Şimdi Ara

İhtiyaç Kredisi Yapılandırma - Borç Nakili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    5 ay önce ziraat bankasından emekli olan babamın üzerine ihtiyaç kredisi çektik.o zamanlar faizler yüksekti ve 59.000 tl kredi için 105.000 tl geri ödeme çıkardılar karşımıza ve ihtiyacımız acil oldugu içinde kabul etmek durumunda kaldık.

    tabi elimize geçecek olan 59.000 tl'den birde 10.000 tl hayat sigortasını peşin aldılar.bize kalan 49.000 tl oldu.

    Malum şu anda kredi faizleri oldukça düştü.Biz bu yüksek faiz zararından nasıl kurtulabiliriz?

    Çevremizden duyduğumuz ve internetten yaptığım araştırmalardan elde ettiğim bilgiler ne kadar doğrudur?Bilen arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

    1.seçenek bankaya gidip krediyi yapılandırın deniyor.Babam bankaya gittiğinde yapılandırma yapamayacaklarını söylemişler ( belkide yaşlı gördüler yedirmeye çalıştılar bilemiyorum )

    2.seçenek babamın emekli maaşını başka bir bankaya taşımak suretiyle o bankadan güncel düşük faiz oranlarıyla kredi alıp diğer bankaya olan borcu peşin ödemeyle kapatmak.

    2. seçeneğe göre şu anki faiz oranlarını baz alırsak daha avantajlı oluyoruz sanırım.

    Ayrıca hatırladığım kadarıyla krediyi erken ödemede,kesilen hayat sigortası tutarının büyük kısmı geri iade ediliyor.Burdanda avantajlı durum olusuyor bizim için.

    Bankaya git sor diyenleriniz olabilir ama bankacılarında hepsi ayrı ayrı konusuyor.Belki bu tip bir olayı yaşayanınız vardır aranızdan.Tecrübelerinize acil ihtiyacım var.


    Edt : eksik bilgi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4EverTurkey -- 12 Aralık 2019; 18:25:22 >







  • 10000 tl hayat sigortası mı olur yahu
    Yapılandırmaya bankalar yanaşmıyor mümkünse başka bankadan uygun faiz oranı ile çekip ziraati kapatın ama en önce hayat sigortasını iptal ettiririn.
  • Arkadaslar 50 bin ihtiyaç çekeceğim. Hangi bankayı önerirsiniz. Vakıf maaş müşterisiyim. Son faiz indirimi ile bireysel krediler de değişiklik olur mu?
  • gumus2929 G kullanıcısına yanıt
    Vakıfbank faiz oranı düşük gibi olsa da diğer masrafları çok yüksek oluyor ve gereksiz paketler tanımlayıp para kesebiliyor. Faiz oranları için karşılaştırma sitelerini kullanabilirsiniz. Örnek olması için şu an akbank ihtiyaç kredisinde 60 ay 50 bin tl’ye 1,09 faiz uyguluyor.
  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası 18 ayda bitirmek niyetim. En uygun neresi olur acaba? Benim gördüğüm cepte teb ve ing iyi gibi?
  • gumus2929 G kullanıcısına yanıt
    Olabilir bildiğim kadarı ile CEPTETEB dosya masrafı almıyor fakat onunda hayat sigortası yüksek çıkıyor, krediyi kullandıktan sonra arayıp iptal ettirmeniz gerekiyor. İng üzerinden kredi kullanmadığım için bilgim yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.