Şimdi Ara

hz. isa nın benden sonra bir peygamber gelecek onun yolundan gidin demesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hz isa böyle bir şey demiş, hz muhammed'in filminde.

    olay şu ki hz muhammed ilk doğduğunda genç yaşlarında kiliseye götürülür ve ailesi sırtında bir şey olduğunu belirtirler rahibe. ardından rahip derki; bu çocuk hz isa'nın dediği, sırtında bir işaretle geleceğini söylediği kişi! diye haykırmış hz. muhammed'in aile fertlerine.

    o kadarını gördüm ve bu hikaye doğru geliyor. ve incillerin hiç birinde christian diye birşey geçmediği, sadece hz isa ile geçirilmiş anıların&hikayelerin olduğu, 43 incil var diye biliyorum emin değilim. bir filmde duymuştum bunuda. hangisi hatırlamıyorum sanırım the exorcist(1973) orda vatikanda lafı geçiyordu. normalde bildiğimiz 4 incil var ama vatikan saklıyor olabilir, bu konuda bir bilgiye sahip değilim, belkide tek sayfalık anılarıda incil gibi görüyorlardır bilemicem.

    sonuç şu ki yahudiliğe hiç girmiyorum o konuda bilgim yok, ama benim düşüncem şu; hz isa hz muhammed'den önce gelip haber etti ve nesilden nesile merakla hz muhammed'in doğumunu beklenildi, ardından doğru yola insanlık sonunda kavuştu.

    o zamanın ırkçı yahudi toplumların hz muhammed'in gençliğinde onun dini yalan diyerekten, kabeyi fille yıkmaya kalkması, ve filin kabeye doğru adım atamayıp geri tepmeside ayrı bir noktaki yahudiliği burada çürütüyo gibi. ama cidden yahudi'lik konusunda emin değilim tevrat nasıl geldi bir fikrim yok. ama onunda içerisinde hikayelerin var olduğunu gördüm.

    yani bildiklerim bunlar ama düşünmeden edemiyorum, bu bilgiler doğruysa hristiyan toplumlar neden geçiş yapmıyor? büyük ihtimal islam'ın günümüz bakışı "savaş-baskı" diye adlandırıldığı içindir.

    sert yorumlar beklemiyorum lütfen kırıcı olmayalım, araştırma bilgim bunlar. aralarındaki bağı netleştirecek bilginiz varsa ekleyin yoksa kibarca yorumlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9696 -- 8 Mart 2017; 23:32:7 >







  • Kuranda da bahsedildiği üzere sanırım Yahudiler Muhammed ismini yasaklamaya çalışmışlardı.



    Şuan bu gerçekleri bilen Hristiyanlar var ancak bilemiyorum ,bilerekten göz yumuyor olabilirler.



    Hatta bi ara şu Youtube daki nurcular bunlara tebliğe gitmişlerdi.Adamlara anlatmışlar bakın Hz isa haber veriyor vs diye.Adamlar teker teker kalkıp gitmişler.



    Ama onemli olan soru şu ,neden insanlar dine önem vermiyor? Yani hangi topraklarda doğduysan o goruşu benimsiyorsun.Şuanki gelişmiş toplumların Hristiyan olduklarına bakarsak bu gerçekleri araştırma gereği dahi duymuyorlar bence. fani hayatın akışına kendilerini bırakıp gitmişler
  • Güzel kafa
  • hristiyanlarin haberi var mi peki?
  • Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ kullanıcısına yanıt
    Kim gerçekleri araştırma gereği duyuyor ki , hatta kendi dininin kitabındaki yazılanları bilen oranı o dine mensupların yüzde kaçıdır ?
    Ben 40 küsur yaşındayım bu bölümü keşfedene dek hiç ilgim alakam yoktu mesela, şimdi müslüman arkadaşlarımla bu konuları konuşurken bazen şöyle bir ayet var dediğimde , hadi ordan saçmalama diyen çıkıyor
  • hatta hatırlıyorum bazı kilise rahipleri incillerindeki bu isanın sözünü silmişler, o yüzden bilinmemesi normal bence veya bildikleri halde neyse yolumuza devam edelim demişlerdir.
  • burak9696 kullanıcısına yanıt
    Stigmata filminde de sadece kiliseler değil gözünün alabildiği her yer tanrının evidir (kiliselere farklı bir kutsallık yüklemeyin) gibi bir cümle varmış ama vatikan kendi çıkarları için bunu gizlemiş gibi bir konu işlenmişti. yani filmdi o da çok takılmamak lazım bence, senin bu olay da şehir efsanesidir bence eğer gerçeklik payı olsa şu iletişim çağında herkes bunu tartışıyor olurdu
  • İsa'dan sonra bir peygamberin geleceği sadece Barnabas İncili'nde geçmiyor muydu?
  • Hz. İsa doğrudan öyle bir şey demiş olmayabilir ama incilde gerçek peygamberi yalancı peygamberden ayırt etmekle ilgili bir ayet vardır. Direk Hz. İsa son peygamber denebilirdi ama bu şekilde denmiş olması yeni bir peygambere kapı aralıyor.
  • Mormonlar'dan ya da Scientologistler'den bahsediyor olabilir
  • tabi tabi kesin demiştir helal süper dvm.

    Matta İncili, 7.sure, 15.-23.ayetler:

    15 Sahte peygamberlerden sakının! Kuzu postuna bürünerek gelirler size, ama özde yırtıcı kurtlardır.

    16 Onları meyvelerinden tanıyacaksınız. Dikenli bitkilerden üzüm, devedikenlerinden incir toplanabilir mi?

    17 Bunun gibi, her iyi ağaç iyi meyve verir, kötü ağaç ise kötü meyve verir.

    18 İyi ağaç kötü meyve veremez. Kötü ağaç da iyi meyve veremez.

    19 İyi meyve vermeyen her ağaç kesilip ateşe atılır.

    20 Böylece sahte peygamberleri meyvelerinden tanıyacaksınız.

    21 Beni, `Rab! Rab!' diye çağıran herkes Göklerin Egemenliğine girecek değildir. Ancak göklerde olan Babamın isteğini yerine getiren girecektir.

    22 O gün birçokları bana diyecek ki, `Rab! Rab! Biz senin adınla peygamberlik etmedik mi? Senin adınla cinler kovmadık mı? Senin adınla birçok mucize yapmadık mı?'

    23 O zaman ben de onlara açıkça şöyle diyeceğim: `Ben sizi hiç tanımadım. Çekilin önümden, ey kötülük yapanlar!




  • Nécromant kullanıcısına yanıt
    burada seni haklı çıkaran nedir
  • Nécromant kullanıcısına yanıt
    cevabınız üzerine biraz daha araştırma yaptım buraya dek geldim:http://www.incilturk.com/kutuphane/incil_ve_kurana(mesihmuhammed).htm

    bölümün altında yazıyor: 55. Hz. Muhammed’in bir peygamber olacağı hakkında, Kitab-ı Mukaddes’te ayetler var mıdır?

    Yuhanna 1:21-30....Yahudiler Yahya'ya...Sen o peygamber misin? sorusuna, “hayır” cevabını verdi...Benden sonra gelen O'dur...Yahya ertesi gün İsa'nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: "İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu! Kendisi için, 'Benden sonra biri geliyor, O benden üstündür. Çünkü O benden önce vardı' dediğim kişi işte budur.

    tamam pardon bu isanın gelişini görmüş isanın kendi ağzından çıkan birşey yok bakıyorum halen

    harbiden bilinen 4 incildede başka bir peygamber geleceğine dair bilgi yokmu? pozitif açıdan.

    yinede teşekkürler bilgi kirliliğim varmış temizlenmiş oldu. ama isa hakkında birçok film izlemiştim oradada dendiğini hatırlamıyorum lakin muhammedin filminde böyle birşey geçiyordu. propaganda olabilirmi bilemicem

    ama yinede kilise falan sadece hristiyan diye nitelendirilen insanların toplanım yeri bi büyüsü yok yani?

    peki bir sorum daha olcak bu cinlerin mehsepleri falan varmış ya müslüman olan ve olmayan diye var biliyorum ama hangi dinleri var başka bilgisi olan varmı? bu soruya cevap bulamayabilirim çünkü başka bi evren orası sonuçta çok değişik dinler olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9696 -- 10 Mart 2017; 0:17:3 >




  • burak9696 kullanıcısına yanıt
    rica ederim kardeşim.

    Aslında basit: İsa Allah'tır. Bunu böyle kabul edeceksin. Adamın kendisi tanrı, neden kendisinden sonra peygamber göndersin? Ki zaten İsa'nın tekrar cennete dönmesinin ardından Petrus ve diğer müritler İsa'nın şeriatını dünyaya yayıyorlar. Kilise olarak otorite kuruyorlar. Milenyumun sonuna kadar Roma'daki Papa tüm Hristiyanlar'ın ruhani lideri konumunda. Ortodoxlarla ayrışmadan sonra da zaten eşitler arasında birinci olmaya devam ediyor. Yani İsa'nın yeni bir peygamber gönderme ihtiyacı yok. Onun buyruklarına zaten 2 milyardan fazla insan itaat ediyor. Etmese de ediyor... Bu açıdan bakınca herif peygamber göndermez ki. Gerek yok. Hele, daha kendisi dünyada iken ''benden sonra falanca kişi gelecek, 'İsa'nın selamı var diyecek siz ordan tanıyın onu.'' demesi imkansız. Mantıken imkansız. Ama bazı dinlere mensup arkadaşlar mantığın sınırlarını zorlamayı ve aşmayı çok sevdikleri için böyle filmlerde filan küçük şakalar yapabilirler. Özetle İsa, kendisinde sonra peygamberlik iddiasında olan herkesi isim vermeden koyun postu giyen kurtlar diye etiketliyor. Mantıklı olan da bu zaten. Herkes ''benimki son din.'' diye ortaya çıkıyor.




  • Nécromant kullanıcısına yanıt
    şimdi biz vaftiz vs o tür şeyleri olduk islama mensupta olsam suya sokup çıkartmıştı herhalde hoca efendi. ve kurandada hz isanın peygamber olduğu geçiyor diye biliyorum ve incillerdede şunları yapacaksın gibi namaz kıl vs itamlar yok. ve müslüman kimliği ile dolaşsamda isayada inansamda on emir kurallarını yerine getirsemde yine yolumuz aynıdır bence?

    1) “Benden başka tanrın olmayacak.” Bu buyruk, tek gerçek Tanrı’dan başka herhangi bir tanrıya tapınmayı yasaklar. Bütün diğer tanrılar sahte tanrılardır.

    bu kuralda hz isa yı tanrı olarakmı görmemiz gerek şimdi yoksa muhammed ile isanın anlattığı herşeyin yaratıcısı tek bir tanrı olarakmı?

    yani demek istediğim hz isa tanrıdır onun bedenini kullanmıştır kendisini tanıtmak için, yoksam peygamberdir hz muhammed gibi. o zaman 1. emir müslümanlar için bozuluyor. ama yinede isaya inanıyoruz yalancı bir peygamber değil. burada paradox oluşuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak9696

    şimdi biz vaftiz vs o tür şeyleri olduk islama mensupta olsam suya sokup çıkartmıştı herhalde hoca efendi. ve kurandada hz isanın peygamber olduğu geçiyor diye biliyorum ve incillerdede şunları yapacaksın gibi namaz kıl vs itamlar yok. ve müslüman kimliği ile dolaşsamda isayada inansamda on emir kurallarını yerine getirsemde yine yolumuz aynıdır bence?

    1) “Benden başka tanrın olmayacak.” Bu buyruk, tek gerçek Tanrı’dan başka herhangi bir tanrıya tapınmayı yasaklar. Bütün diğer tanrılar sahte tanrılardır.

    bu kuralda hz isa yı tanrı olarakmı görmemiz gerek şimdi yoksa muhammed ile isanın anlattığı herşeyin yaratıcısı tek bir tanrı olarakmı?

    yani demek istediğim hz isa tanrıdır onun bedenini kullanmıştır kendisini tanıtmak için, yoksam peygamberdir hz muhammed gibi. o zaman 1. emir müslümanlar için bozuluyor. ama yinede isaya inanıyoruz yalancı bir peygamber değil. burada paradox oluşuyor.

    ben hristiyan değilim onların ibadetlerini vs. bilemem. ama eğer yahudi isen, isa ve ondan sonrakiler hep yalancı. ama tevratta bahsedilenler peygamber. hristiyan isen isadan sonrakiler yalancı. ama incilde bahsedilenler peygamber, ruhani şahsiyetler. müslüman isen muhammedden sonra kim gelirse gelsin yalancı. ama kuranda peygamber denilenler, muhammedden önce gelenler peygamber, elçiler. sistem bu şekilde işliyor. ''gerçek tanrı ibrahim'in tanrısı, toplum bozuldu, ben geldim düzeltmek için (hristiyanlıkta bizzat tanrının kendisi geliyor 'günahlarımız' için), şimdi gidiyorum, sakın ha benden sonra kimseye kutsiyet atfetmeyin çünkü ben sonuncuyum.''




  • Bu konunun benzerlerini, farklı ülkelerdeki insanlarda da gördüm. Budistlerin Şamanizm için, Hıristiyanların Müslümanlık için, Yahudilerin de Hıristiyanlık için benzer şekilde düşündüklerini; her insanın kendi inancına bağlı olarak diğerlerini "Geçersiz" saydığını ve buna tüm kalbiyle inandığına defalarca şahit oldum.

    Bu nedenle, siz de haklısınız; aynı diğer dinlere inananlar gibi...
  • Benim sırtıma bakın çabuk acele edin

    Belkim bende.........
  • O yıllarda modaymış her doğan çocuğun sırtına bakarlamış kral mı olacak peygambermi olacak amelemi olacak
  • Bildiğim tek husus şu. Ben nerede dindar bir insan gördüysem karakteri sağlam ve iyilik yapmayı seven insanlar oluyor.Nerede de kulağı küpeli bir erkek, cıbıldak giyinen bir kız gördüysem karakteri çürük olabiliyor. Bakın oluyor demiyorum, ihtimal yüklüyorum, olabiliyor. Dinler konusunda da çok münakaşa var. Asıl konuya gelecek olursak İslamiyet doğruysa 5.5 milyar insan yanılıyor. Hristiyanlık doğruysa 3 milyar civarında insan yanılıyor. Yahudilik doğruysa 6.9 milyar insan yanılıyor. Salt dinlere bakarak yorum yapmak mantıksız. Hz.Muhammet de sonuçta bir peygamberdir fakat bir Tanrı, Allah ya da Yehova denen bir yaratıcı tek bir yaratıcı varsa bütün dinlerin üstünde olan bir güçtür ve tektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.