Şimdi Ara

İdeapad S340 14IWL Fan sürekli çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 2 hafta önce Lenovo idepad S340 14IWL notebook aldım. Lakin neredeyse sürekli fan çalışıyor. Aşırı ısınma problemi yok cpu dreceleri 50 santigrat civarı. Üstelik biostan sessiz çalışma modunu da aktifleştirdim. Oyun falan zaten oynamıyorum.Arka palnda her şey kapalı gereksiz program yok.Harici bir antivirüs yok. Fanı aktifleştirecek hiçbir şey yok yani. İş için aldım. Lakin internette sayfalardan gezinirken,basit videolar izlerken hatta şu yazıyı yazarken dahi sanki oyun açıkmış gibi,ya da böyle sürücü kaldırıp yükleniyormuş fan çalışıyor. Bir türlü anlamadım. Sadece her şeyi kapatıp masaüstünde boş boş dururken sessiz oluyor. Onun haricinde googleda falan gezerken bile fan hemen çalışmaya başlıyor. Sebebini anlayamadım. Pek normal gelmedi ses bana çünkü daha önce de lenovo z5070 kullandım onda böyle bir sorun yoktu. Basit işlemlerde fanın sesini duyamıyordum. Aşağıya işlemci değerlerinin fotosunu koyuyorum. Bu değerler normal mi? Normal ise fan sizce neden böyle sürekli devreye giriyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.İdeapad S340 14IWL Fan sürekli çalışıyorİdeapad S340 14IWL Fan sürekli çalışıyor







  • Evet sanırım kendi sorunumu kendim çözdüm. Laptopta iki ekran kartı var. Biri intel uhd 620 diğeri nvidia geforce mx230. Aygıt yöneticisine girip görüntü bağdaştırıcılarından nvdia ekran kartını devre dışı bıraktım. Ses kesildi. Üstelik işlemci sıcaklıkları da 8-9 derece düştü. İlk aldığımda nvidia denetim masasından 3D ayarlarını vs kaliteli ve en iyi performansa ayarlamıştım. Belki ondan ötürü ya da ekran kartı sürücüsünde bir sorun vardı ve stabil çalışmıyordu. Nvidianın performans gerektiren işlemlere devreye girmesi gerekiyordu. Sanırım bende anlamadığım bir şekilde arkada hep aktif olarak çalışıyordu. Bu da fanı etkiliyordu. Ben sorunu bu şekilde çözdüm. Lakin Nvdia ya da lenovonun bu mesele ile alaklı bir güncelleme yapması gerekiyor. Performans gerektiren bir işim olursa da(gerçi oyun falan oynamam pek) tekrardan aygıt yöneticisinde aktif hale getiriyorum.




  • okidoki123 O kullanıcısına yanıt
    "En iyi performans" ayarına getirdiğinizi yazmışsınız, gözünüzden kaçan kısım sanırım burası oldu. "Geçişli grafikler / uygulamaya özel ayarlar" gibi seçeneklerden ayarlama yapmanız gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.