Şimdi Ara

İki ekran kartı ( Nvidia optimus )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dün gittigidiyor dan bilgisayar aldım. ekranın arka kısmında küçük bir çizikten başka birşey yok. poşeti falan duruyor. bandrolü açılmış, kutunun içi açılmış. şarj cihazı lekeliydi. yani teşhir diye düşünüyorum. ekran, klavye tek toz dahi yok. kullanılmışlık belirtisi göremedim. ancak sıkıntı şurada ki bilgisayarda özelliklere bakmak için dxdiag yazdığımda ekran kartı intel 4600 graphic yazıyor. kasa üzerindeki etikette Nvidia GeForce GTX 760M yazıyor. Bilgisayar ve özellikleri;

    Acer Aspire V3 - 772G

    Intel Core i5 - 4200M 2.5 ghz - 3.1 ghz
    Nvidia GeForce GTX 760M
    17.3 HD+
    12 gb ddr3 L ram
    1 tb hdd

    Bilgisayarın üzerinde bunlar yazıyor. Sorularım ise şunlar;

    1. Açtığımda direkt olarak dil seçimi ve bilgisayar ismi felen geldi. sonra ayarları kaydetti ve açıldı. sanırım windows yüklemek için açtılar bilgisayarın kutuyu?
    2. Ayrıca içinden garanti belgesi çıkmadı. Mail adresi istediler mail ile gönderelim dediler. Fatura garanti belgesi yerine geçiyor diyorlar. Unuttuklarını söylediler...
    3. Optimus teknolojisi nedir? Kasayı açıp ekran kartını mı çıkarttılar aklıma bu geliyor yapılabilir mi? çünküm dxdiag yazdığımda ekran kartı intel graphic 4600 var. nvidia ile alakalı hiçbişey yok. aygıt yöneticisinde iki ekran kartı gösteriyor. nvidia yı güncelledim ama kullanıma geçmedi. intel i devre dışı yaptım ancak gene devreye girmedi. internetten nvidia nın sitesinden ekran kartı algılama dedim 760M yi algıladı ve driveri indirdim. manuel olarak kurdum yükledi ancak o zaman da dxdiag a girmedi nvidia... ekran kartı normal mi sitelerde anlatıldığı gibi sıkıntısız mı yoksa içinde 760M yok mu ?
    4. Aynı bilgisayar vatan da 2300 lira ama 750M var üzerinde. bunda 760m var ve 300 lira daha ucuz. bu sebeple tercih ettim. doğru mu ettim? Para sıkıntı olduğu için böyle bir yola başvurdum.

    Sorularıma cevap veren arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim !!!







  • Dx diagda intel ekran karı görünmesi normal, nvidia ekran kartı güç isteyen uygulamalarla, oyunlarda otomatik devreye girecektir.
  • segrek1234 S kullanıcısına yanıt
    Cevaplar ;

    1- Yeni Bilgisayarların çoğunda bilgisayarı açtığında direkt dil seçimini gibi ekranlar geliyor. Kullanıcının tamamen kendine göre özelleştirmesine olanak sağlıyor bu özellik. Windows yüklemek veya bilgisayarın düzgün çalışıp çalışmadığına bakmak için açılmış olabilir. Çünkü Vatan veya benzeri yerlerdende alsan bilgsiyarı kutudan çıkarıp bilgisayarda bir sorun olup olmadığına bakarlar ki sonradan sıkıntı yaşama.

    2- Vatan veya benzeri yerlerde Fatura ile garanti işlemlerini yapabiliyorsun. Garanti yerine geçiyor fatura ama varsa ürünün garanti belgesini de istiyorlar bir sorun durumunda. Bu yüzden Orjinal fatura ve varsa garanti belgesini mail ile değil kargo ile size postalamalarını isteyin. Posta parasını onlar ödesin. Yok ödemeyiz diye tuttururlarsa bence siz ödeyin alın belgerinizi. ileride sıkıntı çıkmasın sonra.

    3- Optimus teknolojisi Kullanıcının ihtiyacına göre ekran kartlarının ikisi arasında otomatik değişim yapması. Diyelim aşırı bir grafik istemeyen bir şey ile uğraşıyorsunuz misal word veya powerpoint'te bir şeyler yapıyorsunuz. Sistem hemen düşük grafikli intel hd grafi'ği seçer ama Oyun oynuyorsunuz diyelim. O zaman yüksek performanslı ekran kartını yani nvidia'yı devreye sokar otomatik. dxdiag'da İki ekran kartı birden gözükmez. Düşük tüketimi olduğu için otomatik olarak ilk ekran kartı ayarlanan intel hd grafik gözükür orada. Diğer ekran kartını görmek için "denetim masası aygıt yöneticisi" içinden "Görüntü bağdaştırıcılarına" bastığınızda iki tane ekran kartının sürücüsünü yüklü olarak görürüsünüz. Eğer orada yüklü değilse yüklenmiyorsa o zaman sorun var diyebiliriz. İkinci ekran kartı varsayılan ekran kartı olarak ayarlanamıyor sanırım ki ben hiç görmedim. dxdiag'de nvidia'yı görmemeniz normal. Ama Nvidia denetim masasından Oyunların exe.'lerini bulup sadece oyun için nvidia ekran kartını seçebilirsiniz veya diğer uygulamalar için.

    4- Vatan veya başka mağazaların satış politikası karmaşıktır. Özellikler sizi aldatmasın. Aynı marka birebir aynı özelliklere sahip ürünler a, b veya c mağazasında UYGUN, ÇOK UCUZ VE PAHALI olabilir. Her mazağanın kendine göre bir indirim günü olabiliyor.




  • hocam teşekkür ederim. o zaman bilgisayarı elimde tutuyorum, gittigidiyor dan parayı onaylıyorum. sıkıntı yok yani? garanti belgesini gönderdiklerinde hiçbir problem kalmamış oluyor eğer anlattıklarınızı doğru anladıysam
  • segrek1234 S kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarda saydıklarınızın dışında bir donanım problemi yoksa onaylayın.

    Misal;

    - Açılma tuşu bozuk.

    -Aşırı ısınma ve buna bağlı aşırı fan sesi ve kendi kendini oto kapama.

    gibi sorunlar yoksa onaylayın gitsin.
  • sorununuz üsteki yorumlardan çözülmüş gibi, yeni bilgisayarınız hayırlı olsun.
  • çok çok teşekkür ederim. @maxpayne53
    Eyvallah teşekkür ederim @Titan291

    şimdi bir sorun daha çıktı...

    dota2 yükledim ve oyunu açmıyor. nvidia denetim masasından entegre yi seçtim ancak öyle açtı.
    hadi diyelim dota2 ye özel böyle yapıyor ekran kartı uyumlu değil, euro truck simulator diye bir oyun yükledim onda da aynı hatayı veriyor... oyuna girmeden direkt olarak oyunu kapatıyor. masaüstünden oyuna geçemiyorum. bir video izledim ekran kartını çalıştıran birşey varmış görüntü ayarlarını ön ayarlarla yap diye bir buton var. onu tıkladığımda nvidia simgesinin dönmesi nvidia ekran kartı ile oluyormuş. bilgisayarı ilk aldığımda onu tıkladım mı dönüyordu evet sıkıntı yoktu. ancak şuan denediğimded açmıyor. nvidia denetim masası iptal oldlu ve hata veriyor sürekli. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum?
    ekran kartını google chrome ye tanıttım ve ondan başka bişeyle kullanamıyorum. chrome kullanmak için gtx 760 mı almak gerek? hiçbişey açamıyorum




  • segrek1234 S kullanıcısına yanıt
    İki ekran kartı sürücülerini de güncelleyebiliyorsan güncellemeyi dene. Ondan sonra sorunun devam edip etmediğine bak.

    Ve karşılaştığınız hata raporu'nun resmini çekip buraya atarsanız yardımcı olmaya çalışırız.
  • bugün işte aklıma geldi de sorun hakkında bir deneme şuan çözmüş bulunmaktayım :D
    sıkıntı nvidia nın dil de imiş. son güncelleme Türkçe kaldırmıyor diyorlardı nasıl olur falan diyordum sanırsam ondan yapıyormuş. bütün sürücü bilgilerini sildim hatta aygıt yöneticisinden de kaldır dedim. sonra aygıt yöneticisinde donanım değişikliğini tara mı ne öle bişey var onu tıkladım şak diye benim ekran kartını buldu ve sonram da kendi kendine yükledi. tek müdahale etmeden herşey normal şuan :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.