Şimdi Ara

İki defa müşür değiştiği halde yanmayan geri vites lambası (Edit: Sorun çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cankut1907

    Aracınızın ön farları ne durumda? Sonradan takılan led yada xenon var mı yoksa halojen mi mevcut? Hem uzun hem kısalar için soruyorum.

    Yok. Her lamba orjinal. Hatta değişen sol ön lamba sadece oda yetkili servisten orjinal lamba ile değiştirildi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Geri vitese attığınızda geri vites lambasına giden artı ucu multimetre ile ölçün.Hatta geri vitese attığınızda hem geri vites lambasına giden + ucu hem de kameraya giden elektriği ölçün.Normalde gei vites lambasına giden artı ucun hem geri görüş kamerasını hem de geri vites lambasını çalıştırması lazım.Kameranın çekeceği akım ney ki?Millet çakmaklıktan enerji alıp usb teyp vs bir sürü şey bağlıyor.Siz o dediğim yerleri multimetre ile bir ölçün.Kablo bağlantılarını kontrol edin.Ben aracıma multimedya ve geri görüş kamerasını kendm monte ettim ve hiçbir sıkıntı yok.

    Aslında ölçüm yapma sıkıntım yok. Avometrem bile var ama araçta bağlantılar nereye yapılmış hiç bilmediğim için ölçüm yapamıyorum. Birde sizin söylediğiniz gibi çok akım istememesi lazım. Ancak sorun şu akü üzerinde 12v ölçüldü ve geri kameram sorunsuz çalışıyor. Demekki kamera fazla akım istemiyor. Ama gelen akım diğer parçalara yetmiyor. Sonuçta 10 senedir sensör kullanıyordum. Hiç böyle bir sorunum olmadı. Üçüne demekki akım yetmiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Enola kullanıcısına yanıt

    Başımdan geçen olayı anlatayım hocam. Aracım Opel Astra k. Aldığımda sonradan takılmış android multimedya cihazı ve ön farda kısalarda xenon, uzunlarda çakar modülü olan ledler vardı. Her neyse aracın tüm uyarı sesleri multimedya cihazıyla birlikte takılan canbus üzerinden buzzere iletiyor. Ancak bu sesler bazen o kadar yüksek çıkıyordu ki duysanız çıldırırsınız. Geri yanaşırken park sensöründen gelen sesler beni benden alıyordu. Tabi önce multimedya cihazının servisine gittim ve durumu anlattım. Adamlar uzaylı görmüş gibi baktılar resmen. Daha önce hiç böyle birşeyle karşılaşmamışlar. Önce cihaza format atılıp yeniden programlandı. Daha sonra canbus ve buzzer değiştirildi. Bir müddet herşey yolunda giderken bizim sesler yine sapıttı. Daha sonra aracın sol kısa farı ve plaka lambalarından arızalar gelmeye başladı. Ama kafasına göre kendi kendine düzeliyordu. Sonra ben bu olayın üzerine gittim ve uzun kısa bütün lambaları standart halojen takarak orijinal haline getirdim. Bunu yaptıktan sonra yukarıda anlattığım herşey ortadan kalktı. Sanırım Opel' in elektroniği biraz hassas. Yapılacak işlemlerde bunu göz önünde bulundurarak hassas davranmak gerekiyor. Eğer sizin aracınızda multimedya cihazı haricinde orjinal olmayan, sonradan takılan herhangi birşey varsa sorunu tetikliyor olabilir. Ya da bunlardan bağımsız olarak tamamen cihazı bağlayan servisin hatası da olabilir. Sabırla incelenmesi gerekiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Park sensörü varsa geri vitese takıldığını sonradan takılan sensörler geri park ışığından elektrik alarak anlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun çözüldü. İlk mesaj düzenlendi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.