Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (216. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.949
Cevap
189
Favori
770.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • omur3838 O kullanıcısına yanıt
    İsteğim var derken ne demek istedin ?

    Bi de Avusturya çok girişli mi vermişti vizeyi genelde Avusturya ve Çek Cumhuriyeti tek girişli veriyor çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omur3838

    Geçen sene acenta vardı işlemlerimizi yapan bu senede ona verdim geçen sene ilk vizemdi ben gittim bu sene Ankara’ya gönderdim evrakları hepsi tamam ama içimde yinede şüphe oluyor 5 Kasım’da randevu almıştım dedi. Takip numarasıyla kontrol ettiğimde hala dosyalar elçilikte gözüküyor inşallah bu hafta belli olur.Bide idataya evraklar 5 Kasım’da verildi Konsolosluğa 6sında mı eline geçiyor ?
    Ankara maalesef geç çıkıyor sonuçlar.Benim sonuç evrakları verdikten 26 gün sonra belli oldu (28 Eylül başvuru 24 ekim sonuç) keza benim gibi çoğu kişinin aşağı yukarı bu zaman zarfında çıktı.Neden geç çıkıyor sorusuna yoğunluk cevabı veriliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene akrabalar istek yollamılştı Avusturya için bu sene Nişanlım Almanya’da o yolladı. Çok girişli vize nasıl oluyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaradan bu yakinlarda vize alan varmi. Konsolosluk hangi tarih basvurulara bakiyor bugun acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 Kasım’da verdim hala bekliyorum acaba hangi günlere bakıyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omur3838 O kullanıcısına yanıt
    Multi Vize oluyor... Mesela 3 aylık vize alıyorsun sana 45 gün schengen bölgesinde kalma hakkı tanıyor ister 40 kere git gel istersen bir kerede 45 gün kal demek oluyor..
  • Avusturya vizem multi değildi normal 01 yazıyordu almanya vizesinde bi sıkıntı olurmu ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar Almanya vize vermemek için dediğim gibi 1 gün sonrasına bana Red verdi sebebi 6.ve 9.madde olarak gösterdi 2 madde aslında evraklar tam Dı ama vermemek için çabaladı ve vermez de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    31 ekim ankaradan basvurmustum, bugun msj geldi kargoya vermişler. Normalde bugün uçuşum vardi biletimi aciğa aldim. Insallah vize cikmistir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gencmhnds -- 19 Kasım 2018; 19:38:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 31 Ekim demek istediniz herhalde inşaallah çıkmıştır hakkınızda hayırlısı olur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bugun benim 90 luk vizem geldi. Darisi tum bekleyenlerin basina insallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 Kasım’da Ankaradan başvuran var mı? Konsolosluk hangi günleri inceliyor acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 Kasım’da Ankaradan başvurduğum vizem dün itibariyle elime ulaştı 15 günlük darısı bekleyenlere inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ben vize konusunda deneyimliyim, 6 schengen vardı önceden ama bakınca 3 haftada gerçekleşiyor vs. yazılınca panikledim açıkcası. Fakat hiç de öyle bir durum yokmuş.

    İstanbul Harbiye'den direk başvurdum Pazartesi verdim Cuma aldım. Harbiye'den mi, kadıköy'den mi anadolu'dan mı başvurduğunuz çok önemli açıkcası, ondan gecikiyor çoğu durumda. Çünkü idata iğrenç bir firma zaten bunu söylemeye bile gerek yok, kargolamayı da pek hızlı yapmıyorlar. Onun dışında normal süreler geçerli: yeni başvuranlar için 1-2 hafta civarı vize verilmesi sürüyor, sonraki başvurularda 1 hafta ve altına düşüyor.
  • Merhaba,

    1.11.2018 tarihinde Kadıköy iData'dan yaptığım başvuruya 9.11.2018 tarihinde 3.(maddi beyan) ve 9.(geri döneceğime inanamamaları- ailevi ve mesleki) maddelerden red cevabı aldım.

    16.11.2018 tarihinde itiraz dilekçesini elden İstanbul konsolosluğuna verdim. 3. maddeye karşılık yeniden hesap dökümleri verdim ve dilekçeye son anda girme sebeplerini açıkladım paraların ki biri ayın son günü yatan maaşım diğeri de elimdeki nakit birikimdi. 9. maddeye karşılık aileme ait normal başvuruda istemedikleri tapu, şirket belgeleri vs ekledim ve açıkladım. Mesleki konu çalıştığım şirketten dolayı SGK'ya tabi olmadığımdan olduğunu tahmin ederek durumu açıkladım dilekçe içerisinde. İzin belgesine izin tarihleri tamamlandıktan sonra çalışma şartları aynı kalacaktır gibi bir madde ekledim. 6 aydır çalıştığım için izin hakkım olmasa da yılbaşını Almanya'da geçirebilmek için önümüzdeki yıldan 1 gün avans avans izin aldığımı belirttim dilekçe içerisinde.
    22.11.2018'de üniversite diplomamın iletilmesini istediklerine dair bir e-mail aldım. 23.11.2018'de elden teslim ettim.

    Bugün sabah 8.03'te "İtirazınız olumlu sonuçlanmıştır.17.12.2018'e kadar pasaportunuzu konsolosluğa teslim etmeniz gerekmektedir. Vize basım işleminden sonra pasaportunuz tarafınıza kargo ile yollanacaktır." şeklinde bir e-posta aldım.

    Benzer durumlar yaşayanlar olabilir diyerek süreci detaylıca açıkladım. Umarım kimse red cevabı alıp benim uğraştığım kadar uğraşmaz, ancak red cevabı alırsanız maddelerin üzerine düşünerek ve detaylı bir çalışma yaparak itiraz etmeniz faydalı oluyor.




  • Merhaba. Bir şey öğrenmek istiyorum. 12.03.2019 a kadar schengen vizem var. Tekrar Almanya'ya gitmek istiyorum. Bunun için sadece bilet almam yeterli mi ?
    Sigorta vs. gerek var mıdır? Ya da başka şeyler?
  • Selamlar öğrenciyim,şubat-mart gibi Almanya'ya turist olarak gitmeyi düşünüyorum 10 gün civarı.

    Daha önce yurt dışı deneyimim olmadı. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı ? Tavsiyeleriniz varsa yazabilirsiniz. Çok sevinirim.
  • 22 Kasım da başvurmuştum 27 Kasım da sonuçlandı 3 yıllık aldım.Daha öce son ikisi Almanya'dan olmak üzere farklı ülkerlerden vizelerim vardı....
  • dailek kullanıcısına yanıt
    Merhabalar... Schengen bölgesinde geçireceğiniz gün sayısını doldurmadıysanız biletten baska bir seye ihtiyacınız yok... Tabiki havalanıdna alamnız gereken harç pulu hariç.. İyi Yolculuklar...
  • Eğer evraklarınız tam ve belgeleriniz düzgünse vize almak için en ideal ülke Almanya'dır, 7 tane şengen vizem var, 6'sı almanyadan, ilk vizem tatil günü kadar verilmişti, ikinci vize 3 ay, 3. vize 6 ay, 4-5 ve 6. vizeler 1'er yıl olarak verildi ve en son temmuz ayında da 3 yıllık verdiler... SGK'lı işçi olarak çalışıyorum, maaşım öyle yüksek gözükmüyor, bankada da yüklü paralarım yok fakat bu vizelerin hepsinde bol bol Almanya'ya giriş çıkış yaptım... bizde genel olarak yapılan bir hata var, bankadaki hesap genelde maaş girdisi çıktısı olan ve meblağı düşük olan bir hesap oluyor ama vize için banka dökümünün alındığı gün hesaba yüklü para girdisi yapılıyor, konsolosluk çalışanı döküme bakıyor, hesapta 3 ay boyunca bin lira, 2 bin lira olmuş ama belgeyi aldığı gün 15 bin yatırılmış, tabi doğal olarak bunu yemiyor, inandırıcı bulmuyor adamlar. senin aklına gelen şey onların aklına gelmiyor mu?... işe gireli 1 ay olmuş adam vizeye başvuruyor sonra da büyük ihtimalle red alınca şaşırıyor...




  • 
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.