiniz. Eğer çoktan aldıysanız hayırlı olsun, kazasız belasiz İyi sürüşler. Kask ve güvenlik ekipmanlarını kullanın mutlaka

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.