Şimdi Ara

İKİLER HONDA ÖZEL SERVİS - İSTANBUL (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
9
Favori
38.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Diğer mesajımın da başında belirttiğim gibi değerlendirmelerimde objektif bir bakış açısı ile konuya yaklaşmam gerektiğini düşündüğümden yukardaki mesajıma ek olarak bu mesajı yazma gerekliliği duydum.
    Arkadaşlar herkesin otomobiller hakkındaki bilgileri ve tecrübeleri birbirinden farklı düzeyde olabilir. Kullanıcıların çoğunluğu sadece marşa basıp aracını A noktasından B noktasına götürecek kadar konuyla ilgiliyken çok az bir kısmı ileri düzeyde teknik bilgiye ve tecrübeye sahiptir. Bu durum insanların servislerden beklentilerini de doğal olarak doğrudan şekillendirir. Örneğin az önce bahsettiğim çoğunlukta olan normal kullancılar bu tür konularla ilgili çok fazla kafa yormak istemezler. Onlar için önemli olan problemlerinin en hızlı biçimde çözülmesi ve ödeyecekleri rakamı görmektir. Önemli düzeyde bilgiye sahip olan kullanıcılar için ise durum biraz farklıdır. Ödeyecekleri rakamla birlikte yapılan işin kalitesini ve teknik ayrıntılarını bilmek ve izlemek isterler. Ancak her iki kullanıcı tipinin de ortak noktası sorunlarını en az masrafla çözmektir.

    Çoğunlukta olan normal kullanıcılar için sorun işte tam da burada başlar. Yeterli bilgiye sahip olmadıklarından ötürü tespiti zor olan sorunlarını daha ucuza maletmeye çalışırken onlara çok daha pahalıya malolabilir arızalar. Tespiti zor önemli arızalar usta olduğunu düşünen ancak aslında vida sökmekten başka hiçbirşey bilmeyen zevatın deneme yanılmaya dayalı olağanüstü! yetenekleri sayesinde çoğunlukla araç önceki halinden daha kötü bir hale gelebilir. Ancak bazen şansları yaver giderse arızalı olmayan ve sorunla uzaktan yakından alakası da olmayan üç beş tane parça değiştirildikten sonra hasbel kader arızalı parça da değiştirilmişse sorun mucizevi! biçimde çözüme ulaşabilir. Ancak çoğunlukla ulaşmaz ve tamir edilmediği halde siz yine faturayı ödemek zorunda kalırsınız. İşte tam da burada konu başlığında adı geçen servis gibi sadece bir marka üstünde çalışan özel servisler devreye girer. Aslında teoride burada çalışan ustaların da sanayideki ustalardan bir farkı yoktur ancak uzun süre tek bir marka üzerinde çalışmış olmanın getirdiği doğal tecrübelerle uygulamada diğerlerinin çok önündedirler. Aynı seri araçların kronik olan ya da olmayan çok sayıda arızasıyla karşılaşırlar. Otomobillerde bazı spesifik arızalar modele ait genetik özellikler taşıyabiliyor çünkü. Sorunlara bu doğal tecrübelerinden ötürü daha doğru daha sonuç odaklı çözümler getirebildiklerinden müşteri sayıları artmaya başlar onlar da daha fazla kazanabilmenin yollarını aramaya başlarlar. Önce yağ filtre gibi bakım ürünlerinden kastırmaya başlarlar. Örneğin piyasada 60 tl ye satılan 4 lt Mobil marka 10w40 motor yağına 100 tl yazarlar, her yerde 10 tlye bulabileceğiniz yağ filitresine 30 tl ve faturanın sonuna cabası olarak işçilik ve bakım ücreti deyip bir de ordan vururlar. Yedek parça temini işine de girmişlerse zaten artık durum daha vahimdir. Ha bu rakamlar normal kullanıcıların bir kısmı için sorun olmayabilir. Kardeşim kafam rahat olsun yetkili servis kadar da pahalı olmasın sorunum da çözülsün deniyorsa bu özel servisler tercih edilebilir sağa sola gidileceğine buraların tercih edilmesi de tarafımca desteklenebilir.

    Eee! Ben arabadan çok anlamam e fazla da param yok ne yapacağım diyorsanız yöntem şu: Öncelikle bu tür özel servislerin tamirhane olduğunu yedek parçacı olmadığını bilin. O nedenle öncelikle parçaları kendilerinden temin ettiğiniz takdirde bu işin ne kadara malolacığını sorun. İşçilik ve parça ücretlerini ayrı ayrı öğrenin. Eğer aklınıza yatmaz ise parça ücretleri parçaları dışardan temin etme yoluna gidin ve o servisin sadece işçilik ücretini ödeyin. İşçilik ücreti makul olmak şartı ile o adamın hakkıdır. Yok kardeşim parçayı bizden temin etmek zorundasın da derlerse zaten o serviste bir dakika bile durmayın uzaklaşın.

    Daha basit düzeydeki mekanik sorunlar için durum biraz farklıdır. Örneğin hemen hemen dükkan açmış ve ortalama her usta alt takım sorunları gibi mekanik sorunları çözebilir. Fren balatası disk ya da akslarınızı değiştirebilir. Ya da herhangi bir kaportacı ya da boyacı işinizi çok temiz bir şekilde halledebilir. Bu tür sorunlar için Özel servislere gitmenizi önermem. İyi bir oto boya ve kaporta işi başlı başına incelik ve tecrübe ister. Bir boya ya da kaporta ustasının sermayesi el emeğidir ve işini de düzgün yapıyorsa istediği el emeği hakkıdır. Böyle bir usta zaten her yerde çalışabilir ve her yerde para kazanır. Özel servislerde de çalışıyorsa aylık karşılığı çalışmaz zaten iş başına para alır. E bu usta hakkını alıyorsa zaten servisin komisyonunu neden araya sokacaksınız ki?

    Bu saydıkalrımın tamamı çoğunlukta olan normal kullanıcılar için geçerlidir. Ben ve benim gibiler için şimdiye kadar okuduğunuz her şeyi unutun. Ben arıza tespitini kendim yaparım, uygun fiyata bulabilirsem yurt içinden bulamazsam yurt dışından bütün parçaları temin ederim, özel bir donanım ya da alet gerektirmiyorsa tamirini ya da montajını kendim yaparım. Özel bir donanım ( Lift, Kademeli tork anahtarı, bazı ölçüm ya da test cihazları gibi ) gerektiriyorsa da kafamın yattığı bir kaç yere giderim arızadan bahsetmem bu parçalar bu arabaya takılacak derim. İşçilik ücretinin ne kadar olacağını işlemleri başından sonuna kadar izleyip izleyemeyeceğimi sorarım. Olumsuz bir cevap alırsam hayırlı işler deyip çıkarım. Olumlu cevap alırsam işin başından sonuna kadar izler işini bilmeyen adamın başında bekçilik işini iyi bilen ustanın yanında yoldaşlık ederim. Sonrası çay cigara muhabbet.




  • Son zamanlar da giden var mi arkadaslar nedir durum?



    Benim aracim Ithal Civic Hb 2013 model..



    Ön ve arka balata degisimi serviste 950 tl..



    Ikiler honda da yan sanayi ama ithal ve garantiliymis...47p tl



    Ne dersiniz? Bu zamana kadar da hep yetkili serviste yaptirdim araci 110.000 km' de garantisi devam ediyor 6 ay var daha..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backstreet

    Son zamanlar da giden var mi arkadaslar nedir durum?



    Benim aracim Ithal Civic Hb 2013 model..



    Ön ve arka balata degisimi serviste 950 tl..



    Ikiler honda da yan sanayi ama ithal ve garantiliymis...47p tl



    Ne dersiniz? Bu zamana kadar da hep yetkili serviste yaptirdim araci 110.000 km' de garantisi devam ediyor 6 ay var daha..
    gecen hafta bakima gittim yine yeniden ve her zaman gidecegim ...

    bende diskleri degistirdim dordunu birden bir sene oldu bi sikintisini gormedim gayet guzel

    ben gebzeden bostanciya gidiyorum gonul rahatligiyla aracimi huseyin ustaya teslim ediyorum cayimi corbami iciyorum kafam cok rahat

    5 yil oldu arabayi alali bir kere aksi bir sey yasamadim sizinde iciniz rahat olsun birakin aracinizi cayinizi icin keyfinize bakin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ozturk29 kullanıcısına yanıt
    Ben zaten ilgililer biliyorum da , bir kac kisi karalama amaclimi yazmis ne yapmis bilemem..Iste tasindiktan sonra bozdular simardilar falan filan vs...



    O yuzden sormustum tesekkur ederim cevabiniz icin hocam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    bazi insanlar vardir menmun edemessiniz kildan tuyden kafalari karisir hakli nedenleri olabilir sonucta insan hata yapmaya musait canlidir kimse mukemmel degildir sadece sizin isteklerinizi ne derecede karsilar onemli olan bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetcevahir kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmışsın hocam eline sağlık. Aynen yeterli bilgim olmadığından ve deneme yanılmayla tamircilik oynayanlara denk geldiğimden önceki aracıma araç bedeli kadar masraf yapmıştım. Hemde hiç yoktan.
  • Merhabalar,

    3 gün önce gittiğim İkiler Honda için görüşlerimi yazmak istiyorum. hem güncel olsun hem de bu sayfayı arayıp bulan arkadaşlara faydam olsun isterim.

    2012 model Honda Jazz ımı rutin 50.000 km bakımına soktum. Rutin bakımda bi servisin kalitesi ne kadar ölçülür eleştirilerinin haklı yanı olmakla birlikte tarafıma gösterilen davranışları da buraya yazmak isterim, fiyat politikasını da.

    öncelikle randevu alıp gitmenizde fayda var. ben de yeni honda kullanıcısıyım ve tavsiyeler üzerine ikilere geldim. randevu almadan yer buldum ama şanslı olduğum içindi.

    öncelikle arabayı teslim ettiğiniz anda Altan Bey cidden yardımcı oluyor. baş usta Hüseyin usta var. onun da altında genç bir arkadaş Altan Bey. rutin 50 bin bakım dedim. haricinde bir şikayet var mı dedi. frenleri söyledim, şikayetim olmamasına rağmen arabayı yeni aldığımdan frenler önemli. bana her şeyi öncesinde tek tek araç üstünde gösterdi. diskler neden değişmeli, balatanın neden değişmesine gerek yok, motor kayışının neden değişmesine gerek yok vs vs. sonra fiyat çıkardı. ben tamam dedikten sonra işleme başladı. yani öyle sürpriz sonla karşılaşmıyorsunuz. bu açıdan zaten ben memnun başladım bakım işine.

    2,5 saat sürdü disk değişiminden dolayı. o arada servisi gözlemledim. kurumsallık var. her yeni gelen araçla Altan Bey ilgileniyor. neler yapılacaksa araç sahibiyle mutabık kalındıktan sonra oradaki elemanlara talimat veriyor ve arada gelip kontrol ediyor. ara ara bana da gelerek hangi parçaları kullandığını, yetkili servis ile aynı malzemelerin olduğunu anlatıyor. hatta bir ara benim aracın başındaki eleman parça almaya gitti depoya. o ara aracın başında kimse yoktu. Hüseyin usta geldi. neden kimse senin araçla ilgilenmiyor dedi. heralde parça almaya gitti dedim. haa tamam o zaman dedi. o kadar da özenliler işlerinde. ve içeride bakımda o anda 9-10 tane araç olmasına rağmen her müşteriye karşı özenliler. yetkili serviste bu özeni görmedim. önceki aracım toyota idi ve sanayide bakımı yaptırıyordum. sanayideki ustaların tribi gibi tripleri de yok.

    şimdi gelelim fiyat politikasına. burasını da siz değerlendirin isterim:
    Motor yağı 150 TL (castrol magnatec 10-40)
    Yağ flt 40 TL
    hava flt 55 TL
    polen flt 45 TL
    önfren disk 420 TL
    önfren blt 150 TL
    işçilik 250 TL
    toplam 1110 TL

    ben bu özel servisi tavsiye ediyorum. hiçbiri tanıdığım değildir. reklam değildir. bende memnuniyet üzere ilk defa gittim. daha önce honda aracım da olmadı zaten.




  • iyiymiş yaa
  • hobitt kullanıcısına yanıt
    Kartla Ödeme kabul ediyormu biliyormusunuz.
  • artık her şey kartla ödeme, bir şişe su alsan dahi kart geçiyor
  • Size bir kaç maceramı anlatmak isterim İkiler Honda ile ilgili.


    1) 2016 yılında , 2008 model civic satın aldım. Bir yıl dolmadan bakım yaptırmak için arkadaşım arabayı Kartalda bir özel Honda servisine götürdü(Ben yatalaktım o zamanlar). Bakım sırasında arabanın ön tarafından ses geldiğini söylemiş. İncelemiş ve silindirin içinden geldiği, motorun indirileceğini söylemiş. Fiyat 14 bin TL. (2017 dolar kuru 3.70 TL , şu anda 8.18 :)). Neyse oradan aldı başka honda servise, motor inecek fiyat 8 bin tL. :) Oradan aldı uzaktan tanış bir sanayi ustasına, motor inecek fiyat 4500 tl :). Neyse en son İkiler Honda Hüseyin ustaya götürdü. Hüseyin usta demişki "70 bindeki hondanın ne silindir çatlaması yahu" . Almış bir test sürüsü yapmış ve arabanda hiç birşey yok bin git demiş. En fazla olsa olsa birşey vibrasyon yapıyor veya klima kompresörüdür demiş. Aylar sonra götürdüm tekrardan Hüseyin ustaya. 80-90 bin bakımı yapılacaktı ve standart bakımın dışında motor kulağım vs. değişmişti. Sesin bir ihtimal gideceğini düşündüm ama arabayı almaya gittiğimde ses yine vardı. Hüseyin abiyi çağırdım abi ses devam ediyor dedim ve arabayı yarın sabah erkenden getir dedi. Götürdüm bıraktım. Akşam almaya geldiğimde sesi çözmüşlerdi. :) Orada çalışan bir personele "çok uğraştırdı mı" diye sorduğumda "Abi valla 7 saat kadar uğraştık" dedi. Neyse o sırada Hüseyin usta geldi. Dedim abi çözmüşsünüz. "Çok uğraştırdı valla" dedi. Elinize sağlık abi diyip, borcumu sordum. "Yolun açık olsun güle güle" dedi. Şaştım kaldım. O gün "Ev alma komşu al sözünün" yerine "Araba alma usta al" sözünün gelmesi gerektiğini anladım : ) O günden beri başka bir ustanın kapısının önünden geçmedim. Kimisine göre fiyatlar yüzde 15-20 daha pahalı ama işin hakkı ile yapıldığını, arkasında duracaklarını bilmek, bu farka kesinlikle değiyor.


    2) 2018 yılında bir virajda kafadan kayma yapan aracım kaldırıma vurdu ve sağ ön teker tarafından hasar aldım. Kasko "Özel serviste yaptırırsanız %20 sini cebinizden karşılarsınız" dedi. Tabi şimdi düşünüyorum bir yandan 6-7 bin lira masraf çıksa hem kaskoyu bozucam hemde üzerine 1200-1400 tl para vericem cebimden diye. Kaskonun kendi anlaşmalı servisleri vardı, kimisi sanayide, kimisi başka yerlerde ama çekiciye arabayı İkiler Hondanın önüne çektirdim. :) Arabam yaklaşık 15 gün serviste kaldı. Bu süre zarfında ikame araç kullandım(Kaskonun verdiği). Bir gün olsun arabamı düşünmedim. Çünkü bıraktığım yerin güvenli bir yer olduğunu bildiğim için.


    3) 2019 yılında gergi kütüğüm değişti. 4 saat kadar sürdü. Bilenler bilin sağ ön tekerden açılarak giriyorlar ve çok uzun sürüyor. 4 saat sonunda Hüseyin usta yanıma gelip "Kütüğü değiştirdik test sürüşüne çıktım ama kütükten ses geldi, sanırım bir problemi var kütüğün, o yüzden söküp başka yeni bir kütük takıcaz " dedi. 4 saat daha bekledim. Gerçi bekledim dediğim önümde laptop dinlenme odasında rahat koltuklarda oturuyorum işime bakıyorum. Eminim ki sanayii de olsa "Anlamaz nasılsa kim uğraşcaz şimdi " diyip yollarlardı :)


    4) 2020 yılında memleketten dönecekken arabadan bir ses geldiğini fark ettim. Tabi orada bir servise götürdüm ama mümkün olduğu kadar"beni istanbula götürür mü" soruma "evet" cevabını almaya çalıştım.Çünkü arabamı oralarda hiç ettiremezdim. İkiler Hondaya getirdim. Hüseyin abi gaza bas dedi. Tamam dedi sen dinlen otur dedi. Gergi Kütüğünün bir parçası bozulmuş. Hüseyin abiye "Abi geçen senelerde kütük değişti böyle sürekli bozuluyor mu bu " dedim, Bana "gergi kütüğünün altında bir parça, gergi kütüğüyle değişmez" dedi. Neyse 4 saat kadar yine sağ ön tekerden girildi çıkıldı ses düzeldi. Bir amotisör parçaymış, gergi kütüğünün altında. Neyse Hüseyin usta geldi. "Abi borcumuz?", "Yolun açık olsun" :).


    Kimine göre fiyatları pahalıdır. Atıyorum sanayide 250 ye bulacağınız parça burada 325'dir 350'dir belki. Ama şöyle düşünün. Sanayide 250'e taktıracağın parça yarın bozulduğunda "Ben taktığımda çalışıyordu kardeşim" sözünü duyabilirsiniz ve ardından sövüp "parası neyse gidip adam gibi bir yerde yaptırayım" diyebilirsiniz. Sonra gidip İkiler Honda gibi bir yere veya yetkili servise 350~600 TL arasında o parçayı alırsınız. Hem işin stresini çekersiniz hem de öteki ustaya verdiğiniz para boşa gider.


    Gözün kapalı arabanı servise bıraktırıyorsa, o servis senin içindir. Ben bu kadar yaşadığım olaydan sonra İkiler Honda dan başka bir yere nasıl gideyim :)


    Birileri çıkıp "tanıdığıdır kesin ondan övüyordur" diyebilir(bu arada hiçbiri tanışım değil) ama yukarıdaki yorumlardakilerinde mi tanıdığı? :)





  • Hüseyin bey ve Alkan bey'ler ustalık, zanaatkarlık, efendilik ve dürüstlüğün kitabını yazmış insanlar. Bir sigortacı olarak hem kendi hem de müşterilerimin araçları kendilerinin güvencesinde.


    Yukarıdaki iyi yorumlara inanmıyorsanız bir Honda'nı varsa alın veya alacağınız Honda'yı ekspertize götürün ne demek istediğimi anlayacaksınız.


    Bu arada bilmeyenler için artık Bostancı Sanayide değiller, adresleri: Altıntepe, Cihadiye Cd. No:98, 34840 Maltepe/İstanbul Telefon: (0216) 574 97 37 yeni adresleri bu.


    Instagram'ları ise @ikilerhonda


    Arkadaşlar herkes şikayet yazar memnuniyeti de yazalım ki işini iyi yapanların hakkını verelim.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.