Şimdi Ara

i7 3820 ve asus x79 sabertooth

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar daha önce asus formula 3 x58 anakart kullanıyordum işlemcim i7 960 tı. Anakart bozulunca iadeden gelen para + nakitle başlıktaki parçaları aldım. Daha önce i7 960 için overclock değerlerini biliyordum. X79 sistemle stabil çalışabilecek değerler nedir? Soğutucum thermaltake frio advanced hız aşırtma için yeterli. Bugün bclk 120 yaptım cpu ratio yu otomatik yaptım. 38 x 120 de 4400 de everestte kararlılık testi yaptım. Everest x79 u desteklemediği için sıcaklık değerlerini asus alsuitten yaptım. Voltaj değerlerini otomatik yaptım. 10 dakika test edebildim 4400 de vcore 47 dereceye çıktı cpu 43 dereceyi geçmedi. Fan hızlarıda otomatik ayarlıyor testi çalıştırınca çıkan sesten korktum resmen :D sıcaklıktan yana bir sorun olmadı ama CPU %100 deyken başka işlem yapamadım resmen aslında normal bir şey %100 deyken ama eski sistemde testte bile bukadar zorlamıyordu. sabertooth x79 anakart kullanan var mı bana yardım edebilecek?







  • http://forum.donanimhaber.com/m_58123919/mpage_1/f_/key_//tm.htm
    bu cpuda oc cpu strap ile yapılıyor
    onu 125 e alıyorsunuz
    değeri elle girmiyoruz burası önemli
    cpu strap dan 125 i seçiyorsunuz
    çarpanı da 37 e alın daha üste çıkmayın 4.625ghz de çalıştırın
    benim 1.34v vermem gerekti cpu ya cpu voltage dan
    sizin de öyle bir değer vermeniz gerekecektir
    ama kendiniz denerseniz daha iyi olur
    bir de her oc den sonra prime 95 small ftt ile test edin herhangi bir thread de stopped working derse o zaman voltajı artırmanız gerek
  • Hocam peki Vcore sıcaklık değerleri sizce kaç olmalı en fazla benim cpudan daha fazla ısınıyor. Birde vcorun voltaj değerleri sizce ne olmalı ? cpu coltajını sanırım otomatik yaptım emin değilim eve gidince bakarım. 960 ta 1.35 te kullanıyordum. Yalnız dün testleri tam yapamadım baya bi driver falan halletmem gerekiyordu everestte 15 dakika baktım sıcaklık değerleri gayet iyi gibiydi. Vcore sıcaklığının cpudan yüksek olması beni endişelendiriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senihcan

    Hocam peki Vcore sıcaklık değerleri sizce kaç olmalı en fazla benim cpudan daha fazla ısınıyor. Birde vcorun voltaj değerleri sizce ne olmalı ? cpu coltajını sanırım otomatik yaptım emin değilim eve gidince bakarım. 960 ta 1.35 te kullanıyordum. Yalnız dün testleri tam yapamadım baya bi driver falan halletmem gerekiyordu everestte 15 dakika baktım sıcaklık değerleri gayet iyi gibiydi. Vcore sıcaklığının cpudan yüksek olması beni endişelendiriyor.

    çekirdek sıcaklıkları 72c ye kadar ısınabilir
    o vcore sıcaklığı biraz yüksek evet ama bunun sorun oalcağını sanmıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.