Şimdi Ara

i5 4460 - R9 380 4GB Sistem İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakın zamanda kurduğum sistemden aldığım performansı burada paylaşmak istiyorum ki bu tarz bir sistem kurmak isteyenlere fikir olsun. Oyunların videolarını ve yeni oyunlar denedikçe onlardan da aldığım performansı yazacağım.

    Sistem:

    i5 4460
    Sapphire R9 380 4GB
    8GB G.SKILL Ripjaws
    FPS 500W PSU

    Daha önceden i3 2100 ve HD 7850 1GB tabanlı bir sistem kullanıyordum. Tabii 1080p'de darboğaz yaşatıyordu. Daha düşük çözünürlüklerde bir sıkıntı olmasa da. O nedenle işlemciden başlayarak sistemi upgrade ettim. R9 380 yerine 285 yada 280x de alabilirdim. Hatta bu iki kart da biraz daha performanslı olabilir. Ama hem stokda bulmak zor hem de 380 DX.12 desteğiyle geliyor. Oyunların artan VRAM ihtiyacı sebebiyle 4GB'lik olanını tercih ettim. 2GB'ye göre 60TL fiyat farkı var sanıyorum. Bence değer. 500W PSU bu sistem için yeterli.

    Mad Max: Zaten iyi optimize edilmiş bir oyun. 1080p'de tüm ayarlar max'da AA ve VSYNC açıkken sıkıntı yaşamadım. Son derece akıcı bir deneyim oldu.

    Cod BO3: Malum oyun çok sıkıntılı. Başlamadan önce .ini dosyasında bir iki ayar çektim. Mouse lag olduğundan VSYNC'i oyun içinden kapatıp, AMD Catalyst üzerinden açtım. 1080p'de tüm ayarlar High'da, On/Off seçenekli tüm ayarlar VSYNC haricinde açık ve SMAA 1x seçili olacak şekilde sabit 60FPS alabiliyorum. Yalnız kötü optimizasyon sebebiyle oyunun kendi içinde yükleme yaptığı yerlerde oyun donuyor 3-4 saniyeliğine. Donma derken FPS düşüşü değil. Direk hareket edemiyorsunuz. 3-5 saniye sonra sıkıntı kalmıyor. Okuduğum kadarıyla 16GB sistemlerde bu sorun daha azmış. Analamadığım ise oyunun kaplamaları falan ahım şahım değil. Yanınızdaki Hendricks denen elemanın kıyafetine baksanız anlıyorsunuz bunu. Bu kadar kötü optimize edilmiş olmasını anlamak imkansız.

    -Aralık 2015-

    AC Syndicate: Oyun beklediğimden iyi optimize edilmiş onu söylemem lazım. 1080p'de texture Ultra High, Shadow hariç herşey en yüksekte olacak şekilde (Shadow High bu arada ama daha farklı gölge seçenekleri vardı seçmedim) FXAA ve VSYNC açık en ufak bir takılma olmadan oynayabildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pnrcn2008 -- 5 Aralık 2015; 13:47:22 >







  • COD korsan mı?
  • Evet. Campaign inceledim sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle sistem hayırlı olsun hocam. Sizden gta 5 ve skyrim(evet biraz eski oyun ama bende bu sistemden toplayacağım ) testleri bekliyorum. İyi günler
  • Teşekkürler hocam. İncelemeleri biraz daha genişleteceğim. İş güç fırsat olmadı. GTA V kuramayabilirim. Çünkü Xbox360'da bitirmiştim zaten:) Tekrar indirmem gerekir. O da AKN var malumun. Sırada AC Syndicate ve FO4 var. Bu hafta sonu bilgilendirmeleri gelir:)
  • Eski sistem için 1080pde darboğaz yapıyordu daha düşük çözünürlükte sorun olmuyordu yazmışsınız.Teknik olarak böyle bir şey mümkün değil sanırım ters yazdınız.

    @Xevonna

    Gta 5i msaa açmazsanız sıkıntı olmuyor.Bende msaa kapalı şekilde very high-ultra 60 fpsde oynuyorum.Belki bir de grass quality highda veya softest tarzı bir şeydedir.Msaa 2xde 40 fpsye düşüyor direk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 1 Aralık 2015; 15:22:01 >
  • hocam sapphire'in 4gb 380'lerinde backplate olmadığını duymuştum, senin kartta OC yapıyor musun ve ısı durumu nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meric07

    hocam sapphire'in 4gb 380'lerinde backplate olmadığını duymuştum, senin kartta OC yapıyor musun ve ısı durumu nasıl?

    Evet backplate yok.Yurtdışında sapphire in backplateli kartları satılıyormuş galiba ama burda görmedim hiç.

    Karta oc yapmadım.Oyunlarda en fazla 72 dereceyi gördüm şimdiye kadar.O da gta 5deydi sanırım.
  • Hocam ben de yapmadım. Eskiden bi karta yapmıştım, sıkıntı yaşamıştım ondan beri yapmıyorum.
  • Oyunlarda genelde 70-78 arasında bir tdp değeri görünmektedir ama the witcher 3 gibi ileri düzeyli oyunlarda tdp değerleri %80-90 arasında kullanılır.Yani kartın 72 derece gördüyse bu oyunlarda hep o derecelerde çalışır veya biraz daha fazla olabilir panik yapma diye söyledim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.