Şimdi Ara

i5 3570k ısınma sorunu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir Allah kulu da oturup Cpu fanın nedir dememiş,stok fanla Intel burn test te saniyeler içerisinde 80 lerin üstüne çıkılırken,aida stress test te 90 lara gelmesi şaşırtıcı değil.

    Hyper Evo 212 gibi bir soğutucu alın,monte edin,Mx-2 gibi bir macun ile de montajını yapın,dereceler düşüş gösterecektir.

    Ayrıca başlık kısmında 3570k 2gb oc nedir onu anlamadım,eğer işlemciyi stok fan ile overclock ettiysen burada söylenebilecek söz yok hocam.Ivy Bridge zaten sıcak çalışan bir mimari,ancak yukarıda bahsettiğim gibi bir fanla veya biraz daha paraya kıyıp Noctua Nh 14 gibi bir model soğutucuyla çok daha serin kullanabilirsiniz.

    Genel havalandırması çok iyi olan bir kasa alabilirseniz alın,intake ve egzoz fanları yeterince başarılı olan kasada zaten iç sıcaklıklar çok yükselmez
  • "Intel ile stok fan yeterli, AMD FX olunca 1 kg'lık dev soğutucu şart." Bu konuyu anlamıyorum. Bende FX 8350 var ve stok fanla 61 derece gördüm en fazla. Intel kullananlar 80-90 derecelerden bahsediyor. Stok fanlara bir bakan zaten AMD'nin mi Intel'in mi stok soğutucusunun dandik olduğunu anlar...
  • oc yi yanlış yazmışım hocam. ekran kartı modeline gitmiş aklım. overclock yapmadım. stok fanla normal diyorsun da yerli yabancı forumlarda onlarca bu işlemciyi kullananların yorumlarını oludum. stok fanla 75 i geçen yok. bir kişi gördüm stok fanla overclock yapmış 85 dereceye çıkmış, o da dünya kadar küfür yemiş. şimdi sen normal diyorsun mesela, normal olduğunu bilsem hiç sorun değil gider kasaya da alırım fan işlemciye de. ama okuduklarımdan anladığım normal değil millet 60-70 derecelerle kullanırken ben neden sorunlu bir işlemciyi veya anakartı zorla ekipmanla soğutup kullanayım? para kolay kazanılmıyor neden o kadar para yığıpta arızalı mal kullanayım? bunun derdindeyim. kullananlar dese bende de sıcaklıklar böyle diye hiç uğraşmayacağım ama burada veya diğer forumlarda daha senin dışında normal diyen kimse çıkmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakaoz -- 31 Mayıs 2013; 16:20:19 >
  • Elbette para kolay kazanılmıyor,haklısın ben tabii ki eğer ürün arızalıysa değiştirmen taraftarıyım.Ama burada çok unsur değişik hocam,yabancı forumlardaki adamın oda sıcaklığı ne kadar ? Senin şu an oda sıcaklığın ne kadar ? İkincisi sen oyunu oynarken 90 derecelere ulaşıyor mu ? Prime 95,Aida64 veya IBT ile yapılan testlerle stok fan ile çok kısa sürede 85 derece ve üstüne ulaşılıyor.İkincisi stok fanla 4.2 ye kadar çıktığımda idle sıcaklıklar 45 in altına hiçbir şekilde inmedi ve ben bunu denediğimde şubat ayındaydık,buralar geceleri şubat ayında -1 ve -2 ye kadar iner,oda sıcaklığıda 17-18 derece idi.Maalesef fx 8320 de de aynı sorunu yaşadım,birincisi fan hızını arttırınca gayet gürültülü oluyor,render alırken başım beynim gidiyordu,3570k da o kadar olmadı.

    Ha VatanBilgisayar mağaza görevlileri o konuda destekli sallamışlar,Amd ye fan lazım Intel'e gerek değil diyerek,SandyBridge olsa bir nebze anlarım ama Ivy Bridge de öyle birşeyi yapmak pek mantıklı değil.Diğer yandan tekrar söylüyorum boştaki sıcaklığın inebileceği minimum sıcaklık senin oda sıcaklığın kadardır,Haziran ayına giriyoruz,Bursa da hava şu an 29-30 derece civarı görünüyor gündüzleri,akşam ise 16-17 en iyi ihtimal sizin oda sıcaklığınız 26 olsun varsayalım,sizin idle sıcaklığınız 26 ya inebilir eğer mümkünse.

    Dünyanın herhangi bir yerindeki adamın,ölçümü ile sizin yaptığınız ölçümün arasında farklar oluşması gayet normal,siz zaten her halükarda işlemciniz değişse bile o stok soğutucuyu değiştirmek zorunda kalacaksınız,kutu içerisindeki stok soğutucunun verimliliği hiçbir işlemci markasında yüksek değildir.Yani A firması B firması fark etmez,her ikisinde de bu stok soğutucuyu değiştirip başka soğutucu alacaksınız.

    Intel yetkilileri size Tcase söylüyor core sıcaklıklarını değil,ayrıca onların bilgilerine kalsak elimizdeki laptoplar şimdiden havaya uçmalıydı,netice de birçok laptop un işlemci sıcaklıkları gayet yüksek oluyor, çekirdekleri izlerseniz.

    Overclock yaparken hangi işlemcinin ne kadar voltaja ihtiyacı olduğu tamamiyle o kişinin şansına bağlıdır.Engineering Sample gibi olan işlemciler de var veya bizim takoz dediğimiz,voltaj isteyip duran ve daha çok ısınan işlemcilerde var,bu kısım tamamiyle şansa bağlı.
    Mümkünse çok fazla stres testi uygulama işlemciye,özellikle stok fan varken.




  • aynen, bu stok hali siz bi de overclocklu halini dusunun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakaoz

    Hafta sonu Vatan'dan bilgisayar topladım dün montajını yapıp verdiler.
    sistem böyle;
    işlemci: i5 3570k 2gb oc
    ekran kartı: asus gtx660 oc
    anakart: asus p8z77 v lx
    kasa: coolermaster rc-k380-600w
    ram: kingston hyperx blublack 2x4 gb

    bilgisayara guild wars 2 yükledim. oyun full ayarlarda 1920x1080 de işlemcinin %30-40 ını kullanıyordu. biara harici harddiski kasanın üstünden alayım dedim kasaya sıcaklıktan el deymiyordu. aida64 ve real temp programlarını yükledim ve sıcaklıkları ölçtüm. ekran kartı sıcaklığı normal. anakart sıcaklığı 30 larda geziyordu. Fakat işlemci çekirdek sıcaklıkları oyun sırasında hep 75 derece üstünde zaman zaman 84 dereceyi gören oldu çekirdeklerden. aida64 le stress test yaptım. yaklaşık 5 dakika içinde çekirdek sıcaklıkları 94 e kadar çıktı cpu sıcaklığıysa 86 yı gördü. daha fazla devam etmeden işlemci zarar görmesin diye testi durdurdum. İşlemci boştayken de sıcaklıklar 38-45 derece arasında gösteriyordu. forumlarda okuduğum kadarıyla benim gibi stok fan kullananlar ve oc yapmayanlar sıcaklıkları boşta 23-26 derecelerde tam yükte 70-75 derecelerde ölçmüşler. İntel us supporta yazdım durumu bu sıcaklıkların hiç normal olmadığını, normal max sıcaklığın 67.4 olduğunu söylediler. Bugün vatan bilgisayara gittim ölçtüğüm sıcaklıkları söyledim ilk verdikleri cevap başlarından savmak için stok fan'la bunun normal olduğu oldu. (ürünleri satın alırken amd için ayrıca soğutucu almam gerektiğini, intelde stok fanın yeteceğini söyleyip beni fx8350 den vazgeçirmişlerdi) itiraz ettim intel ile yazışmamızı referans gösterdim, test yapacaklarını başka soğutucular deneyip sorunun nereden kaynaklandığını bulacaklarını söylediler. bunun da en az birkaç gün alacağını söylediler. yani sıfır aldığım ürünü bir gün bile kullanmadan servise verdim. Tavırlarından anladığım kadarıyla bana birkaç gün sonra yaptıkları testlerde değerlerin normal olduğunu daha iyi sonuç almam için soğutucu almam vesaire söyleyecekler.

    benim size sormak istediğim bu değerlerin sizce normal olma ihtimali var mı? bir ikincisi ve daha önemlisi de bana bunlar normal dediklerinde nasıl bir yasal süreç izleyebilirim? değerlerin normal olmadığını nasıl kanıtlayabilirim? tüketici hakem heyetleri bu tür ölçümler yapabilir ve rapor tutabilir mi?

    o satıcı tayfasına güvenirsen sonuç bu olur daha pahalı ürünü satmak için her türlü yalanı söylerler anakartı ve işlemciyi iade et... paranı kurtar...




  • tabi ki oda sıcaklığı önemli. soğutucu dediğimiz şeyler sonuçta klima değil, işlemcinin ısı transfer hızını artıyor farkındayım oda sıcaklığının altına inmeyeceğinin. hatta teorik olarak oda sıcaklığına ulaşması da imkansız. bunların bilincinde olarak araştırdım. bahsedilen sıcaklıklar genelde 22-26 derece arası. hatta bi ara neden bu kadar fark var diye celsius değil mi birimleri diye düşünüp onu da sormuştum biryerde. ben birtek getirdiğim gece kullanabildim o da maksimum 25 derecedir oda. eyvallah stress testler anormal sonuçlar çıkarabiliyor diyelim. zaten benim hiç stress test yapma vs gibi bir düşüncem yoktu. kasaya uzun süre elle temas edilmeyecek bir sıcaklık vardı ondan sonra girdim bu işlere. guild wars2 yüklemiştim, işlemciyi %30-40 aralığında yükte kullanıyordu sürekli, oyun içinde haritada ilerlediğim zaman yani yeni ortamları çizdiği zaman cpu 81-82 leri görüyordu ve 73-74 ün altına hiç düşünmüyordu. çekirdekler her zaman cpu diye gösterdiği sıcaklığın 3-5 derece üstünde oluyordu. aldığım print screenleri yedeklemedim o bilgisayarda gitti servise silmedilerse gelince onları da upload ederim buraya. herşey bir yana her gidişimde vatana bana ilk başta "yoo hiçbirşey yok sistemde" diye karşılayıp sonra iki üç değerden programdan bahsedince işin "evet bu sıcaklık normal değil anakart arızalı olabilir"e kadar gelmesi beni iyice kıllandırıyor açıkçası. demek bir sıkıntı olduğunun farkındalar ama uğraşmak istemiyorlar diyorum. bu arada yazdıklarımı umarım yanlış anlamıyorsundur hocam söylediklerinden çıkarımlar yapıyorum ben kendime ve teşekkür ederim ilgin için.
    Bu arada idle sıcaklıklar aida 64 ten baktığımda 44-45 idi, restart atıp bios tan baktığımda (bu tam idle sayılmıyor sanırım) 46 idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakaoz -- 1 Haziran 2013; 0:17:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grezimonk

    quote:

    Orijinalden alıntı: yakaoz

    Hafta sonu Vatan'dan bilgisayar topladım dün montajını yapıp verdiler.
    sistem böyle;
    işlemci: i5 3570k 2gb oc
    ekran kartı: asus gtx660 oc
    anakart: asus p8z77 v lx
    kasa: coolermaster rc-k380-600w
    ram: kingston hyperx blublack 2x4 gb

    bilgisayara guild wars 2 yükledim. oyun full ayarlarda 1920x1080 de işlemcinin %30-40 ını kullanıyordu. biara harici harddiski kasanın üstünden alayım dedim kasaya sıcaklıktan el deymiyordu. aida64 ve real temp programlarını yükledim ve sıcaklıkları ölçtüm. ekran kartı sıcaklığı normal. anakart sıcaklığı 30 larda geziyordu. Fakat işlemci çekirdek sıcaklıkları oyun sırasında hep 75 derece üstünde zaman zaman 84 dereceyi gören oldu çekirdeklerden. aida64 le stress test yaptım. yaklaşık 5 dakika içinde çekirdek sıcaklıkları 94 e kadar çıktı cpu sıcaklığıysa 86 yı gördü. daha fazla devam etmeden işlemci zarar görmesin diye testi durdurdum. İşlemci boştayken de sıcaklıklar 38-45 derece arasında gösteriyordu. forumlarda okuduğum kadarıyla benim gibi stok fan kullananlar ve oc yapmayanlar sıcaklıkları boşta 23-26 derecelerde tam yükte 70-75 derecelerde ölçmüşler. İntel us supporta yazdım durumu bu sıcaklıkların hiç normal olmadığını, normal max sıcaklığın 67.4 olduğunu söylediler. Bugün vatan bilgisayara gittim ölçtüğüm sıcaklıkları söyledim ilk verdikleri cevap başlarından savmak için stok fan'la bunun normal olduğu oldu. (ürünleri satın alırken amd için ayrıca soğutucu almam gerektiğini, intelde stok fanın yeteceğini söyleyip beni fx8350 den vazgeçirmişlerdi) itiraz ettim intel ile yazışmamızı referans gösterdim, test yapacaklarını başka soğutucular deneyip sorunun nereden kaynaklandığını bulacaklarını söylediler. bunun da en az birkaç gün alacağını söylediler. yani sıfır aldığım ürünü bir gün bile kullanmadan servise verdim. Tavırlarından anladığım kadarıyla bana birkaç gün sonra yaptıkları testlerde değerlerin normal olduğunu daha iyi sonuç almam için soğutucu almam vesaire söyleyecekler.

    benim size sormak istediğim bu değerlerin sizce normal olma ihtimali var mı? bir ikincisi ve daha önemlisi de bana bunlar normal dediklerinde nasıl bir yasal süreç izleyebilirim? değerlerin normal olmadığını nasıl kanıtlayabilirim? tüketici hakem heyetleri bu tür ölçümler yapabilir ve rapor tutabilir mi?

    o satıcı tayfasına güvenirsen sonuç bu olur daha pahalı ürünü satmak için her türlü yalanı söylerler anakartı ve işlemciyi iade et... paranı kurtar...

    arızalı (ayıplı) olduğunu kabul etmeleri lazım hocam montajı yapıldığı (kullanıldığı) için. yoksa uğraşır mıyım böyle iade ederim elbet.




  • egsoz fanı tak fark belirgin oluyor... hatta hdd içinde fan koy kasanın ön kısmında yer olmalı... fan yoksa orayada koy... işlemci soğutucu alacaksan AKASA, xigmatek bak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakaoz

    tabi ki oda sıcaklığı önemli. soğutucu dediğimiz şeyler sonuçta klima değil, işlemcinin ısı transfer hızını artıyor farkındayım oda sıcaklığının altına inmeyeceğinin. hatta teorik olarak oda sıcaklığına ulaşması da imkansız. bunların bilincinde olarak araştırdım. bahsedilen sıcaklıklar genelde 22-26 derece arası. hatta bi ara neden bu kadar fark var diye celsius değil mi birimleri diye düşünüp onu da sormuştum biryerde. ben birtek getirdiğim gece kullanabildim o da maksimum 25 derecedir oda. eyvallah stress testler anormal sonuçlar çıkarabiliyor diyelim. zaten benim hiç stress test yapma vs gibi bir düşüncem yoktu. kasaya uzun süre elle temas edilmeyecek bir sıcaklık vardı ondan sonra girdim bu işlere. guild wars2 yüklemiştim, işlemciyi %30-40 aralığında yükte kullanıyordu sürekli, oyun içinde haritada ilerlediğim zaman yani yeni ortamları çizdiği zaman cpu 81-82 leri görüyordu ve 73-74 ün altına hiç düşünmüyordu. çekirdekler her zaman cpu diye gösterdiği sıcaklığın 3-5 derece üstünde oluyordu. aldığım print screenleri yedeklemedim o bilgisayarda gitti servise silmedilerse gelince onları da upload ederim buraya. herşey bir yana her gidişimde vatana bana ilk başta "yoo hiçbirşey yok sistemde" diye karşılayıp sonra iki üç değerden programdan bahsedince işin "evet bu sıcaklık normal değil anakart arızalı olabilir"e kadar gelmesi beni iyice kıllandırıyor açıkçası. demek bir sıkıntı olduğunun farkındalar ama uğraşmak istemiyorlar diyorum. bu arada yazdıklarımı umarım yanlış anlamıyorsundur hocam söylediklerinden çıkarımlar yapıyorum ben kendime ve teşekkür ederim ilgin için.
    Bu arada idle sıcaklıklar aida 64 ten baktığımda 44-45 idi, restart atıp bios tan baktığımda (bu tam idle sayılmıyor sanırım) 46 idi.

    Hah şimdi işte taşlar yerine oturmuş,eğer oyun içinde bile 81-82 görüyorsa normal değil demektir.Ben 80 derece ve üstünü IBT,Prime 95 ve Aida64 için stok fanla normal tutuyordum ancak,oyun içinde bu durum böyleyse bir arıza olduğu ortada.Vatan verdiği ürünün iadesini almamak için gerçekten çok çabalıyor.Adamlar her gelen müşteriye bunlar birşey bilmiyor i7 en iyisi diyelim verelim zihniyetinde oldukları için,bilgili olanı da veya bu işlerde az çok bilgisi olanı da cahil yerine koymaya çalışıyor Yok hocam merak etmeyin,yanlış anlaşılabilecek birşey yok ortada,paylaştığınız değerler özellikle oyun içi değerler için çok fazla.Zaten havalarda ısınıyor gitgide,eğer bu sıcaklık değerlerinin üstüne oda sıcaklığı da eklenirse işlemci 90 nın altına inmez kolay kolay.Tavsiyem güzel havalandırma sistemine sahip bir kasa alman yönünde olur veya maddi durumun el vermiyorsa,hiç değilse fan al derim :)




  • büyük ihtimal işlemciyi değiştirirler.o sıcaklıklar çok fazla.bende aynı işlemciyi kullanıyorum ....anakartım p8z77-ekran kartım asus 660ti top...sistem boşta işlemci 25-26 derece ...crysis 3 oynarken cpu:40-41 derece....işlemci fanı:thermaltake contact 29...

    işlemciyi ilk aldığımda stok fanla takmıştım sistem boşta cpu:32 falandı...intelin önceki stok fanlarına göre fena bir fan değil aslında..
  • Arkadaşlar dün yeniden gittim vatan bilgisayara, yine aynı teknisyen;
    tek: bak bilgisayarın burda hala çalışıyor, bir hata vermedi bir sorun yok. (o sırada kendi 3d testleri çalışıyor sıcaklıklar 80 üstü)
    ben: nasıl bir sorun yok dün senle 1 saat konuştuk, hiç konuşmamışız gibi bana yine bir sorun yok diyorsun?
    tek: yeni anakart diyorsan ille hiç sorun değil ben takarım, ama birşey değişmeyecek. hangi programla denemiştin sen?
    ben aida64

    (aida 64ü çalıştırdık stress testini başlattık saniyeler içinde çekirdekler 100'ün üstüne çıktı kapattırdım geri)

    ben: bir şey değişmezse işlemciyi değişirsiniz. her neyse değişsin o zaman anakart.

    (aynı anakart modelinin yenisiyle değiştik, az önce saniyeler içinde 90 larda gezen cpu sıcaklığı, 2-3 dakika stress test sonrasında 69 dan 72 ye kadar çıkıp geri 69 a düşüyordu)

    ben: oldu işte gel bak
    tek: tamam olduysa sorun yok sonuçta çözecektik bu olayı zaten.

    önceki ve sonraki testleri de paylaşayım sizle pcden silmemişler. değişim sonrası evde aldığım gördüğünüz resimde cpu sıcaklığı 64 e kadar çıktı 63-64 arasında gidip geldi sonra sürekli. servisteyken 69 70 lerde gezmesi sanırım macunun yeni sürülmüş olmasındandı şimdi 64 ü bile geçmiyor yani. vatan da ne kadar yıldırmaya çalışsalar da gardı düşürmemek gerekiyormuş demek. el değmeyen kasam şimdi buz gibi. herkese ilgisi için teşekkürler.
     i5 3570k ısınma sorunu. i5 3570k ısınma sorunu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakaoz

    Arkadaşlar dün yeniden gittim vatan bilgisayara, yine aynı teknisyen;
    tek: bak bilgisayarın burda hala çalışıyor, bir hata vermedi bir sorun yok. (o sırada kendi 3d testleri çalışıyor sıcaklıklar 80 üstü)
    ben: nasıl bir sorun yok dün senle 1 saat konuştuk, hiç konuşmamışız gibi bana yine bir sorun yok diyorsun?
    tek: yeni anakart diyorsan ille hiç sorun değil ben takarım, ama birşey değişmeyecek. hangi programla denemiştin sen?
    ben aida64

    (aida 64ü çalıştırdık stress testini başlattık saniyeler içinde çekirdekler 100'ün üstüne çıktı kapattırdım geri)

    ben: bir şey değişmezse işlemciyi değişirsiniz. her neyse değişsin o zaman anakart.

    (aynı anakart modelinin yenisiyle değiştik, az önce saniyeler içinde 90 larda gezen cpu sıcaklığı, 2-3 dakika stress test sonrasında 69 dan 72 ye kadar çıkıp geri 69 a düşüyordu)

    ben: oldu işte gel bak
    tek: tamam olduysa sorun yok sonuçta çözecektik bu olayı zaten.

    önceki ve sonraki testleri de paylaşayım sizle pcden silmemişler. değişim sonrası evde aldığım gördüğünüz resimde cpu sıcaklığı 64 e kadar çıktı 63-64 arasında gidip geldi sonra sürekli. servisteyken 69 70 lerde gezmesi sanırım macunun yeni sürülmüş olmasındandı şimdi 64 ü bile geçmiyor yani. vatan da ne kadar yıldırmaya çalışsalar da gardı düşürmemek gerekiyormuş demek. el değmeyen kasam şimdi buz gibi. herkese ilgisi için teşekkürler.
     i5 3570k ısınma sorunu. i5 3570k ısınma sorunu.

    herkese teşekkür @forum13 @Kir$of @law1979 @Can_R6 @uykucu_17 @bronzeage @FyCum @HooMie @bybarone




  • işlemci: i5 3570k 2gb oc?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forum13

    büyük ihtimal işlemciyi değiştirirler.o sıcaklıklar çok fazla.bende aynı işlemciyi kullanıyorum ....anakartım p8z77-ekran kartım asus 660ti top...sistem boşta işlemci 25-26 derece ...crysis 3 oynarken cpu:40-41 derece....işlemci fanı:thermaltake contact 29...

    işlemciyi ilk aldığımda stok fanla takmıştım sistem boşta cpu:32 falandı...intelin önceki stok fanlarına göre fena bir fan değil aslında..

    Hocam sıvı azotlamı sogutuyosunuz işlemciyi yada kasa derin dondurucudamı Crysis 3 oynarken 3570K 40-41 dersenız adama
  • ya kardeşim şu sıcaklık meselesine takmayın bu kadar 40 olsa ne olur 50 olsa ne olur.crysis3 oynarken gpuload 99 dayken aldığım sıcaklık değerini şimdi aşağıdaki linke koyuyorum.

    http://l1306.hizliresim.com/1b/4/nszkd.jpg

    anakartsıcaklık:31
    cpu sıcaklık:40
    ekran kartı:74

    bu değerler crysis3 oynarken alt-tabdan çıkar çıkmaz alınan değerler.gpu load 99 olduğundan anlaşılması gerek zaten.
    oyundayken oyun ekranında sıcaklık değerlerini almak için bir iki proğram yuklemek gerekiyormuş rivatuner hwinfo gibi...cevap yetersiz geldiyse bir ara bu proğramlarıda kurar deneriz.

    ha 40 olmaz 41 olur 42 olur ...bana göre yukteyken 50 altındaki sıcaklık işlemci için gayet süper değerler.fazla takmayın bu konulara...ne yani bir kaç derece için yalan mı söyleyecez..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forum13 -- 4 Haziran 2013; 19:38:27 >




  • alt tab yaptıgın anda sıcaklık düşer yanı 40 derecede ışlemcı çalışmaz bahsettıgınız oyunda HWMonıtoru yukle oyuna gır 5 dk sonra oyundan cık bak bakalım cpu max kaca cıkmıs
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    crysis3 oyundayken ayarlarım ve 15.dakikada aldığım görüntüler linktedir.

    http://s1306.hizliresim.com/1b/b/p063u.jpg
    http://s1306.hizliresim.com/1b/b/p064c.jpg
    http://k1306.hizliresim.com/1b/b/p064w.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forum13 -- 10 Haziran 2013; 21:00:35 >




  • Büyük bir yanlış var, sorun baştan beri anakartta değildi bence. Anakart değişince macunu yenilediler ve fanı tekrar taktılar bu sefer doğru şekilde macunu sürüp fanı tam oturttular ve sorun düzeldi, aynı olay 3-4 ay önce i7 3770 de bir arkadaşımın başına geldi fanıda stok fan değildi tam modeli hatırlamıyorum thermaltake in iyi bir modeliydi. Boşta 35-40 yükte 95 dereceye kadar çıkıyordu, vatana götürdü anlamadılar, getir dedim kasayı görünürde fan oturmuş görünüyordu ama fanı hafif sallayınca tık tık atıyordu, fanı söktük macunu temizledik macunu tekrar sürdük düzgün şekilde fanı iyice oturttuk elimizde salladık fan iyi sabitlenmişti, sistemi açtık yük verdik ve sıcaklık 65-68 arasında değişiyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 10 Haziran 2013; 21:09:51 >
  • alt tab yaptığında sıcaklıklar tabiki düşer ama ben hiç bekletmeden saniyesinde görüntü alıyordum ...neyse artık oyuniçi sıcaklık değerlerini aldım...alt taba gerek yok artık
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.