Şimdi Ara

i7 6700k boşta 40-50 derece yükte 100 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarı alalı 2-3 hafta oldu bir kontrol edeyim sıcaklıkları demiştim eski günlerin hatrına değil O.C. yapmak kendi hali bile tehlikede olduğunu farkettim.

    i7 6700k
    Msi Z170 gaming mp3 anakart
    Thermaltake Versa n23

    Xigmantek Red Scorpion II kule tipi soğutucu.

    OC yapmak istemiyorum sıcaklıklar normal mi bu şekilde? problem var gibi duruyor acaba sorun nerdedir vatan bilgisayar kurulumu yaparken macun sürmemiş olabilir mi?

    Kasada şuan bir tane önde bir tane arkada fan var. Arkadaki fanı öne alıp arka fana kaliteli bir fan mı taksam diyorum. Belki bir tanede işlemci soğutucu için ek fan takabilirim. Üste fan takmaya gerek var mı varsa çıkış mı olmalı giriş mi bu kasa için en iyi hava akışı nasıl olmalı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker484 -- 27 Aralık 2016; 10:25:9 >



  • Stock işlemci ile 100 derece yüksek hocam,intelin kendi verdiği max.sıcaklık değeri 90 derece,100 derece gibi sıcaklıklara garanti vermiyor.



    Sıvı soğutma deneyebilirsiniz,kasa veya kablolamada önemli fanların yönünüde kontrol edin.

    Stok işlemciler ben gördüğüm kadarıyla boşta 25-35

    Yükte 50-65 değişiyor.
  • Stock soğutucuda değil hocam Xigmantek Red Scorpion II var soğutucu olarak Kasada: Thermaltake Versa N23 ek fan takmadım önde ve arkada birer tane var.
  • Elin yatkınsa eğer soğutucu çekip thermal macın sürülmüş mü onu bir kontrol et,ayrıca fanların yönünüde kontrol et,bana thermal macun sürülmemiş gibi geliyor ama bilemiyorum,fan sayısınıda arttırabilirsin
  • Sorunu çözemezsen eğer kasayı komple alıp vatana git 100 derece tehlikeli gibi geliyor bana
  • Elimde bir kaç ay önce leptop için aldığım kaliteli bir zalman termal macun vardı temizleyip onu sürdüm soğutucudaki fan ters takılmış onu düzelttim şuan stress testte max 91 derece sıcaklık görüyor ortalama 75. Eskiden açtığım anda 100 oluyordu bütün çekirdekler. Ama hala yüksek geliyor sıcaklık oda sıcaklığı 24 derece olmasına rağmen. Sanırım ek fan almam gerekecek ilerleyen zamanlarda.

    Arkadaki thermaltake fanı öne 2. fan olarak takacağım. Arka ve soğutucuya 2 tane fan alacağım. Soğutucudan boşta çıkan fanı üste bir tane takabilirim onu içerimi üflemesi gerekiyor dışarı mı acaba?

    http://www.teknobiyotik.com/akasa-viper-12cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan.html

    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5976

    Hangi fanı tercih etmeliyim 3 tane alacağım ikisi soğutucu için biri arka için. Noctua çok övülmüş ama arada 120 tl fark vermeye değecek mi 3 fan için.




  • Bu iki fan arasından hangisi iyidir bilmiyorum,
    Ama ben kendimce noctua ya daha çok güveniyorum,
    Öndeki fanlar içeriye hava alacak diğerlerinin hepsi havayı atacak.

    Daha bilgili arkadaşlar daha iyi açıklama yaparlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.goodies -- 27 Aralık 2016; 15:17:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buarada kasaya takabildiğin kadar fan tak bence sesten kaçma,ben uçak gibi olduğunu düşünüyorum şahsen ne güzel 😁

    Birse kasanın yeri önemli eğer çok hava almayan dipte bir yere koyduysan kasaya hava sirkülasyonu olmuyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sogutucuyu çıkarın macunları temizleyin yerine sağlam bir macun sürün fan ile yaydirin heryere arada kaldırıp bakın heryere surun dagitin hala devam ediyorsa BIOS tan OC yaptınız mi ? Voltaj verdiyseniz otomatiğe alın yada voltaj düşürün.



    Hala isiniyorsa anakart yada işlemci takoz.
  • Black_Ang3l B kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım da 4.2 Ghz de çalışıyor ben hiç dokunmadım 4.0 da çalışması gerekmez mi? Şuan yükte 90 derece görüyor maximum ortalama 75 boşta da 32 derece görüyor maximum ortalama 26. Yüksek değil mi ben bu kasaya komple fanları değişsem en iyisinden 7 tane de fan alsam ne kadar farkederki 15 derece eder maximum. Hala yüksek mi sizce değerler?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker484

    Şimdi baktım da 4.2 Ghz de çalışıyor ben hiç dokunmadım 4.0 da çalışması gerekmez mi? Şuan yükte 90 derece görüyor maximum ortalama 75 boşta da 32 derece görüyor maximum ortalama 26. Yüksek değil mi ben bu kasaya komple fanları değişsem en iyisinden 7 tane de fan alsam ne kadar farkederki 15 derece eder maximum. Hala yüksek mi sizce değerler?

    Hocam stok soğutucu yok 6700K için ne taktiniz ?

    8350 bile bu kadar isinmaz.

    Yani siz Sogutucuyu çıkarına. Islemcinin ve soğutma kulesinin birbirine değen bakir kismi ve islemcinin yuzeyini alkol veya kolonya (Alkollü birşey hemen temizler sonra uçar gider sildikten sonra gitmediyse kullanilmayan diş fırçası gibi birşey varsa işlemcinin üstünü ve sogutucuyun işlemci ile değen kisimi temizleyin) ile temizleyin pırıl pırıl olsun tekrar sağlam bir macun ile tekrar sürün ve SOGUTUCUYU YERINE TAM OLARAK pturtun vidalarini sıkın Güzelce yerine otursun. Elinizle sogutucudsm tutup çekin eğer oynarsa tam sikamamissiniz daha sağlam sıkın ta ki anakart ile tam olarak oturacak.
    Bunu yaptıktan sonra da hala isiniyorsa aldığınız yere götürün ya işlemci yada anakart takoz.


    BIOS a girin OC yaptınız mi ? Belki haddinden fazla Voltaj vermissinizdir.

    Sanırım CPU-Z programinda CPU bin çektiği voltaj gözüküyordu. Tam emin değilim olmayabilir.

    Birde çok aptalca birşey söyleyeceğim
    Hani acemilikten ' ulan bunun içinden soğutucu çıkmadı demek ki sogutucusuz kullanılıyor herhal' denediniz değil mi ?

    Soğutucu varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Ang3l -- 28 Aralık 2016; 11:32:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Black_Ang3l B kullanıcısına yanıt
    Soğutucum Xigmantek Red Scorpion II , Kasa Thermaltake Versa n23 önde ve arkada birer fan var. Anakart MSI Z170a Gaming M3. Temizledim İşlemciyi ve soğutucuyu ve iyi bir termal macun ile yeniledim sabit taktım oyun oynarken falan 30 derece civarında geziyor sadece yük altında olduğunda yükseliyor sıcaklık 100 oldu bugün tekrar denediğimde. 1340 Volt gördüm en yüksek CPU-Z den kontrol ettiğimde.
  • ilker484 kullanıcısına yanıt
    temiz bir kurulum son çare. Oda olmazsa servise verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black_Ang3l B kullanıcısına yanıt
    Hocam alalı 40 gün olmuş arıza varsa bir ay bilgisayarsız kalmak istemiyorum açıkçası hangi parçada sıkıntı olabilir sizce ben işlemci soğutucudan şüpheleniyorum çünkü boşta 20-30 derece çalışan makina %100 yük altına girince birden 100'e fırlıyor sıcaklık. İşlemcide sıkıntı olsa düşük yükte de sıkıntı çıkarır diye düşünüyorum. Sizce ne olabilir daha neler deneyebilirim çözmek için bu durumu acaba
  • 1.340 bana göre çok yüksek bir voltaj ve bu voltajda o sıcaklığa çıkması normal gibi şahsen ben,

    6600k yı 4,5 GHz overclockta 1,325'te stabil olarak kullanıyorum maksimum sıcaklık full yükte 71 derece,

    Overclocktan anlıyorsan elinde işlemciyi stabil bir hız ayarına al ve daha düşük bir voltajda kullanmaya çalış

    Gaming m3 güzel bir anakart ama işlemcinin bu kadar ısınması otomatik voltaj ayarından gibi geldi bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada sana öncedende söyledim kasa fanlarının sayısı çok az ne kadar takabiliyorsan tak ikitanr küçük fanla sen kasanın içinde ki sıcak havayı tahliye bile edemiyorsun ki soğutucun işini iyi bir şekilde yapabilsin işlemci soğutu fanları bloğa sıcak havayı üflüyorda üflüyor,bunların hepsi komplike şeyler,önce 5 6 fan al kasanda kaç tane yer varsa öne 2 tane tak yukarı 2 yerin varsa arkayada tak hatta olmazsa diğer seçeneklere odaklanırsın,önde ki fan içeri hava alacak yukardaki ve arkadakiler dışarıya atacak,



    Bunlar olmazsa bios ayarlarını geri yüklemen gerek,oda olmazsa soğutucu oturmuyor olabilir,işlemciye temaz etmeyen yerler kalıyor olabilir,



    Aida64ten algılayıcı görüntüsü yollarsan daha iyi anlarız belkide.
  • Fanları alıp 15 derece indirebilirsen zaten düzgün bir değere inmiş olur, 75 derece düşük değil ama 90 dereceye göre çok güvenli,sende sovı soğutma yok biliyorum ama şöyle bir örnek veriyim ben sıvı soğutmaya çin malı kötü bir fanı 2.fan olarak taktığımda 7 derece sıcaklık düşüşü gözlemledim,kasanda bütün ekipmanlardan önce hava akılı önemli bundan dolayı zaten sürekli kablolama kasa yapısı vesaire alıp başını yürüyor,

    Ve işlemciye çok yüklenme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.goodies -- 29 Aralık 2016; 21:11:12 >
  • Biosu güncelledim şuan 4.00 ghz 1.24 volt kadar çıkıyor maximum ve sorun çözüldü maximum 71 derece alıyorum yük altında buda bu soğutucu ve iki fan ile normal görünüyor. Kasanın ön tarafını hiç açmadım daha önce oraya fan takmaya cesaret ettiğimde 3 iyisinden bir fan alıp komple hava akışını düzenleyeceğim yaz olmadan :) Teşekkürler yardımlarınız için
  • Hadi gözün aydın 😁
  • sıkıntı bios taymış. Neyse gözünüz aydın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.