Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
352
Cevap
22
Favori
8.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • blackeagle76 B kullanıcısına yanıt

    Trifaze çekin direk, yanlız alacağınız wallbox'ın kılavuzunda yazar şu kadar amperlik sigorta olsun diye ona dikkat edin, 22 lik schneider wallbox aldım ben, ilerde belki araç değişir vs ihtimali için, arada zaten 11 ve 22 için çok büyük fiyat farkı yok, hatta bazı markalar artık 11 lik satmıyor bile direk 22 lik satıyorlar. Bizim otopark'da açık bu arada yağmurda şarj sıkıntı olmaz ama gene de wallbox için bir pano aldım hem yağmurdan koruma hem de çalınma vs ihtimaline karşı.

  • blackeagle76 B kullanıcısına yanıt

    Aşağıdaki linkteki veriye göre 20 inch tüketimi %20'ye kadar artırıyor.


    2024 U.S. Electric Cars Listed From Lowest To Highest Energy Consumption (insideevs.com)

  • afl89 A kullanıcısına yanıt
    şu iki altı çizili olan seçenekleri kastediyorsunuz değil mi. dediğiniz gibi %20 fark var.

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR
  • Evet. Altı çizili olanlara göre. Donanımları farklı (SE vs SEL). Ağırlık farkı da vardır, o da tüketimi etkiliyordur ama %10'dan aşağı olmayacağını tahmin ediyorum.

  • oricin kullanıcısına yanıt

    direk ev prizine kalitali uzatma ile bağlayabiliyor muyuz? yani bu uzatmaya arabanın kendi şarj kablosunu bağlayarak.... olur mu bu şekilde....

  • bestnewyorker kullanıcısına yanıt
    evet olur ama uzatma kablonuz tek parça olsun, bir de kablo ne kadar uzun olacak? 15-20 metreye kadar ideal ama daha uzun olacaksa kablo kalınlığı ve malzemesi iyi olmalı.
  • afl89 A kullanıcısına yanıt
    bir de maliyete değecek mi ki. şu an mümkün değil ama misal sıfırdan araç siparişi verirken 18” fiyatı düşüyor 20” i seçince. ama jant artı lastik maliyeti 100k yı rahat geçer.
  • Peki kışlık lastik için normal 18 jant taksak ne kadar etkiler acaba. Üzerindeki jantlar sürtünmeyi azaltmak için oldukça kapalı yüzeylere sahip örneğin 5 kollu standart bir jant ve kış lastiği takınca menzil kaybı ne olacak acaba?
  • hocam orijinal 18 ve 20 inç jantları kıyas edebilecek kağıt üzerinde veri var ama bu sorunuz ioniq 6 bazında neye göre yanıtlanabilir tam bilmiyorum. sizin de dediğiniz gibi sürtünme artacaktır. şöyle bir örnek olabilir; tesla model 3 normal jant ile gelip istenirse sökülüp takılabilen aerodinamik kapağa sahipmiş ve kapak takılı hali %10 daha verimliymiş.

    https://www.donanimhaber.com/Tesla-Model-3un-aero-jantlari-10a-varan-verimlilik-sagliyor--93269



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 28 Mart 2024; 21:26:35 >
  • Vay bey aynı ölçüde %10 kayıp bu elektrikli işi çok acayip😆
  • aerodinami hocam, fosilde de tüketime etkisi aynıdır. ama fosilde depoyu büyütmek kolay, ya da uzun yolda yakıt istasyonu bulmak ve dolum süresi daha avantajlı. elektriklide ise olay daha karmaşık. daha uzun menzil için bataryayı büyüteyim derken ağırlık ve doğal olarak tüketimi arttırıyorsun, ya da hızlı şarj teknolojileri için arge çalışmalarına fon ayırıyorsun daha pahalı ekipman kullanıyorsun vs. dediğim gibi fosilde menzil uzatmak ya da yakıt dolumu süresi daha kolay çözülecek sorunlar. o yüzden fosil yakıtlılarda her ne kadar aerodinami önemsense de gidip kapalı janta kadar inmiyorlar. elektrikli tarafı ise sinekten bile yağ çıkarma telaşında. o yüzden en küçük detaya kadar aerodinami önem arz ediyor.
  • Emf (elektro manyetik alan) olayına ne diyorsunuz yani yanlış kullanımıyla radyasyon. Bir çok araştırma okudum ufak risk var ama bu risk gündelik hayatımızda kullandığımız her elektrikli cihaz tarafından yayılıyor. En riskli durum; yüksek şarj alırken mümkünse kablo yakınında olmamak orada ölçümler oldukça yüksek çıkıyor..Bu arada içten yanmalılrdada emi yayılımı varmış elektiriklilerin yaklaşık yarısı kadar..

  • blackeagle76 B kullanıcısına yanıt
    şey geldi aklıma çiftlikbankta insanlara soruyorlar bu dolandırıcılık olabilir mi? verilen cevap bu kadar insanın hepsi aptal olamaz 😁 şaka bir yana, o manyetik alan her yerde var. hatta çok masum sandığımız ve sürekli kullandığımız kablosuz kulaklıklar belki de en tehlikelileri. kullanım klavuzunda şöyle bir ibare var; dc şarj esnasında aracın dışından yüksek frekanslı bir bip sesi duyulabildiği ve bu sesin elektromanyetik dalgaları aracın azaltmaya çalışırken üretildiğinden bahsediyor

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 29 Mart 2024; 0:52:38 >




  • Evet zaten koruma amaçlı bazı standartlar varmış faraday kafesi denen ve manyetik alanı azaltan bir yapı içinde oluyormuş piller
  • Aracı bugün teslim aldım henüz çok kullanamadım ama rejenerasyon olayına alışmak biraz zaman alacak. Bmw 2 gran coupeden geçiş yaptım. Koltuğu onunla kıyaslayınca (m sporttu koltuklar) baya kötü geldi ve oturma pozisyonunu çok beğenmedim umarım alışabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackeagle76 -- 29 Mart 2024; 20:36:16 >
  • Sesli komutları deneyen var mı? Onların tam listesini nerden buluruz acaba
  • Kullanma kılavuzunda araçla verilen ev şarjını mecbur olmadıkça kullanmayın yazıyor. Pile zarar verir diyemi yoksa yangın vs evde riskli durumlar olur diyemi bu uyarı var acaba?
  • Ioniq 5'e %10 ÖTV Advanced paket geldi.


    https://www.hyundai.com/tr/tr/arac-modelleri/ioniq5/teknik-ozellikler


    İlk bakışta gördüklerim Ioniq 6 Advanced'a kıyasla cam tavan yok ama koltuk ısıtma/sogutma var yolcu koltuğu da elektrikli ve Bose ses sitemi ile geliyor.

  • koltuk ısıtma olması lazım zaten, ioniq 6 advance’da olmaması absürttü. benim şaşırdığım ioniq 6 4x2 progressive’de bile olmayan head up display var.
  • Tinúviel kullanıcısına yanıt

    Advance da sürücü koltuğu elektirikli geldi benim, bir de katalogda yazmıyor ama kör nokta uyarıda var..

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.