Şimdi Ara

İ5 13500 Sistemde Otomatik onarıma hazırlanılıyor Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli Donanımhaber üyeleri, büyük bir sorunum var çözmek için önerileriniz bekliyorum. Bilgisayarım açılmıyor ve açtığımda bazen ASUS logosu görünüyor ve BIOS'a yönlendiriyor, bazen ASUS logosu görünüyor ve altında sistemin açıldığını gösteren animasyon dönüyor, sonra donuyor ve öylece kalıyor. Bazen ise ASUS logosu hiç görünmeden otomatik onarıma hazırlanıyor diyor. Yine bu ibare çıktığında altındaki animasyon bir süre dönüyor ve sonra donuyor. Bu halde iken 2 saat kadar bekledim hiçbir şey olmadı. Sonra güç tuşuna basarak kapattım ve tekrar açmaya çalıştım.


    Bu durum yaşanmadan önce gece Windows güncellemelerini indirdim ve yükledim. Sonra bir film açtım ve PC'yi kapatmadan uyuya kalmışım. Birkaç saat sonra tekrar uyandım ve PC'yi kapatmak için fareyi oynatmaya çalıştım tepki vermedi. Ekran donmuştu. Uyku hali ile güç tuşuna 6 saniye basarak kapattım bende. Sabah kalktığımda PC'yi açtım, normal olarak ASUS logosu vs geçti, Windows açıldı. Tam parola gireceğim esnada ekranda karıncalanmalar ve görüntü kaybı oldu. Sonra tamamen gitti. Bende PC'yi yine güç tuşu ile kapatıp tekrar açtım ve devamında ise yazdığım sorun ile karşılaştım.


    Sorunu çözmek için denemediğin yol kalmadı. BIOS güncellemesi yaptım. Güvenli modda başlatmak için forumlarda yazan birçok öneriyi denedim olmadı. USB'ye Windows yazıp USB ile boot etmeyi denedim olmadı. Boot menüsünden USB'yi seçiyorum, ASUS logosu geliyor, animasyon bir süre dönüyor ve sonra donup öyle kalıyor. SSD'nin veya RAM'larin arızalı olduğunu düşünmüyorum, sistemi 2 hafta önce kurdum. Ne yapacağımı şaşırdım. Şu konu hakkında yardımcı olabilecek bir babayiğit yok mu forumdaşlar. Vallahi yıldım, kaldırıp balkondan aşağı atacağım PC'yi.


    İ5 13500 işlemci 

    Asus dual 6650xt ekran kartı 

    Asus b760-plus d4 anakart

    Gskill ripjaws 16x2 gb 4400 Mhz ram

    Kingston skc3000s 512 gb ssd

    Rampage 750W 80 plus bronze güç kaynağı 









  • Öncelikle ssd'nin veri ve güç kablosunu çıkartın. Daha sonra hazırladığınız usb windows ile windows kurulumu başlatmayı tekrar deneyin. Usb kurulum ekranına gelebiliyorsanız disk'ten kaynaklı bir donma oluyor olabilir. Gelemiyorsanız bu sefer de disk'i takmadan ram'lerden bir tanesini çıkartın teki ile yine windowsu kurulumu ekranını açmayı deneyin. Eğer takılı ram ile yine gelmiyorsa bu sefer takılı rami çıkartıp diğerini takın ve onunla windows kurulum ekranına gelmeyi deneyin. Sonuçları buraya yazarsınız.


    Şimdilik kolay gelsin.

  • Dediklerinizi yaptım. Usb ile boot etmeye çalıştığımda yine Asus logosu görünüyor, bir anlık yazılar çıkıyor ve sonra asus logosunun altındaki animasyon donuyor. Ramlari söktüm, hatta sağlam olduğuna emin olduğum bir ram taktım. Sonuç yine aynı.


    google docs
    Screenshot_2023-07-12-21-47-40-259_com.miui.gallery.jpg
    https://drive.google.com/file/d/1Rw5Sw-p7gdpxBi4Cgx4-ehCbn74Bvvod/view?usp=drivesdk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

    Son olarak USB ile boot etmeyi sadece işlemci, 1 adet ram ve anakart ile denedim. Sonuç yine aynı. Arızanın kaynağını çözebilsem garantiye göndereceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fixer46 -- 13 Temmuz 2023; 15:56:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartını çıkartıp, onboard yani anakartın girişindeki ekran kartı girişine bağla monitörünü. İşlemcinin içindeki ekran kartı ile kurulum yapmayı bir dene.

  • Son denememi onboard ekran kartı ile yaptım. Sonuç yine aynı. Anakartı söktüm ve gözle kontrol ettim bir sorun yok gibiydi ama anakarttan başka da sorun olabilecek bir donanım yok gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fixer46 F kullanıcısına yanıt

    İşlemci kaynaklı da olabilir. Siz evde yapılabilecek her şeyi yapmışsınız. Gerisi teknik servise kalıyor. Umarım ufak bedeller ile sorununuz çözülür.


    Kolay gelsin.

  • Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. Umarım işlemci kaynaklı değildir. Olmadı işlemciyi de kontrol için gönderirim. Bakalım sorun ne kaynaklıymış?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.