Şimdi Ara

İki farklı ekran kartını tek bilgisayarda kullanabilme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evdeki bilgisayarımda 3d program kullandığım için pny quadro ekran kartına ihtiyacım var. Fakat evde oyunda oynadığım için bu kartta oyun oynanamadığı için piyasadaki oyun kartlarında da kullanmam lazım. Her seferinde ihtiyacım olan kartı çıkarıp takmakta ayrı bir sorun. Bu iki kartı takıp ihtiyacıma göre biostan açıp kapatıp veya windows dan şu ekran kartını aktif et gibi seçeneklerim varmı? Bu konuda alternatif çözümler biliyormusunuz?



  • anakartta çift pciex ekran kartı slotu olması gerekir.ve ati amd , nvidia ekran kartlarını aynı anda sistemde bulundurmanız mümkün ;

    ikisininde sürücüsünü kurmanız mümkündür. ancak şayet 2si nvidia yada ati amd ise sli yada crossfire modda kullanmanızda mümkündür. quadro yada oyun katı farketmez ; üstünde sli-crossfire soketi -köprüsü bulunması gerekir. ve aynı anda 2 kartıda oyuna engaje etmeniz mümkün.

    quadro ve oyun kartını oyuna yönlendirip oyun kartından çıkış alınız ; bunun için sürücü yazılımında sli desteği varsa sorun kalmıyor. ve 2 kartıda aynı anda çizim programında kullanmanızda mümkündür.
    bu seferde sli modda quadrodan çıkış alınız ; ama diğer kart hesaplamaya yardımcı olsun.

    sadece sürücüde ve 3d yazılım programında destek olması kafidir. diğer kartdanda çıkış almanızda mümkündür.

    ve sadece oyun kartı kalsın diyorsan evet biosta quadro kartını iptal edip oyun kartını aktif edebilirsiniz ; ama devamlı mönitör kablosunu tak çıkart yapman gerekecek ;

    ama artık sli ve crossfire ile bu sorun aşıldı ; biosu salla gitsin.



    bu sayede 2 mönitör alıp 1. yi quadroya 2. yi oyun kartına bağlayıp tak çıkartla uğraşmazsınız.

    aksi halde tek slot varsa başka yapacak bir şey yok ; anakarta upgrade olayı görünür size.yeni anakart alacaksınız yani.

    kullandığınız diğer kart şayet çok güçlü bir şey ise ki quadro tasarım için tasarlanmış karttır ; oyun için dizayn edilen kartın gpusunu bilemediğimden kullandığınız programa göre quadroya gereksinim duymayabilirsiniz.

    şöyleki yeni tasarım ; 3d programları gpu hızlandırmayı destekler ; ve yeni ekran kartlarında bu destek var ; bolcada shader var.

    oyunda kulllandığınız ekran kartı ile bir dizaynın çıktısını kaç saniyede render edilebildiğine bakınız ; şayet quadroda daha uzun sürüyorsa quadroyu kullanmazdım.

    eski quadro modeli kullanıyorsanız standart yeni nesil oyun ekran kartlarının altıında tasarım ve hesaplama açısından ezilebilir.

    yeni nesil amd firegl yada nvida quadro tipi özel çizim kartları zaten hem gpu hızlandırmayı destekliyor ; hemde programsal açısından bu olaya destek var diye biliyorum.

    eski model quadro ise programsal gpu hızlandırma desteği yoksa normal yeni nesil oyun kartlarının altında ezilmesi normaldir.

    açıkçası 3d tasarım yapanların bilgisine sunayım ; testleri görmek gerek. render sürelerine bakmak gerek.

    oyun kartı almak daha hesaplı olarak görünebilir. eski quadro varsa evet. ama yeni model quadro alırsanız oyun yönünden destekleri olmayabilir ; ( sebep oyun üreticileri yazılıma quadro desteği vermiyor ; oyun yazılımı uygun değil.) ve dolayısıyla oyun ya çalışmaz ; yada performans nanay olur.

    bu yüzden hem oyun hemde tasarım olayı düşünen amatör - yada profesyonel kullanıcıların hem oyun hemde tasarım kartlarını araştırıp en uygun ve en hesaplı seçimlere yönelmesini öneririm.

    ama eğer zaman - zaman diyorsanız para para ; az zaman çok iş diyorsanız iş yeri sahibi ; filmci iseniz tasarımcı iseniz quadro -fire gl tarzı kartlara yüksek para vermeniz kaçınılmaz olabilir.

    yada size tavsiye 5000-10000 dolar vereceğime ; 4*7850 veya 4*gtx660 vs vs alıp sli yada crossfire yapıp tasarım programı bunu destekliyorsa , hele hele gpu hızlandırmayı destekliyorsa ; yeni bir psu takviyesi ile çok çok hesaplı gelebilir diye düşünüyorum.

    tüm yükü 4 ekran kartına yüklemek ; ve tek bir quadro ; quadronun ezilebileceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

    bunu özellikle profesyonellere öneririm ; bir araştırsınlar.




  • 3D programlar için alıcağın ekran kartını ilk slota ,

    Oyun için alıcağın ekran kartınıda 2. slota takarsın ,

    Vga girişini oyun oynıyacağın zaman değiştirip reset atabilirsin.

    Daha iyisi varsa arkadaşlar yazabilir.
  • Cevaplar için teşekkürler. ^^
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.