Şimdi Ara

İ5-İ7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar oyun için bazı forumlardaki yazıları okudum i5 oyun için i7den daha iyimiş ? bu dogru mu i7 2600k alcaktım ama i5 mi alıyım sizce ?



  • İ5 işlemcilerin oyun için İ7 yerine seçilmesinin temel sebebi mevcut oyunların aktif olarak çoklu çekirdek kullan oranlarının düşük olmasından kaynaklanıyor şöyle ki 4 çekirdeği kullanabilen oyun sayısı oldukça az bu yüzden sistem kurarken öncelik amaç olarak oyun üzerine belirleyen kullanıcılar hem düşük fiyat hemde yüksek performanslı olan i5 işlemcileri seçmekteler i7 işlemciler normalde 4 çekirdektir sahip olduklları HT teknolojisi sayesinde her çekirdeği ikiye böylerek toplada 8 izlek elde eder 8 çekirdek gibi çalışır ve performansa katkı sağlar. ama bu 8 çekirdeği daha tam olarak oyun yok bildiğim kadarıyla Sonuç itibariyle İ7 işlemci i5lerden hızlıdır fakat bu hızlı olmaları oyunlarda pek etkisini gösteremiyor i7 ile i5 arasın 2-3 bilemediniz 5 Karesaniye oynuyor. Bu nedenle i5 işleci alarak i7 işlemciye vereceğiniz farkı erkan kartına yatırarak daha yüksek performans elde etmeniz mümkün.

    Önerim i7 2600k yerine i5 2500k yı seçmeniz akıllıca olacaktır. aradaki farkı ekran kartına yatırmak mantıklı olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Patronage

    İ5 işlemcilerin oyun için İ7 yerine seçilmesinin temel sebebi mevcut oyunların aktif olarak çoklu çekirdek kullan oranlarının düşük olmasından kaynaklanıyor şöyle ki 4 çekirdeği kullanabilen oyun sayısı oldukça az bu yüzden sistem kurarken öncelik amaç olarak oyun üzerine belirleyen kullanıcılar hem düşük fiyat hemde yüksek performanslı olan i5 işlemcileri seçmekteler i7 işlemciler normalde 4 çekirdektir sahip olduklları HT teknolojisi sayesinde her çekirdeği ikiye böylerek toplada 8 izlek elde eder 8 çekirdek gibi çalışır ve performansa katkı sağlar. ama bu 8 çekirdeği daha tam olarak oyun yok bildiğim kadarıyla Sonuç itibariyle İ7 işlemci i5lerden hızlıdır fakat bu hızlı olmaları oyunlarda pek etkisini gösteremiyor i7 ile i5 arasın 2-3 bilemediniz 5 Karesaniye oynuyor. Bu nedenle i5 işleci alarak i7 işlemciye vereceğiniz farkı erkan kartına yatırarak daha yüksek performans elde etmeniz mümkün.

    Önerim i7 2600k yerine i5 2500k yı seçmeniz akıllıca olacaktır. aradaki farkı ekran kartına yatırmak mantıklı olacaktır.

    ekran kartım gtx580.
    birde bana anakart önermisiniz.8 gb ram yapıcam.bu ram ilede ayrı bişi duydum ramleri diyelim 4 slot var 2x2 degilde 1-1-1-1 yapmak daha iyi oluyormus doğru mu buda ?




  • Anakart olarak Asus p8z68 - V pro/gen3 olabilir. Ram konusunda kesin birşey diyemem ama tüm slotların doldurulmasıyla bellek bant genişliğinin verimli şekilde kullanıldığını duymuştum fakat duyumlardan ziyade araştırıp kesin bilgi elde etmekte fayda var
  • quote:

    ramleri diyelim 4 slot var 2x2 degilde 1-1-1-1 yapmak daha iyi oluyormus doğru mu buda ?


    yok oyle bir sey.kullandigimiz islemciler 4 kanal olsaydi o zaman 4 tane ram kullanirdik.
  • i5 2500 k al hocam oyun için idaal
  • i5 alcam aynen benim ram 4tü rami 16 ya çıkardım mı tamamdır teşekkürler beyler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.