Şimdi Ara

IBM’den Kuantum Bilgisayarlar için büyük gelişme !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kuantum Bilgisayar !

    Kuantum fiziğine dayalı bilgisayar sistemleri için çalışmalar sürüyordu.Hatta umut verici gelişmeler de sağlandı.Yanlız bu gelişmeler şartlara bağlıydı.Kuantum bilgisayarların çalışabilmesi için malzemelerin sıcaklığının sıfır dereceden yukarı çıkmaması gerekiyordu.Aynı zamanda kuantum bilgisi çok kırılgan olduğu için hata ölçme ve değerlendirme sistemlerine de ihtiyaç vardı.

    Daha önce Nobel ödüllü Richard Feynman 1981 yılından beri kuantum bilgisayarlar için araştırma yaptıklarını belirtmişti .Şimdi ise IBM kuantum bilgisayarların yapımı için bir büyük bir gelişmeye imza attı.

    Ibm ekibi yaptığı araştırmalar sonucu ısınma sorununa elektromanyetik radyasyon sistemi ile son vermeyi başardı.Isınma sorununun çözülmesi daha fazla verinin kullanılmasına da olanak sağladı.Bu fırsatı değerlendirmek için ise geleneksel bit yapısının üst modeli sayılacak yeni bir bit yapısı geliştirildi.Yeni bit yapısının adı qubit.Qubit, geleneksel bit gibi değil,geleneksel bit yapısında her bir durum ya sıfır yada bir olabilirken (1,0) qubit yapısında her durum sıfır sıfır ,bir sıfır ,bir bir olabilir.

    Bu demek oluyor ki iki qubit ile geleneksel sistemde 4 bitkik işi yapmış oluyorsunuz.Böylece bilgisayarların iş yapma kabiliyetleri ikiye katlanmış oluyor.

    IBM araştırma takımının açıklamalarına göre bir kuantum bilgisayar , şu anda varolan dünyanın en hızlı süper bilgisayarından bile daha hızlı işlem gerçekleştirebilir.

    K:http://www.yerelbt.com/ibmden-kuantum-bilgisayarlar-icin-buyuk-gelisme/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.