Şimdi Ara

i3 den İ5 e yükseltmeye değermi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Hp G62 b01et Laptopuma 240 gb SSD ve Ram Upgrade i yaparak baya bir hayata döndürdüm. Üzerindeki i3-350M işlemciyi araştırmalarıma göre i5-520M ye yükseltebiliyorum gzle görülür bir fark olurmu, sta4cad idecad autocad vs kullanıyorum inşaat mühendisliği öğrencisiyim bu sene mezun olacağım inşallah malum laptop fiyatları ortada alım gücüm yok. i7 de olabilir ama uyumlu model hangisi bulamadım. Cpu-Z de anarkart modelinde 143A 60.4F yazıyor.




  • işlemci değişikliği yapıldığında güç dengesi iyi sağlanamadığı için sorunlar çıktığını okumuştum. bu anlamda yeni işlemci uyumlu ancak gerekli gücü sağlıyor mu bunun ön araştırmasını yaptınız mi ya da bir örneğini takip ettiniz mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanaat34 kullanıcısına yanıt

    Sadece benim laptop un i5 li versiyonu olduğunu biliyorum ve sanırım üzerindeki işlemci oymuş. Ordan yola çıkarak konu açtım. Değermi değmezmi diye. Detaylı inceleme ve ya karşılaştırma fırsatım olmadı zaten pek bilgimde yok bu konuda. Neyi nasıl araştırıcam onu bile bilmiyorum.

  • max tdp değerleri aynıysa besleyebilir diye düşünüyorum. Yalnız ikiside çift çekirdek, benzer işlemciler. Performans artışını hissetmeniz bile mümkün olmayabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 4 Ekim 2020; 3:29:58 >
  • Fark ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değmez




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 4 Ekim 2020; 10:19:25 >
  • Kasa olsa hemen değımiş derdim zira laptop için birşey diyemeyceğim bu arada laptop anakart cpu support dökümasyonu varmı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genel olarak değmez deniliyor sanırım. Anakart cpu dökümantasyonu bulamadım malesef.


    Peki ssd ve ram upgrade i hariç başka ne yapabilirim. İşlemci yükseltemiyorsam.

  • osmanaktag O kullanıcısına yanıt

    Anakart soket bilgilerinizle işlemci sokete lehimli mi yoksa çıkarılıp takılan şekilde mi yerleştirilmiş kontrol ettiyseniz 2.3ghz'den 3 ghz'e geçmede farkı hissedersiniz. ark.intel sitesinde iki işlemci için de 35 watt yazıyor o açıdan sıkıntı olmaz sadece üretici bazen anakartı başka işlemciyle çalışmayacak şekilde yazılımsa olarak kilitlemiş olabiliyor onu da denemeden bilmek zor. En fazla 400 liraya bulabilirseniz değişime bence değer ve mümkünse deneyip bilgisayar çalışmazsa iade edebileceğiz şekilde yüzyüze yapın alışverişinizi. Normal internette kullanım amaçlı bir laptop olsaydı değmez derdim ama sizin her mhz'ye ihtiyacınız olur diye düşünüyorum.

  • İşlemci lehimli değil çıkartılıp takılabilir şekilde sanırım, daha önce bir bilgisayarcıya işlemci macunlaması için verdiğimde istersen işlemcini yükseltelim demişti ama o zaman çok fazla düşünmüyordum, sanırım bunu dediyse çıkartılıp takılabiliyor.

    En iyisi bir kaç bilgisayarcı gezip fiyat toparlayayım uyumlu modeli bulabileceğim de belli değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanaktag

    Genel olarak değmez deniliyor sanırım. Anakart cpu dökümantasyonu bulamadım malesef.


    Peki ssd ve ram upgrade i hariç başka ne yapabilirim. İşlemci yükseltemiyorsam.

    CPU değiştirmek kolay bir sey. Lehimli falan değildir. Orada soketin üzerinde tornavidayla çevrilebilen bir vida olur laptop makinelerde. Onu çevirirsin ve islemci soketten çıkar. Fakat CPU soketine ulaşabilmek için, anakartı belki makineden sökmek gerekir ya da belki de ram slotu gibi direkt erişilebiliyordur makine dizaynını görmek gerekir sen yapamasan da, bilgisayarcı yapar BIOS'da destekliyorsa olur tabii performans farkı var ama ben o fark için CPU değiştirmezdim. Bence SSD ve RAM haricinde yükseltme yapmaya değmez. RAM'i desteklenen maksimum yap, hızlı bir SSD al ve devam et derim.


    https://technical.city/en/cpu/Core-i5-520M-vs-Core-i3-350M




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 4 Ekim 2020; 20:31:57 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.