Şimdi Ara

i5 4690k ile i5 4690 arasındaki fark nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fark nedir ?

    Alıcağım sistem şu :
     i5 4690k ile i5 4690 arasındaki fark nedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titania07 -- 28 Ağustos 2014; 13:44:01 >



  • K olanı overclock içindir, o.c yapmayacaksan 4690 alabilirsin, temel de aynı işlemci, fiyat farkı da cebine kalır, o.c yaparım dersen de o anakartı en az G55 SLI modeli ile değiştir.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    oc yapmıycam hocam 4690 benim için ideal bir işlemci o zaman teşekkürler
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Hocam bir sorum daha olucaktı ram'i tek modül haline getirsem kalan parayı ekran kartına yada monitör'e yatırsam daha mantıklı olurmu ?

    1 ay içerisinde birtane daha 4 gb'lık ram alırım
  • Titania07 kullanıcısına yanıt
    1 ay sonra aynı ramıal ekran kartına yatır desem 280x 200 250 TL daha pahalı daha iyi anakartta alabilirsin üstüne ekleyip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 28 Ağustos 2014; 15:22:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşallah alacaksın artık kaç zaman oldu konuları açalı 1 aydan beri her gün konu açıyorsun galiba ?

    forum tam bir çöplük oldu

    aynı konulardan 4 5 tane var temizlense sayfa sayısı yarıya düşer.

    tmm anlıyorum hayatında 1 kere alıyorsunda bu kadar başıboş hareket te edilmez ki herşeyin bir kuralı adabı var yahu.

    birde şu var aynı soruyu 10 kere soruyor mesela , aynı soruyu 10 farklı kişiye soruyor onu ona bak o öyle diyor sen ne diyorsun diyor felan tam bir komedi yani.
  • Alacağı falan yok zaten forumda böyle çok kişi var kağıt üzerinde sistem topluyorlar sürekli Böyleleri yüzünden yardımcı olmaya çalışan kişiler de bıkıyor artık. Zaten şu soruyu google da aratsa belki de yüzlerce cevap çıkar ama işte ne gerek varki araştırma yapmaya burda hazır cevap almak varken.
  • Hocam kusura bakma ama bir insan her gün bilgisayar almıyor en iyisi neyse araştırmaya çalışıyorum burdaki çoğu üyelerin tecrübesi farklı yönde.

    Her gün konu açmıyorum, her gün sistem tavsiyesi bölümüne giriyorum her gün en az bir tane ''2500-2700 TL sistem tavsiyesi'' başlığını görüyorum çoğu kişi farklı yönde tavsiyeler veriyor o yüzden insan ister istemez alıcağı sistemden şüpeleniyor.

    Ve bu konuyu açma sebebim'de Vatan bilgisayar çoğu ürünlerde fiyat artışı yaptı geçen ay 2700 TL olan sistem şu an 2800 TL param olmadığı için bu iki işlemciyi kıyaslıyorum.

    Evet aynı soruyu 10 kişiye soruyorum bir kişinin lafına güvenip almak istemiyorum zaten birkaç kişiye sorduğum zaman neyin iyi olup olmadığına insan karar veriyor.

    Murat bu arada okuyomusun çalışıyomusun bilmem ben her ikisinide yapıyorum yani kazandığım paradan azar azar biriktirdim o yüzden çok dikkat etmeye çalışıyorum sırf bir sistem toplamak için her gün 5-10 kişiyle konuşuyorum.




  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız hocam googl'dan aratsak yüzlerce cevap çıkar aslında sorunun cevabını kendiniz veriyosunuz dediğiniz gibi yüzlerce cevap çıkar hangisinin daha mantıklı bir seçim olduğunu çoğu kişi bilmez bu yüzden insanlar yardım almak ister o yüzden konu açarız.

    Ve siz beni ne kadar tanıyorsunuz'da alıp almıycağımı nerden biliyosunuz benim dolu arkadaşım var bilgisayar toplarken yanlış bir şey seçip pişman olan. Bende onlardan olmak istemiyorum.
  • Titania07 kullanıcısına yanıt
    İntel işlemcilerinin sonunda bulunan "K" ibaresi o işlemcinin çarpan kilidi açık Yani overclock edilebilir Bir diğer mana ile "hız aşırtma" yapılabilir anlamına gelir Eğer hız aşırtma yapacaksanız sonunda "K" bulunan modeli tercih etmelisiniz Eğer yapmayacaksanız sonunda "K" ibaresi bulunmayan işlemci sizin için uygun olan işlemcidir.
  • O arkadaslarin gibi pisman olmak istemiyorsan k serisi al..4670k al 4690k alamiyorsan kafadan 4.0 ghz yaparsin zaten..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overclok'un haricindeki farklılıklar:

    Intel® vPro Teknolojisi 4690K'da yok 4690'da var..
    Intel® Sabit Görüntü Platformu Programı 4690K'da yok 4690'da var...
    Güvenilir Yürütme Teknolojisi ‡ 4690K'da yok 4690'da var...

    Farklar deyince yazayım dedim sadece...
    Yukarıdakiler belki de normal kullanıma hiç etkisi yoktur, bilmiyorum...
  • Yararlı konu teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.