Şimdi Ara

i5 4670k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu işlemci vatanda şuan 579tl i5 4690k ise 680 tl çok fazla bütçem yok 4670k alsam pişman olur muyum 4690k almadım diye?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: bartro

    Bu işlemci vatanda şuan 579tl i5 4690k ise 680 tl çok fazla bütçem yok 4670k alsam pişman olur muyum 4690k almadım diye?

    Bütceniz yoksa 4670k almanız daha mantıklı.arasında cok az performans farkı var.fakat şunuda söylemeden gecemeyecegim.ben 4770k dan 4790k gecen birisi olarak,4770k nı o.c. potansiyeli düşüktü (4.3 ghz).4790k nın ise iyi (4.8 ghz).tabi bu herkezde aynı olacak değil.fakat forumdaki gözlemlerinde yeni nesil in daha iyi o.c. oldugunu fark ettim.ama fiyatlar göz önüne alındıgında 4670k almanız daha mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arasındaki 100 lira farkını diğer sistem birleşenleri ile kapatamıyorsanız beklemenizi öneririm. 1-2 Hafta E-Ticaret sitelerini araştırıp kampanya yakalamaya çalışın. HB N11 gibi siteler (Özellikle N11 11 Kasımda güzel kampanya yapabilir.) araştırın.
  • işlemci soğutucu alamıycam eğer 4690k alırsam belli bi süre kutudan çıkan soğutucuyla idare etmek zorunda kalıcam.Tabi bu süredede overclock yapmayı düşünmem.
  • bartro B kullanıcısına yanıt
    bencede öyle yapın. Stok fan sizi 1-2 ay idare eder. Almak istediğiniz soğutucunun daha iyisini sonradan da alabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah hocam teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bartro

    işlemci soğutucu alamıycam eğer 4690k alırsam belli bi süre kutudan çıkan soğutucuyla idare etmek zorunda kalıcam.Tabi bu süredede overclock yapmayı düşünmem.

    Tabikide stok sogutucu standart kullanımda hic bir sorun cıkarmaz.hatta bende. Stok fan ile e 6400 (2.13 ghz) işlemciyi 2.77 ghz 3 yıl kullandım.sıcaklık 75 derecelerde gezdi hicbir sorun cıkmadı.aynı işlemciyi yigenim internet ve film muzik sisteminde halen kullanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun oynarken sıkıntımı çıkartır diyosun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bartro

    oyun oynarken sıkıntımı çıkartır diyosun?

    Hayır tam tersi, hicbir sıkıntı çıkartmaz.hatta 0.2 ghz gibi küçük bir miktar o.c. de yapabilirsiniz.tabi sıcaklık olayını takip etmelisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Ek soğutucu mutlaaka almalısın yakın zamanda 470K için.

    Aradaki farka ddğmz,tabii soğutucu ile kulanacaksan.Arada fark yok.Daha az &sınıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4670K ile 4690K arasında oyun oynarken çok fazla fark olduğunu anlayamazsınız diye düşünüyorum hocam..
  • Stok fan ile OC yapmadan tertemiz idare edebilirsiniz. Hatta adaptive voltage'da iken gereğinden fazla voltajla çalışıyorken bile idare ediyor, aşırı ısınma yaşatmıyor. Kendiniz manual bir voltaj ayarlayarak oyun esnasındaki sıcaklığı dürebilirsiniz bile. 70 derece civarlarında çalışıyor en çok yüklenen oyunlarda, ki güvenli kullanım değerleri 90 derecedir. 105 dereceye kadar tölere edebiliyor ama 90 derece civarlarında performans azalmaları başlar. Siz 75-80 dereceyi geçmediğiniz sürece işlemci kullanım ömründe bir azalma olmayacaktır.

    4670k ile 90k arasındaki fark içeriklerinde kullanılan bir malzemenin farkı. 4690k Isınma konusunda bir miktar avantajlı olsa da aşırı bir fark yaratmadığını yazmışlar yabancı sitelerde.

    Oyun konusunda ise ikisinin hiç bir farkı yok. Performans olarak 2 fps belki alırsınız belki almazsınız. 100mhz'in oyunda bir fark yaratmayacağı aşikar. Bu işlemcilerin darboğaz yaşamarına daha çok süre var. İkisi de en güçlü ekran kartlarını SLI konfigurasyonunda çalıştırabiliyor rahatlıkla. İleride bir soğutucu ile OC yapılarak (2-3 Sene Sonra) yeni nesil ekran kartlarını da beslemeye yetecekler. 4670k'nın yetmeyip 4690k'nın yeteceği bir oyun ya da ekran kartı çıkmayacağına eminim. Yetmeyecekse ikiside yetmeyecek.

    Şu işlemcileri alıp Salak gibi overclock yapanlardan olmayın sizde. İşlemci yetiyorken Overclock yapmanın hiç bir mantığı yoktur. Sadece egolarını tatmin etmek için rakamlara bakarlar. Bu işlemciyi ister 3.8 Ghz'de ister 4.5 Ghz'de oynayın oyun performansında çok büyük kazançlar elde edemezsiniz. ( Tek kazancı WoW oynarken townda dururken vs. görürsünüz, raid yaparken ya da BF4,Crysis 3 gibi oyunlarda bir fark yaratmaz) Oyun performansı genellikle Ekran kartları ile sınırlıdır ona yapılan Oc ile performans artışı hissedilir.

    Sonuç; Bütçe kısıtlı iken 100 liralık farkı vermeye değmez. Eğer bütçe dar olmasa rahat veririm 100 lirayı derseniz verilmez diyemem ancak aşırı mantıklı değildir, sadece almışken biraz daha iyisini almış olayım diyebilirsinz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 22 Kasım 2014; 14:49:07 >




  • Oyun amaçlı alıyorsanız ve OverClock yapmıycaksanız ki oyunda ne kadar gerekir tartışılır eğer SLI veya CF sistem yapmıycaksanız.

    i5 4590 alın içinden çıkan soğutucusuyla kullanın paranız cebinizde kalsın.Vatan Pc de 560 TL

    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/intel-core-i5-4590-330-ghz-lga1150-islemci.aspx

    Burdan 520 TL alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.