Şimdi Ara

İhtiyaç Nedeniyle Kiracının Tahliye Davası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar . Kiracıyım aynı zamanda kirada dairem var . Ev sahibi kirada oturduğum daireyi satıyor , satmak üzere hatta. Burada çok fazla dayanamıcam. Yoksa kanlı bıçaklı olacağız. Mecbur çıkmak durumundayım . Kiracıma çıkması gerektiğini hem sözel hem noter yoluyla sözleşmenin bitiş tarihinden 5-6 ay önce bildirdim . Sözleşmenin yenilenmeyeceğini en geç sözleşme tarihinde çıkmasını gerektiğini bildirdim . Kendisi çıkmayacağını söyledi Sorum gruptaki avukat arkadaşlarıma veya hukuk okuyan değerli arkadaşlara . Adam diyelim ki çıkmadı , gereksinim nedeniyle tahliye davası açacağım . Bu dava ne kadar sürer ? En kısa sürede nasıl çıkarabilirim pisleşmeden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1 yılı bulur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    1 yılı bulmaz umarım çok uzun :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilisimci1903 kullanıcısına yanıt

    Küçük bir yerde yaşıyorsanız belki bulmaz ama büyükşehirdeyseniz bulur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiracınız 1-2 yıllık ise uzlaşmaya çalışın bence, taşınma masrafları gibi konularda.

  • Bizde dün açtık kiracıya.


    Avukat 5 ay dedi ortalama avukat 5 ay dediyse onun 1 yılı var gibi geliyor.


    İstanbuldayım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 9 Eylül 2022; 21:30:45 >
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt

    Bende istanbuldayım . Yüzsüz adam çıkmaya yanaşmıyor, uğraştıracak bizi . Sözleşme biter bitmez dava açtınız değil mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keukuat kullanıcısına yanıt

    Uzlaşma yolunu seçmiyor , iletişime kapalı maalesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama 1 yıl ile 1 buçuk yıl sürer hatta şuan kiracı ve ev sahibi davası çok fazla olduğu için uzayabilir bile. İşiniz zor gerçekten istanbulda ev de yok resmen. 2 tarafda haklı bir şey diyemiycem. Allah kolaylık versin...

  • derlemeler kullanıcısına yanıt

    Adam evime ortak oldu . Sakın evinizi kiraya vermeyin. Verecekseniz de her türlü senet sepet alın yoksa böyle şerefsixlere denk gelebilirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilisimci1903 kullanıcısına yanıt

    Bende kiracıyım ama ev sahibim senin durumundaki gibi olsa zorluk çıkarmam çıkardım tabi şartlar sağlanırsa taşınma parası ve kira bedeli. Zaten anladığım kadarıyla bunları adama teklif ediyorsun ama o zorluk çıkarıyor. Zor bir durum bunun sebebi başlı başına hükümet bence. Eskiden mahalle mahalle gezerken evlerde kiralık ilanı görürdük büssürü boş ev olurdu özellikle yaz sezonunda, bunun yüzde 90 sebebi mülteciler karşımızdaki dairede 6 - 7 kişi kalıyorlar. Mülteciler olmasaydı bu durumu yaşamazdık bence. Allah sabır versin sizede. Mağdur olmak çok kötü birşey, umarım bir çıkar yol bulursunuz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 10 Eylül 2022; 13:50:31 >
  • derlemeler kullanıcısına yanıt

    Ben hem kiracıyım hem ev sahibi . Kendi ev sahibim evden çıkarıyor , benimde huzurum kalmadı her gün her gün aynı muhabbetleri duymaktan mecbur çıkacağım kendi evim için yasal sürelerde ihtarname de gönderdi ama insan çakal olunca bedavaya oturunca malın ortağı oluyor . Şu zaman çıkacağım dese , anlaşma yoluna gitse zaten parasında pulunda değilim ama insanda önce vicdan olacak . Öyle olsaydı elimden geleni yapardım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle ev sahibinizin evi satacak olması sizi çıkarma hakkı vermez. hatta evi alan kişinin de böyle bir hakkı hemen başlamıyor size ihtar çekiyor siz ev bakıyorsunuz daha uygununu bulamazsanız çıkmayabilirsiniz. ha anlaşırsınız taşınma masraflarını karşılar siz de çıkarsınız. aynı durum kiracınız için de geçerli. eve ihtiyacım var demeniz veya ihtar çekmenizin yasal olarak evden çıkarma zorunluluğu getirmiyor sadece hukuksal prosedürleri sağlamış oluyorsunuz. mahkemeye gittiğinizde ki eğer büyük şehirdeyseniz en yakın dava başlangıç tarihi 2023'tür 1-1,5 sene sürer çünkü bu tür davalar çoğaldı. artık anlaşma yoluna gidilecek ama nasıl anlaşılır bilinmez taşınma bedelleri var yeni kiracılar için ev sahipleri çok acımasız oluyor kiracınız da haklı kendini düşünmek zorunda ve yasal haklarını sonuna kadar kullanmak isterse de yapacak bir şey yok.

  • Merhabalar, süreçte ne durumdasınız acaba? Ben de yeni bir ev aldım, kiracıya ihtarname çektim. Sonra da aradım, ki 6 aya razı olduğumu hatta 8-9 ay sonrasına tarih verirse buna bile razı olduğumu söyledim. Pek çıkmak istemiyor gibi. Muhtemelen benzer bir sürece girmek zorunda kalacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstanbul'da tahliye davası açacaklar için uyarayım. Dava dilekçesi verdiğinizde ilk duruşma tarihi ortalama 11 ay sonrasına veriliyor. En iyi ihtimalle 4 duruşma olsa 44 ay yapar. Bu da ortalama 3,5 -4 sene gibi bir süreyi kapsar. Öyle 3-5 ayda 1 senede tahliye İstanbul için konuşuyorum HİÇ MÜMKÜN DEĞİLDİR.

  • PARAFESOR P kullanıcısına yanıt

    Antalya aynı şekilde kilit kira uyuşmazlıkları mahkemelerin iş yükünü çok arttırdı. O yüzden kısa sürelerde bu davaların bitmesi çok zor. İlk duruşmasını 5-6 ay sonraya veriyor zaten ilk celse de ön inceleme işlem yok 2-3 yılda bir hakim değişiyor. 1 kez hakim değişse 1 kez izinli olsa hakim 2 celse tanık dinlense yoktan 2-2.5 yıl. Karar yazıldı icraya verdik tebliği gitmesi boşaltma 3 yıl....


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba bir sorum olacaktı mümkünse cevaplarsanız sevinirim.
    Evim satıldı ve ihtar çekildi. Süre sonunda şu anda ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açıldı. İlk aylarda sorun yoktu fakat. Dava konusu olduktan sonra ev sahibi kirayı EFT ile bana geri gönderiyor. Tekrar denedim yine geri gönderdi. Bunu engellemek gerekiyor mu yoksa bu şekilde ben atsam o geri yollasa bi sorun olmaz mı? İleride dava ile ilgili veya kirayı ödemedi diyerek ihtar çekebilir mi? Herhangi bir olumsuz sonuç doğurur mu benim adıma?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Atm ye git açıklamalı yatır fişlerini de sakla mümkünse bir dosya yap tarat , fotoğrafını çek buluta kaydet vs kaybolmasın. Bu şekilde gelen paranın hesabı olmadığı için reddedemez, iade edemez.


    Önce parayı hep gönderdiğin bankaya git mevcut hesabı kapatıp aynı bankada yeni hesap yeni kart almak istediğini söyle nedenini sorarlarsa iban numaramı değiştirmek istiyorum sosyal medyada aramda husumet olan biri paylaşmış de yardımcı olurlar. İban değişirse sana geri gönderemez.


    Fiş Açıklama Ör: Göktepe Apt. D:12 Kira 2022 Eylül Ekim Aralık, 2023 Ocak Kiracı Ahmet Çukur (Malum atm para yatırma fişinde hesap sahibi vs belli olmuyor ayrıntılı yazmak gerekli)


    O da ibanı değiştirirse tevdi mahali tayin ettirip oraya yatırmak kesin çözümdür. (Tevdi mahalini hakim taktir eder)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.