Şimdi Ara

İddia: B sınıfı ehliyetin kapsamı yeniden genişletiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
4.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İddia: B sınıfı ehliyetin kapsamı yeniden genişletiliyor
    Şubat ayında B sınıfı ehliyetin motosiklet kullanabilmesinin önünü açan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Düzenlemeyle birlikte, B sınıfı sürücü belgesi olanların harç ödemeden veya sürücü belgelerini değiştirmeden A1 sınıfı olarak adlandırılan 125 cc’ye kadar motor hacmine sahip motosikletleri kullanabilmeleri sağlanmıştı. Yeni bir habere göre ise B sınıfı ehliyetin kapsamı yeniden genişletilebilir.



    B sınıfı ehliyete yeni düzenleme geliyor



    2024 yılının ilk aylarında milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bir karar alınmış ve B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler, 125 cc ve altındaki motosikletleri kullanabilmek için ilave ehliyet alma zorunlulukları kaldırılmıştı. Halk TV'de yer alan habere göre B sınıfı ehliyetin kapsamı yeniden genişletilebilir.



    Ayrıca Bkz.Sınırlı sayıda Suzuki Swift Hibrit, 998 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor



    Aktarılanlara göre A1 sınıfı motorlara ilaveten B2 ehliyet kapsamında A2 sınıfı motosikletlerin de eklenmesi planlanıyor. Bu ek kapsam genişletmesinin ne zaman meclise sunulacağı ise şimdilik belirsiz. Öte yandan halihazırda B sınıfı ehliyete sahip sürücüler herhangi bir sürücü kursundan motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alma şartını yerinene getirerek A1 sınıfı motorları kullanabilirler.



    A2 ehliyet nedir?



    A2 ehliyet, 125 CC'nin üstünde yer alan, teknik olarak 35 kW güce kadar olan ve 0.2 kW/kg güç/ağırlık oranıyla sınırlı motosikletleri kapsamak için kullanılan bir ehliyet türü olarak biliniyor. A2 sınıfı ehliyet, 125 CC ile 599 CC arasındaki araçları kapsıyor. Bu ehliyete sahip sürücüler güç sınırı 12 KW ve 16 beygiri aşmayan üç tekerlekli motosikletleri de kullanabiliyor. 




    Kaynak:https://halktv.com.tr/gundem/b-sinifi-ehliyeti-olanlara-bir-mujde-daha-motosikletlerden-sonra-bu-araclari-da-818332h







  • hocam bu düzenlemeyi yapanlar hayatlarında hiç motosiklete binmemiş adamlardır muhtemelen, 50km hızla giderken bir kaza yapsınlarda ebelerinin örekelerini bir görsünler anlarlar... kaldıki araba ile kaza geçiren biri ile motosiklet ile kaza geçirmeyi bir tutuyorlar! ben zamanında 50-60 km hızla bir arkadaşım ile motosiklet ile giderken kaza geçirmiştik soluğu hastanede aldık... direk üzerinden uçup arabaya kafa atmıştım: siz siz olun motosiklete binerken iki kere düşünün!

  • hindistan olma yolunda emin adımlarla

  • Mevcut düzenleme ile b ehliyetle 125 cc'ye kadar kullanabilmek için yine sürücü kursuna 9 bin tl ödemeniz gerekiyor. A2 almak için de 2 bin tl fazla ödemek yetiyor. Yani düzenleme yapılmasa da olurdu.

  • Bol bol kaza haberi görmeye hazır olun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunlar 125 CC motorları şaka sanıyor herhalde. Ne biçim güçlü motorlar var o hacimde. Adamın kafasını kopartır. Trafiğin azı çoğu yoktur eğitim herkese herşeyde şart. Umarım bu hatadan dönerler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Laazzz kullanıcısına yanıt
    Uygulama sınavına giriyor yine. Hem ne yapak komple mi yasaklansın kaza oluyor diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faniseyler -- 25 Mart 2024; 15:32:19 >
  • Sürücü kursu mecburi olmamalı.

    Sınava şahsen başvuru yapabilmeli isteyen vatandaş. Düzgün kullanan geçsin, alsın ehliyeti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece ehliyet değişikliğini yapma zorunluluğu kalktı gene gidip paşa paşa sürücü kursuna para bayılıp uygulama sınavına giriyorsun bi anlamı yok yani kapsam genişletilse ne olur genişletilmese ne olur saçma sapan haberler

  • A1 için de A2 için de kursa gidip para verip üstüne direksiyon sınavına girmek gerekiyor. Algı sadece şu: B ehliyeti olanlar misal 125cc ye kadar kullanabiliyor. Öyle bir şey yok.

  • Düzenleme yapılmasa daha iyi olurdu. B sınıfı ehliyetle 125cc motor kullanmak için sürücü kursuna 9.000₺ yatıracağına A1 10.000₺ A2 13.000₺ A sınıfı ehliyet 15.000₺ al hiç olmassa resmi A sınıfı ehliyetin olmuş olur. Yani bu yasa milleti resmen keriz yerine koymak olmuş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hindistan.

  • Tüm kanunları motor kullanmayan ,ömür boyu meclis maaşı alan ,elemanlar yapıyor

    Adamların Gerçek Hayat hakkında bilgisi ve görgüsü tecrübesi olduğunu düşünmüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne saçma birsey biz gidiyoruz para oduyoruz aradan 2 3 sene geciyor nerdeyse b sinifina helikopter sürdürecekler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • idrisezman kullanıcısına yanıt
    Kim kullandığı aracı ehliyet kursunda öğrenmiş ki? Bana bi gösterin.. hele o ilk yardım, trafik ve motor derslerinde anlatılanları kim ne kadar aklında tutuyor? İyi olmuş bence bu gençler otomobillere binecek bir geleceğe sahip değiller bari motor kullansınlar..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mevcut kanunda 125cc için sınav egitim hicbir sart değişmedi herseyi yine basarıyla gecmek gerekiyor değisen tek sey devleton aldıhı yaklasık 2500tl olan ehliyet harcının artık alınmaması yani hicbirinde almasa daha iyi tabi ama B ehliyeti olan herkes 125cc kullanabilir diye bir durum yok yine eğitim-sınav vs gerekiyor hatta bence o kadarını yapan direk versin 2500tl direk A2 alsın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yav Dalga geçmeyin insanlarla yürüyün gidin.A1 meselesi fosa çıktı zaten sürücü kursuna para bayilman gerekiyor yok genişletiliyor yok böyle oluyor.Bu ülkedeki hicbirşeye inanmıyorum artık!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RumeeL kullanıcısına yanıt
    Skorsiky
    U bot
    F 35
    Tren
    Tramvay
    Tiger tankı

    Herşeyi kullanacaklar maşallah

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neden ehliyet almak için illa kursa gitmeye gerek var arkadaş? Sok beni sınava, istediğin kriterleri yerine getirebiliyorsam ver ehliyetimi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oha bir yandan 50 CC fiyatlarında tiranlık yapıyorlardı. CC yükselince markalı şeylerin önü açılır. Fakat iki teker şakaya gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snrdnr kullanıcısına yanıt
    Haklısınız Boşuna kursları ihya ediyorlar motosiklet 125 cc altı düşük hacimliler için direkt sınav olsun kursa gitmeden ama sadece motosiklet ve düşük cc hacimlileri için yapılsın bu durum gidiyorsunda öğrettikleri ne anca temel eğitim sınavda 8 daire çiz 30 dk yol sürüşü kaptın a1 ve a2 ehliyetini sonra kaza olmayacağının garantisimi oluyor ehliyet aldığında 🙂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 25 Mart 2024; 20:2:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.